Jump to content

Jaakonfaija

Jäsenet
  • Viestit

    29
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    3

Käyttäjän Jaakonfaija kaikki viestit

  1. Nyt käy ja kukkuu hienosti kun uusin osia. Kiitos neuvoista.
  2. Huomasin väärin sen jakajan johdon. Kyllä se oli oikein kytketty.
  3. Kierroslukumittarille menee WB johto jos sellainen on. Huomasin myös että jakajalta lähtevä WB oli kytketty väärin eli puolan plussaan.
  4. Maajohto on kytketty alipainekellon jalan ruuvin alle (keltainen nuoli). Punainen nuoli puolan plussaan. Olisko jonkun edellisen omistajan tekemä maapiuha. Kytkentäkaaviossa on merkintä maalle jakajasta, mutta tarkoittaako tuo nyt sitten sitä että jakaja itsessään rungollaan maadoittaa. Ihan kärjellinen sytytys on mutta kipinät hävis totaalisesti. Vaihdoin jakajan konkan ja kärjet sekä kunnon maajohdon motista runkoon mutta ei kipunaa ??? (jakajan maapiuhan kuumuus hävis) Hyvät neuvot olis tarpeen.
  5. Kyllä 78:ssa menee sekä runkoon että jakajaan. 2 eri piuhaa. Epäilen nyt että motti ei saa maita muualta kuin jakajan piuhan kautta.
  6. Mikähän voisi olla vikana kun jakajalta lähtevä maihin menevä johto kuumenee ihan sulamispisteeseen asti kun starttaa ?. Auto ei käynnisty eikä oikein edes lupaile. Täysin korjattu kone joka ei ole vielä käynyt kertaakaan. 78 mini 998 koneella ja lucaksen 45 jakajalla.
  7. Eihän kellään sattuis olemaan sitä 78:n sähkökaaviota ?.
  8. Onko näin vaikka releen pohjassa ei ole flash mainintaa kuten ylemmässä releessä ?
  9. 78 Minissä on kaksi relettä tulipellissä joista alempi kolme napainen ohjaa vilkkuja. Sen alapuolella on toinen 2-napainen rele, mutta mitä se ohjaa ?. Mulla on sähkökaavio mutta se on ilmeisesti vanhemmasta ja ko. malliin en ole löytänyt täsmäävää. Jelppiä tarviis ja jos jollain olisi oikea kaaviokin niin olis kyllä hieno juttu. Toisessa kuvassa releen pohja mistä on kyse.
  10. Ei löytynyt vikaa motin vikinään vaikka purin koko koneen. Nyt on kone hoonattu, laakeroitu ja nokkaketjuasiat vaihdettu uusiin. Eli täys remontti vanhoilla männillä. Karvan päälle tonnin maksoi osat ja koneistukset mutta nyt toimii hienosti. Remontti kesti vaan vähän turhan kauan kun oli ulkomaanreissuja melkein kuukausi tossa samalla.
  11. Siinä kuvaa venttiilistä ennen ja jälkeen. Soodapuhalletut kanavat toisessa kuvassa.
  12. Ei ollut liikaa välyksiä venttiili ohjureissa. Hoonautin sylinterit ja hiotutin kampiakselin samalla kun on motti levällään. Karstaa oli venoissa ja kanavissa paljon mutta puhalsin soodalla kanavat ja sorvissa venat. Autolla ajettu siis 118 tkm. Lomareissut vaan meinaa venyttää kasaamista.
  13. Joo löysin minimaniasta ohjeet. Vein motin koneistamoon ja juttelin vanhan tekijän kanssa värikoodeista ja mitoituksesta. Sanoi että värikoodien mittaerot on tuhannesosamillen eroja ja ei ole merkitystä kun mitataan oikein ja hommataan oikeat laakerit. Tuttu ja arvostettu +40 vuotta alalla ollut joten en nyt usko että ihan puutaheinää kommentoi.
  14. En ole kyllä ikään kuullutkaan moisesta värikoodi pyörittelystä. Luin minimanian sivuilta aiheesta Ja ei kyllä ihan heti täysin auennut oikeat värit. Ihmetyttää sekin että Autodoc myy kampuran laakereita ilman mitään värikoodeja, että onko ne nyt käypiä vai ei ?. Onko sellaista opusta missä olis kaikki nuo nippelitiedot ?
  15. Ei. Uusin nyt samalla kampiakselin ja kiertokankien laakerit. Kampiakselin laakereissa oli kulumaa mutta ei mielestäni niin paljon että aiheuttaisi sen vikinän.
  16. Metallipalalle löyty osoite. Öljypohja vedetty liian pitkällä pultillla kiinni ja pohja propannut. Ton verran löyty tavaraa öljypumpun suodattimesta. Toi patteri ei sentään ollut siellä mutta saa mittasuhdetta. Tuo metallinpala eniten mietityttää mistä se on. Ei ole rautaa kun ei magneetti tartu. Nuo ruskeat on selkeesti ohjurien muovia. Kannattaisko ottaa koko motti pois tutkia kunnolla ettei menis perse eellä puuhun ?
  17. Kiitos vinkistä. Kyllä täällä on täysi ruumiinavaus käynnissä.
  18. Ton verran löyty tavaraa öljypumpun suodattimesta. Toi patteri ei sentään ollut siellä mutta saa mittasuhdetta. Tuo metallinpala eniten mietityttää mistä se on. Ei ole rautaa kun ei magneetti tartu. Nuo ruskeat on selkeesti ohjurien muovia. Kannattaisko ottaa koko motti pois tutkia kunnolla ettei menis perse eellä puuhun ?
  19. Vaihdoin sen kuukausi sitten kun remmi hajotti vanhan kun meni päreiksi.
  20. Missä kohtaa on toi mainitsemasi huohotusventtiili ?
  21. Vaihdoin sen kuukausi sitten kun remmi hajotti vanhan kun meni päreiksi.
  22. Vakuumipumppua en ole tutkinut. Jarruttaminen ei vaikuta ääneen ja siinä on automaatti loota. Jossain palstoilla sanoivat myös että ääni voi kuulua myös ohjaustehostimen moottorista tai sen öljyn vähyydestä. 20211008_154712.mp4
  23. Ei loppunut vinkuminen vaikka kaikki apulaitteet pois pelistä (remmi irti). Otin vielä kampiakselin hihnapyöränkin irti ja vinkuu vaan . Voisko olla kampiakselin laakerit kun siihen kohtaan kohdistuu.
  24. Tarkoitatko vesipumpun kitkapyörällä siinä vesipumpun päässä olevaa vai vieressä, mikä välittää voiman pumpulle ?.
  25. Köyhän ihan stetoskooppi testattu mutta ei paikallista tarkkaa kohtaa. En usko että on imuvuotoa koska kitinä alkaa vasta moottorin lämmettyä n.7-10 kilsan jälkeen. Mutta alkaako rikkinäinen vesipumppu vinkumaan/kitisemään lämmettyä ?.
×
×
  • Luo uusi...