Jump to content

Ropokoppi

Jäsenet
  • Viestit

    14
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

Toiminto on estetty, eikä se näy muille käyttäjille.

Ropokoppi's Achievements

  1. Ropokoppi

    Mini R53 varaosat ?

    Ehdin jo vaihtaa akun ja parittaa uusiksi. Ei tullut koitettua tuota paritusta vanhalla akulla, harmi sinänsä koska purku ja vaihto ei ollut ihan helpoin skenaario, mutta nyt toimii Koitin kyllä tuota sähköhammasharja-kikkaa tuloksetta, mutta onhan se mahdollista että vika oli vain parituksessa. Tiesin että siellä on joku ebay/kiina akku niin tavallaan vähän varmistuksena päätin sen joka tapauksessa vaihtaa panasonicciin. Ei osunut akkutilauskaan ihan kohdilleen, mutta yhdellä hyppyjohtimella siitä selvittiin. Tosin jälkikäteen tarkastellen kumpikaan niistä akkumalleista ei olisi nastoiltaan ollut täysin sopiva.
  2. Ohjekirjasta/huoltokirjasta oli jälleen yhtä paljon hyötyä kuin tyhjästä paperista. Mitähän aineita Mini Cooper S R53:een kuuluu laittaa ohjaustehostimen öljyksi ja jäähdytinnesteeksi ? Jäähdytinnesteeksi Motonet tyrkyttää tälläistä 1:1 laimennettavaa. Vaikuttaisi olevan ihan ok ellei kellään ole parempaa tietoa ? Ohjaustehostimen öljystä motonet ei kerro mitään, joten mitähän sinne uskaltaa laittaa ja nimenomaan motonetin valikoimista ?
  3. Ropokoppi

    Mini R53 varaosat ?

    Kiitos paljon ! Ajattelin tuolta aeromotors.fi :ltä tilata sälät. Helpottaa kun itsellä ei ole monttua/nosturia käytössä ja joudun aina "lainaamaan" niin vaihdon pitäisi onnistua päivässä. Ei se nyt maailma kaada jos ei onnistu, mutta tulee aina ylimääräistä säätöä järjestää kyydit ja hakea osat. Varsinkin kun tottakai räpeltämiset ajoittuu la-su välillä ja ongelmathan alkaa aina siinä kohtaa kun kaupat menee kiinni Tosiaan kahvan yläpuolellakin näkyi "väriä" mutta ei vielä ruostetta. En pidä sen luukun putsaamista mahdottomana projektina, mutta jos vain jostain löytyy uusi ja varsinkin suht saman värinen niin onhan se nopeampi swappi. Noiden takavalojen osalta alkaa korjauspalojen metsästys. Kaveri lupasi kyllä opettaa, auttaa ja näyttää miten vaihto onnistuu (sillä on tilat ja välineet). Vähän ristiriitainen tilanne koska piti alunperin ostaa vain joku auto väliaikaiseksi kakkosautoksi ja viedä paaliin kun hajoaa. Vaihtoehtoja oli kyllä, mutta kaveri sitten kauppasi tämän erittäin halvalla mulle niin en voinut vastustaa kokeilua. Pelkäsin kyllä että tässä käy niin, että Mini onkin liian hauska ja "loppuunajamisen" sijaan käynnistyy korjaaminen ja ehostus. Niin tässä nyt näyttää ikävä kyllä käyvän. Siinä mielessä joku perus G-Astra olisi ollut parempi. Jos ruosteet ei osoittaudu mahdottomaksi, Mini toimii vielä ensi syksynä eikä innostus ole laantunut, niin sitten varmaan pitää aloittaa purku ja totaalinen kunnostus ylimaalauksen kera Ehdottomasti yksi hauskimmista autoista jolla olen ajanut, sekä ajo-ominaisuuksien että kokonsa puolesta. Varsinkin kun on täyspitkiin pakuihin tottunut. Kauko-ohjaimesta on paristo loppu ja ilmeisesti tässä on VL2020 ladattava paristo jonka pitäisi latautua paikalla ollessaan. Toinen avain näytti olevan pelkkä avain eli ei ole nappeja ollenkaan. Kaveri sanoi tuohon jo kerran sen akun vaihtaneensa, mutta voi olla laittanut jotain ebay-kiina kamaa. Operaatio näytti kyllä erittäin kivualiaalta varsinkin kun tuo on nyt sitten ensimmäisen vaihdon jälkeen liimattu
  4. OK. Napeista ei itselleni ole iloa ellei spotifyn ohjaus onnistu, mutta ilmankin pystyy elämään. Käsitykseni mukaan niitä purkkeja saa kahta mallia, toinen menee sinne radion taakse omilla liittimillä kiinni eli radion&vakioliittimien väliin ja toiset taas laitetaan suoraan tonne cd-vaihtajan tilalle/väliin. Eli omassani ei vaihtajaa ole, mutta piuhat näyttäisi olevan niin niihin. Olisi asennuksen kannalta yksinkertaisin, mutta nuo kuvaukset ebay-kamoissa ei ole turhan selkeitä
  5. Ropokoppi

