Jump to content

Viiskytkuus

Jäsenet
  • Viestit

    45
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    2

Viestit kirjoittanut Viiskytkuus

  1. 15 tuntia sitten, inno75 kirjoitti:

    Tehdastekoset taitaa olla kiven alla. Aikoinani toin muutaman Saksasta, mutta nekin ovat menneet aikoja sitten. Nykyisin on kiinni "tehdastekoinen" , ts tein piirustukset ja tuttu metallifirma valmisti. Koukku ollut kiinni jo kait 15v ja hyvin pelannut kevytrakenteisen "asuntovaunun "vedossa . Katsastuksessa ei tarkisteta  (ainakaan mulla) koskaan koukkua. Koukkuhan on periaatteessa taivutettu putki, jossa kiinnitystä varten lattarautatartunnat minin pohjaan 3:sta kohtaa. Penkin alla, varapyörän alla ja puskurin alla. Tälläinen oli viimeinen virallinen noin 1977 ostettu versio.

    Laitoin tämän kyselyn vielä ennenkuin teen ite. Kuvia mulla on tehdastekoisista ja oon aikaisemminkin tehnyt ite kahteen autoon. Katsastuksessa eivät koskaan puuttuneet niihin millään tavalla. Kerran kysyin katsastusasemalla että saako vetokoukkua korjata hitsaamalla, estettä ei ollut ja niin rakensin vanhoista koukkutarpeista vetokoukut.

  2. No voi hitto, juuri tuollaisesta pari vuotta vanhasta laturista repes etukiinnike, oli muuten huokoista valua. Mutta ehin jo tilata uuden. Alkuperäisestä laturista meni jännitteensäädin pari vuotta sitten, ja nyt sitten jännitteensäätimiä löytyikin Oulun Tarviketorilta 85 kpl. Otin niitä kaksi kappaletta ja korjaan alkuperäisen laturin, laitan sen paikoilleen ja uuden jätän varalle. 

  3. Pakkia laittaessa tuntui napsahdus ja sen jälkeen vaihdekeppi on ollut kuin kapusta puurossa. Ykkönen ja kakkonen ja pakki menne nätisti, mutta kolmonen ja nelonen osuu rannetuntumalta. Mikä on voinut pettää? Tämä tapahtui jo keväällä ja sen jälkeen ajettu puolikymmentä tuhatta, ei oo ajoa haitannu

    Auto on tonninen tankovaihteinen - 79.

  4. 2 tuntia sitten, Samuli Koivusalo kirjoitti:

    Tuskin käännän pumppua, sen on hyvä olla tuossa. 😅

    Kansi ei ota pumppuun, kannesta ei otettu tavaraa pois kun kymppi. Sen verran että saatiin syöpymät pois. 

    Tämä pumppu on ostettu muistaakseni Motonetista. Vanhankin pumpun voi jättää paikoilleen, nylkyttäköön siellä sitten tyhjää. Itse tein tähän ihan 4mm paksusta lattaraudasta peitelevyn, jonka muotoilin sitten oikeanlaiseksi ja porasin reiät. Muotoilukaan ei oo pakollinen jos ei omaa silmää haittaa 😅

    Minitronilta löytyy näköjään kaikki. 

  5. 8 tuntia sitten, Kimi kirjoitti:

     Virtaussuunta pumpusta kannattaa tarkista, vai onko nää niitä moottoreita jotka valmistaa bensaa.

    Oletan että tosta vapaasta tökkelistä menee letku kaasarille ja toi liitetty tulee tankista. Ja edelliseen viestiin viitaten,toi ei todellakaan ole pitkiä matkoja imevä pumppu. Siirrä se takarontiin ja kumit väliin, niitä Etrasta , muuten koko runko resonoi.

    image.png

    Mikä tämän pumpun tyyppi ja mistä löytyy? Voiko mekaanisen pumpun jättää paikoilleen kun laittaa sähköisen, tai mistä löytyy peitelevy mekaanisen paikalle? 

  6. 5 tuntia sitten, FD100L kirjoitti:

    Ei se tila sitten kovin kuiva voi olla, tuuletusta/ ilmanvaihtoa lisättävä..

    Kyllä se on kuiva ja hyvin tuulettuva, seinissä vasta tuulensuojalevyt ja räystäänaluset auki, ovien ja ikkunan rajoja ei oo tiivistetty. Talli on ollut käytössä vasta muutaman viikon. Sattui vaan niin että kahen pakkasjakson jäläkeen nopea lauhtuminen aiheutti ikkunoiden huurtumisen ja nämä käynnistysyritykset on tehty juuri lauhtumisen jäläkeen. Kesällä taas näin tapahtui pidemmän sadekauden jäläkeen ja silloinkin auto oli hyvin tuulettuvassa katoksessa, joten tuuletuksen ja vaihtuvan ilman puutetta ei oo. Mutta minä en asukaan tasalämpöisessä etelässä... 

  7. Kaksi uutta virranjakajan kantta. Kun ei käynnisty niin vaihdan kannen niin käynnistyy. Kesällä ei ollut ongelmaa muulloin kun pitkän sadeviikon jälkeen, silloinkin auto oli katoksessa. Olen kuullut että jotkut ovat tehneet kaksi reikää kannen alaosaan, eli on ollut samaa ongelmaa. Mistähän siihen sais sopivan kumisuojan kannen päälle, niitäkin oon nähnyt? 

  8. Hätävilkkureleeksi oletin ja tilasin jo uuden, samoin molemmat viikset. No sen jälkeen vika löytyikin, yksi sulakerasian piilossa oleva kaapeliliitin oli löysälle. Vilkut, äänimerkki ja kaukovalojen vilautus nyt toimii mutta hätävilkut ei. No, laitan kumminkin uudet osat kun ne kerran tilasin. 

  9. Mini on päättänyt lopettaa vilkuttamisen milloin sattuu, välillä toimii ja välillä ei. Vilkkuviiksen pää pyörii holtittomasti ja tuntuu että siihen koskettaminen vaikuttaa toimintaan. Ja välillä ei myöskään äänimerkki toimi, samoin pitkien valojen vilautus. Hätävilkut ei toimi ollenkaa. Oon irroittanut vilkkuviiksiyksikön ja kaikki liitokset tuntuu olevan puhtaita ja kunnossa. Vilkkurele on uusi. 

    Sitten, mikä on kuvan keskellä oleva rele, liittyykö hätävilkkutoimintaan? 

    IMG_6159.jpg

×
×
  • Luo uusi...