Jump to content

titama

Jäsenet
  • Viestit

    22
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit kirjoittanut titama

  1. Tuoltahan löyty vallan mielenkiintoista tietoa.Mikäli linkin tilasto pitää paikkansa,niin tallissa seisoo ainut laatuaan,kun vuosikerta otetaan huomioon. ::) Otteessa,kun lukee vain,että Morris Mini 8)

     

    Pitää muistaa, ettei tietokannan ajohetkellä liikennekäytöstä poistetut näy tuossa tilastossa.

     

    Lähde: Trafi / liikennekäytössä olevat henkilöautot 30.6.2013

  2. Tilastosta ei saa vain Minejä irti, koska Austineja/Morriksia on muitakin merkkejä ( Cambridge, Oxford, Marina , Allegro, Metro etc).

     

     

    Kyllä sieltä saa tarkempaakin kaivettua, mutta ei ihan helposti.

     

    Merkki: Austin (376 kpl)

    Malli: Mini850 (81 kpl)

    Vuosimalli: 1959 (1 kpl)

  3. Noi pääkaaresta taakseppäin lähtevät vinotuet sai ennen korvata kuvan mukaisella kattolinjaa seuraavalla takaputkella, jos jaksaisin selaisin vanhoja sääntökirjoja ja etsisin kuvan mut en taida jaksaa.

    Katsoin 1989 sääntökirjaa ja pitkittästuet sai mennä silloikin kattoa pitkin. KV-sääntojen mukaan rallissa N- ja A-ryhmässä alle 2000ccm ei vaadittu kuin perussuojakaari, ei siis kehikkoa. Kansallisesti kehikko määrättiin pakolliseksi, mutta rallissa diagonaali ja oviputket eivät vieläkään ollet pakollisia...

     

    Etukaari ei ollut ainakaan 1971 pakollinen, se tuli muistaakseni 2-ryhmän ralliautoihin hieman myöhemmin pakolliseksi erään tehdas-Fordin kaadon jälkimainingeissa.

  4. Noi pääkaaresta taakseppäin lähtevät vinotuet sai ennen korvata kuvan mukaisella kattolinjaa seuraavalla takaputkella, jos jaksaisin selaisin vanhoja sääntökirjoja ja etsisin kuvan mut en taida jaksaa.

    Ja vielä sitä ennemmin noita takatukia ei tarvittu kuin yksi keskelle.

  5. Diagonaalit on pitänyt olla vuoden 68 jälkeen rakennetuissa autoissa. Sivuputket vasta 72-73.

    Diagonaali ralliautossa ei ollut pakollinen edes 80-luvun alkupuolellakaan vielä. Ja etukaarikaan ei 1-ryhmän ralliautoissa ollut pakollinen 70-luvulla, pelkkä pääkaari ja takatuet riitti.

  6. Timolle ja Jammulle kiitos!

    Ole hyvä vaan, tarttuihan sieltä itsellekin ohessa samalla kaikennäköistä mielenkiintoista tietoa.

     

    ps. Täälläkin on tehty rekisterinumerohakuja tehty; se yksi 6.99 koneinen ei ollut se tiedossa ollut ja se ei ainakaan millään niistä nyt tietoon tulleesta kolmesta kilvestä ole rekisterissä nykyään... ;)

  7. Pikaisella vilkaisulla viime aikoina annetuista verotuspäätöksistä löytyy esim vm -67 Austin Healey 3000 MKIII, vero 46,98€. Tuskin ainakaan tuota suurempi voi olla... ;)

     

    Muutama muu poiminta:

    Saab 96 -62, vero 12,04€

    Volvo Amatzon -62, vero 16,61€

    VW 1500 -62, vero 10,02€

    VW Karmann Ghia -62, vero 10,38€

    VW 1200 Karmann -62, vero 11,89€

     

    Jos myöhemmin selviää, mikä se aikaisempi tunnus on ollut, niin sitten pitää anoa veronpalautus... 8)

  8. Eiköhän Trafikin sen selville saisi jos haluaisivat mutta on varmaan liian työlästä niin eivät viitsi selvittää.

    Vanhemmat rekisterikantakortit on arkistoitu Trafin tietokantaan rekisteritunnuksen mukaan eikä valmistenumeron, joten aikamoinen "neula heinäsuovasta"-operaatio olisi alkaa sieltä yksittäistä autoa etsimään.

  9. 4,5 h rekisteröintiä takana. Ei onnistunut. :-\

     

    Seuraavaksi vuorossa autoveroilmoituksen täyttö. Kiva maksaa vanhasta Suomiautosta veroa, kun sitä ei ole aikanaankaan tarvinnut maksaa. Jos tulee iso lasku, niin sitten on kohta Vanin osia halvalla myynnissä.

     

    :( Ei se lasku tuon ikäisen kohdalla pitäisi olla kovin suuri ole korkeintaan muutaman kympin, ainakin jos nyt tuo uustuontina samanlaisen.

  10. Metalliset lukkomutterit oli 60-luvulla käytössä.

    Ei tainnut olla "muovilukitteella" vielä 70-luvullakaan, ainakaan alkupuolella.

    Ei taida niitä tästäkään Vanista löytyä.

     

    Nylock keksittiin jo 1930-luvulla nimenomaan autoteollisuuden tarpeisiin. Kyllä Minissäkin niitä varmasti oli jo 60-luvulla, sen aikaisten nylock-mutterin ulkomuoto vain ei sitä välttämättä paljasta.

  11. moniko mini poistettiin rekisteristä ennen vuotta 1965?

     

    Aika moni poistettiin läänin rekisterikantakortilta, kun sen myytiin toisessa läänissä asuvalle omistajalle tai omistaja muutti toiseen lääniin. Vanhan läänin kantakorttiin sitten ilmoituksen saavuttua merkittiin uusi lääni tai peräti uuden läänin rekisteritunnus. Ja toisien läänien rekisteriarkistoista löytyy huomattavasti vuotta 1965 uudempiakin ARK:n tiedonantokortteja.

     

    Toisaalta Suomi-Coopereita joita ei ole jo joillain tiedossa voi olla vaikeampi noista löytää.

×
×
  • Luo uusi...