Jump to content

Tarrakilvillä?


Hiffe

Recommended Posts

Sain käsiini hollantilaisen vanhojen autojen myyntilehden, sieltä pomppasi silmään tuollainen:

 

Mini2000.jpg?t=1168271658

 

Hinta ei minusta ole ihan mahdoton vain 4400 km ajetulle vm. 2000 Minille, paitsi Suomen verojen jälkeen tietysti  :(

 

Mites jos tuollaisen toisi Suomeen vanhenemaan hiukan? Ajelisi satunnaisesti tarrakilvillä tapahtumiin, ja tietysti "korjaamolle" toiselle puolelle Suomea muutaman vuoden. Kai vero menis sitten lopulta rekisteröitäessä rekisteröintivuoden eikä tuontivuoden mukaisesti? Ja saako muuten autoon josta ei oo maksettu veroja edes tarrakilpiä?  :) Kertokaahan viisaammat.

 

Ps. Jos joku kiinnostui tuosta Ministä se on ilmeisesti jo myyty. Lehti on kyllä tuore, mutta ainakaan lehden sivuilta www.amklassiek.nl tuota ei enää löydy    

Link to comment
Share on other sites

Hinta ei minusta ole ihan mahdoton vain 4400 km ajetulle vm. 2000 Minille, paitsi Suomen verojen jälkeen tietysti  :(
Eihän tuo verojenkaan jälkeen ole vielä kuin puolet uuden Corollan hinnasta. Ei liene aihetta edes kysyä, kumman foorumilaiset ottaisi - 2 Miniä vai yhden Corollan? Tuo kuvan Mini näytti perusvarustellulta, joten sikälikin hinta oli erikoisempia halvempi.

 

Alle 6tkm ajettuna verotuskohtelu sama kuin uudella autolla, joten mikäli voit ostaa suoraan museokäyttöön minkä tahansa uuden auton, niin kaiketi myös tuollainen Mini menisi samalla tavalla. Olikos esim. ralliautot täysin verottomia ja niitä vain ajellaan kisoissa tarroilla muutamana päivänä vuodessa?

 

Nouseeko tuollaisen auton arvo Suomessa ajamattomana? Onko tarkoitus myydä jossain vaiheessa ulkomaille takaisin voitolla? Vai meneeköhän rahat täysin hukkaan, jos autoa ei käytetä? Tulee nimittäin kalliita ajokilometrejä, jos autolla ajetaan vain satoja kilsoja vuoteen ja arvo putoaa suunnilleen samaan tahtiin kuin jos autoa käyttäisi muuhunkin kuin joulukuusen koristeeksi... :-X Minejä ei Suomen markkinoilla liiku hirvittävästi.

 

Tää vaan kateellisen pohdintaa, kun ei ole itsellä ollut vielä koskaan ollut varaa ostaa harrasteautoa... Jotenkin vaan tuntuisi, että mikäli autoa ei aja, niin voisi saada samalla hinnalla jonkun viimeisen päälle entisöidyn museopelinkin - ei kuitenkaan aidolla kisahistorialla olevaa, mutta kuitenkin. Itse olen ajanut hieman yli 3 vuodessa omalla kulkineella mittariin 58000 lisää ostotilanteeseen ja väitän, että auto tuskin lähtis tänä päivänä liikkeelle, jos se ois nuo 3 vuotta ollut ajamatta. Nyt rullailee aika kivasti... :P Ainoa harmi tuossa omassa pelissä on, ettei sitä koskaan pääse näkemään liikenteessä, kun siinä tulee istuttua itse aina sisällä. :'(

 

Lisäys: Autoissa on lukuisia osia, jotka menevät rikki/epäkuntoon/jumiin/pilalle käyttämättömyyden tilassa. Jopa lämpimässä säilytyksessä. Ennenpitkää autolla ei enää ilman perusteelllista entisöintiä edes uskaltaisi ajaa, vaikka mittarissa ois nolla km...

Link to comment
Share on other sites

Juu tuskinpa tuon arvo tuosta nousee. Eipä kyllä välttämättä paljon laskekaan, jos kilsat pysyy suunnilleen noissa lukemissa.

