Jump to content

R53 kolina / naksuminen


apehkone

Recommended Posts

Onko kellään kokemusta ko. viasta? Mini Cooper S vm. 06 (R53) ajaessa kuuluu jostain naksahdus (tai kolahdus) aina kun moottoriin lähtee veto päälle tai pois. Ääni kuulostaisi tulevan jostain takaa oikealta mutta ei oikeastaan renkaan tukivarsista tms. koska se kuulu nimenomaan silloin kun esimerkiksi lähtee liikennevaloista. Mikään kuopasta ajaminen tai vastaava ei aiheuta samanlaista ääntä.

 

Luin vanhat postaukset mutta niissä viat viittasivat enemmänkin tukivarsiin. Voisiko olla mahdollista, että esimerkiksi moottorin kannatinkumit ovat vaihtokunnossa?

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa erittäin tutulta.

Vilkaise ylemmän moottorin tuen ympärille, löydät sieltä jotain viitteitä vuotaneesta öljystä. Maksaa muistaakseni noin 80 euroa uusi palikka originaalina. Kannattaa uusia sen kiinnityspultti samalla, ja varmistaa että on sopiva (torx?) hylsy sen irroittamiseen.

 

Tarvikeosaakin voi saada. Kaha tuntee, Lemförder valmistajana. Toimitus kestänee vaan parhaassakin tapauksessa muutaman viikon eikä hinta ole paljoa halvempi.

 

Itse koitin viime kesänä paikallistaa tuota kolinaa pitkään. Vieläkään en ole aivan varma koliseeko itse moottorin tuki vai päästääkö se motin liikkumaan niin paljon, että muualta kolisee. Vaihtamalla se joka tapauksessa hiljenee.

Link to comment
Share on other sites

Voi olla myös moottorin ylemmässä kiinnikkeessä väljää. Siinähän on myös moottorin eteen/taakse liikkumista estävä tuki.

 

Itellä kanssa kolisi ja paukku mutta rauhottoi kummasti kun vaihdettiin kaikki puslat autoon (powerflex) Ja ajo ominaisuudet paranihuomattavasti kun sai välykset pois.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vastauksista. Itseasiassa oikealla ylhäällä on todellakin viitteitä öljyvuodosta ja moottori liikkuu sen verran verran, että se liikahtaa hieman ihan käsinkin kokeilemalla. Ohjeajan mukaan työ pitäisi onnistua 30 minuutissa. Tuon voisi melkein maksaa jo merkkikorjaamolle jos ovat yhtään samoilla linjoilla ohjeajan kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...