    Mini R53 varaosat ?

    Näytti ne pannatkin olevan aika rapeat, ainakin apumiehen puolen. Auto on tumman harmaa metallihohto. Sinänsä sääli, koska muuten on ikäisekseen siistissä kunnossa ja löytyy kaikki varusteet. Vaikka tietysti 250tkm ajetussa on jo kiveniskua jne. Väliaikaiseksi ratkaisuksi tuon otin, mutta on sen verran hauska laite että on käynyt mielessä kunnostus ja kesäautoksi jättäminen. Ruostetta on myös kontin alareunassa sisäpuolella ja toisen oven alareunassa vähän, mutta ne olisi vielä ihan järkevällä panostuksella hoidettavissa. Eivät näy vielä. Ei ainakaan google/ebay tunnu tietävän korjauspaloista mitään. Koko takasivupaneelia saisi hintaan 900$/kpl mutta on "vähän" turhan suolainen. Ihme koska tuo on ihan yleinen ja tiedossa oleva tyyppivika. Varmaan joku peltiseppävelho muotoileekin uudet palat halvemmalla.
  6. Toimiiko sulla myös rattinapit ? Nuo cd-vaihtajan liittimet löysin kontista (tai ainakin oletan niiden olevan ne), mutta vaikea silti päätellä mikä malli pitäisi tilata. Google haun perusteella tuo autossa oleva soitin ei vastaa kumpaakaan; Boostia tai Wavea vaan on tämän näköinen johon viitataan "Business" nimellä. En kuitenkaan ole missään törmännyt "business" mallin soittimeen.
  7. Ropokoppi

    Mini R53 varaosat ?

    Kiitoksia. Kurkkasin eilen auton alle (sen mitä sinne nyt näkee kun ei ole mitään nosturia) ja tajusin viimein mitä kiinnikkeillä tarkoitettiin Kaverin kaverilla olisi miltein käyttämätön vakioputkisto 220€ hintaan niin tuskin orggista tiskiltä halvemmallakaan saa. Pannat ovat ikävä kyllä väärän malliset eli ne täytyy tilailla sitten, mutta toisaalta täytyy varmaan ne kumitkin uusia niin samalla tulee. En tietenkään eilen huomannut katsoa niiden kumien mallia samalla, joten jos joku nyt osaa hatusta heittää mitä tarvitaan niin olen kiitollinen. Auto on taas ajossa niin ei heti pääse kurkkimaan. Ja kyseessä siis 06 eli ilmeisesti sitten facelift malli. Ainakin ne sisemmät kannaketapit putkessa on poikittain eli ei niinkuin tuossa löytämässäni kuvassa. Lisäksi saako näihin korjauspeltejä jostain ? Tässä yksilössä on legendaarinen takavalojen syöpyminen päässyt pahemmaksi kuin ajattelinkaan. Tiesin, että siellä on reikä kuplan alla, mutta kun hinta oli mallia "vie pois" ja joku tarvittiin toiseksi niin ei voinut kieltäytykään. Toinen puoli näyttää siltä, että siinä selviää vielä paikalla (todennäköisesti reikä suurimman kukan alla), mutta toisella puolella ei käytännössä ollut enää peltiä valon alapuolella vaan pelkkää ruostetta. Ei olisi haitannut, mutta tottakai siltä puolen oli polttimo pimeänä ja vaikka kuinka varovasti yritin vaihtaa polttimon, niin kyllähän se ruostekasa siitä tippui lattialle ja suora reikä konttiin.
  8. Ropokoppi