 

Kunhan tuollaisen ajatuskuvion sain päähäni, kun tuon näin. Aivan varmasti museovehkeen ostaminen on sijoituksena vähemmän huono... :)

 

Tuon ostamisen pelkästään säilöttäväksi (jos kuitenkin olis tarkoitus kilvittää ja ajaa jonkin verran) viimeinen niitti onkin sitten se, että vaikka museoautojen rinnalle haikailtu rajoitetun käytön harrasteautorekisteri toteutuisikin, niin toi ei missään tapauksessa pääsisi siihen ikänsä takia piiiiiiiitkään aikaan. Eli nousevat käyttömaksut kumminkin jossain vaiheessa pakottaisivat ottamaan sen käyttöpeliksi tai myymään pois :(      

Link to comment
Share on other sites

Palaanpa hiukka tuohon ajamattomana säilytettävän auton arvoon.

 

Vain 2300 km ajettu neliovinen MB 250 TurboD vm.90 hollantilaisessa lehdessä. Hinta 19500 eur. Vaikka auto on siis lähes ajamaton, niin hinnasta on hävinnyt ainakin reilut puolet. Mutta kukapa haluaakaan vanhan Mesen elähtäneellä W124-korilla.    

 

Trabant uutta vastaavassa kunnossa vain 4000 km mittarissa, hinta 6000 eur. Onko tuo kallis vai halpa on kai makuasia, autohan on ihan p***a. Toisaalta luulisi että joku derkkunostagiassa rypevä rahamies olisi valmis maksamaan siitä enemmänkin. Tai ehkä tollaisessa Trabissa pitäisikin olla käytön ja arkifiksausten jälkiä, tiedä häntä. Joka tapauksessa hintaa on sen verran vähän, että kun joku on tuota vuosia säilytellyt, ni hukkaan meni.

 

Mutta kuitenki kaikitenki. Kuten JiiKookin tuossa sanoo, ni säilöessä rahat menee kankkulan kaivoon. Ainoa hyötyjä on seuraava omistaja :)  

Link to comment
Share on other sites

Tämä lienee jotain sisäpiirikuittailua - kuka lie kyseessä. Ainakaan kyse ei voi olla Hepusta, joka ajaa suunnilleen suomalaiset keskimääräiset ajosuoritteet eli suunnilleen saman kuin meikäläinen. Tosin taidan hieman enemmän tänä talvena ajella, kun innostuin köyhäilemään yhdellä autolla, mutta eiköhän lumien sulettua tilanne taas tasoitu. Tuolla aiheesta puhuttiinkin jo aiemmin.

 

Huomasin juuri, että ko. äänestykseen on saatu ääni suunnilleen miljoonan ajaneeltakin ministeriltä. Nostetaanpas hattua. Enpä moisiin tule elämäni aikana ehtimään, koska aloitin tän ajamisen yli 36 vuotiaana. Mulle 200tkm saattaa joskus täyttyäkin, jos auto vaan kestäis vielä 10-12 vuotta.

Link to comment
Share on other sites

Oliko siinä tarkempaa selostusta mersun historiasta? Kiinnostaa vain kun ei ole "hinnat alkaen"-malli ja kuitenkaan ei ole raaskittu ajaa.

 

Tuossa on Mesen ilmoitus skannattuna. Ei ole mitään mainintaa, miksi jäänyt heti pois ajosta. Tulvavauriot sun muut mahdolliset selitykset pitäis varmasti selvittää huolella, jos tuollaisen ostaisi.

 

Tuo on skannattu Classic Trader-lehdestä. Lehdellä on aika hyvät myytävien vanhojen autojen sivut osoitteessa www.classictrader.nl. Kannattaa käydä kurkkaamassa, jos vanhan kaluston ilmot kiinnostaa. Siellä on aina myynnissä "tuttujen" jenkki- ja brittiautojen lisäksi paljon meillä harvinaisia Relluja, Sitikoita, Pösöjä, ja Italian ihmeitä.  :)  

   

Mese.jpg?t=1168880907

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...