    Mini R53 varaosat ?

    Hetkinen. Eli siis tarkoitatko noita pönttöjen ympärillä olevia koukkuja vai tuo putkessa olevaa (joka on poikittain) ? Eli onko kuvan putki siis kumpaa mallia ?
  9. Joo striimaukseen tarvitsenkin. Harvoin kukaan nykyään soittelee kun viestit on keksitty enkä muutenkaan puhu ajaessa, oli handsfree tai ei.
  10. Ropokoppi

    Mini R53 varaosat ?

    Okei, hyvä tietää että hätätilanteessa voi mennä motonettiin jonottamaan. Itse suosin tilaa&nouda tapaa ajan säästämiseksi, joten sinänsä harmi etteivät ole listanneet. Hyvinhän noita paikkoja tosiaan riittää ja aeromotors vaikutti aika hyvältä. En tuosta halvemmasta osaa sanoa. Ebaysta joskus katselin, mutta en löytänyt enää samoja. Voi johtua siitä, että katsoin nyt selaimella ja yleensä olen käyttänyt Ebay:n appia. Jostain syystä ne antaa kovin erilaisia tuloksia ja appi yleensä enemmän/parempia. Race henkinen on olemassa ja vastaavia vähemmän "race-malleja" oli muistaakseni noin 250€ hintaan. Sitä en tiedä joutuuko nuo sitten rälläköimään takaisin osiin ja hitsaamaan itse uudestaan tai mitä katsastuksessa tykkäävät... Onko Bosalin sopivuudesta kokemuksia kellään ? Tai jos joku tietää sen vakioputken hinnan niin Frasieria lainatakseni; "I`m listening" Mitä kaikkea muuta pikkusälää tuohon putken vaihtoon tarvitaan ? Kumeja, tiivisteitä jne ? Volkkareiden kanssa ainakin on ollut sitä ongelmaa, että vaikka tietää auton tyypin, mallin, tiedot jne. kuinka tarkkaan niin yksinkertaiseenkin osaan löytyy 10 vaihtoehtoa. Sen takia olen käyttänyt yleensä motonettia. Onko Miniin saatavilla jotain osakaaviota/räjäytyskuvaa osanumeroineen ? Pahoittelen jos käytän vääriä termejä. Kiitoksia kaikille vastanneilla ja toivottavasti näihin jaksetaan vastailla. Jonkun verran on vielä kysyttävää viisaammilta.
  11. Nyt on Mini pihassa ja jonkin verran siinä on kaikkea suurta ja pientä fiksattavaa. Motonetissä ei näköjään ole Miniin tarjolla juurikaan muuta kuin perus suodattimet jne. kulutusosat. Mistä olette Miniin osia ostaneet ? Autokeskus noita kai myy, mutta ei oikein ole aikaa&mielenkiintoa aina jokaista osaa kysyä erikseen. Sattuuko kukaan tietämään mitä tuollaisen Cooper S:n putkisto maksaa ? Ilmeisesti katti on osa pakosarjaa joten katilta taaksepäin tarvittaisiin. Jos on kokemusta tarvikemalleista niin sellainenkin kävisi kunhan on bolt-on laatua eikä vaadi muokkausta.
  12. Asiaa selvittäessäni törmäsin tälläiseen ratkaisuun. Tuo ilmeisesti tulee cd-vaihtajan liittimiin ja tällöin pitäisi myös rattinappien toimia. Pitää vaan tarkistaa liittimet jotta tilaa oikeanlaisen. Noita malleja näytti olevan paljonkin erilaisia ja alkaen 30-40€. Osa tulee ilmeisesti radion ja OEM-liittimien väliin ja osa taas suoraan takakoppaan h/k vahvistimen viereen. Joidenkin foorumien mukaan siellä pitäisi olla piuhat valmiina. Jos joku on koittanut tai osaa suoraan kertoa oikean mallin niin kuuntelen mielelläni. Itse en pääse hetkeen asiaa tarkistamaan, mutta mielelläni tilaisin jo ennakkoon.
  13. Juu siis tuohon liittimeen tai soittimeen saa kyllä varmasti bluetoothin kikkailtua. On noita ulkoisia kiekkoja tullut käytettyä muissakin autoissa, mutta kiinnostaisi kovasti onko niitä ratin nappeja mahdollista saada mitenkään toimimaan tuollaisella yhdistelmällä. Handsfreetä en tarvitse, mutta biisien vaihdot ja volume olisi erittäin kiva. Mutta ilmeisesti vaihtoehdot ovat; 1. ostaa se orggis moduuli jonka bluetooth versiosta ei tietoa ja miten jälkiasennus on mahdollista. 2. Vaihtaa soitin bluetooth malliseen jolloin vaaditaan ratti-adapteri ja varmasti muitakin adaptereita. Käsittääkseni tuo soittimen vaihto ei ole ihan yksinkertainen homma H/K Minissä. 3. Lisätä ulkoinen vastaanotin aux-inniin. Tällöin rattinappeja ei saa toimimaan. Mitään tietoa ei ole toimivatko nuo ratinnapit yleensäkään puhelin+spotify yhdistelmällä missään kombinaatiossa.
  14. Päivää kaikille. Mini kiinnostaa kovasti ja kiikarissa olisi Mini Cooper S -06 Saksan tuonti. Googlea olen käyttänyt ahkerasti ennenkuin teen lopullisen päätöksen. Kysymyksiä kyllä riittäisi, mutta lienee paras vähän jaotella niitä omiksi aiheisekseen. Kyseisessä autossa on se Harman Kardonin audio-järjestelmä ja lisäksi hanskalokerosta löytyy Applen 30-pin liitin (eli se vanhan mallin iPhone/iPod liitin). Googlea olen käyttänyt ahkerasti ennen auton ostoa ja sen perusteella tuo H/K järjestelmä on ilmeisen hyvä, mutta todella hankala jos haluaa muuttaa jotain. Tuohon hansikaslokerossa olevaan liittimeen saan varmasti tavalla tai toisella puukotettua jonkun bluetooth-vastaanottimen ja on todennäköisestä, että kyseisen letkun päässä on 3.5mm tms. liitin tai sitten niitä autoradion taakse suoraan meneviä DIN-liittimiä (jonka virallista nimeä en muista). Kysymykseni kuuluu; saako ratin audio-nappeja millään kikalla toimimaan bluetoothin kanssa ? Eli musiikki tulisi puhelimen Spotifysta ja puhelin on bluetoothilla yhdistetty autoon ? Miniin on ilmeisesti saanut lisävarusteena myös bluetooth-modulia, mutta mistään ei löytynyt tietoa onko sen asennus plug&play homma ja toimiiko tämän jälkeen napit myös Spotifyn kanssa. Moduleita näytti löytyvän 200€ hintaan joka mielestäni ei olisi mahdoton. Tietysti erillinen bluetooth kiekko, josta pystyy myös vaihtamaan kappaleen, maksaa 10-20€. Siinä mielessä kallista, mutta nuo napit oletettavasti on hyvin käsillä ja kiekon taas joutuu jättämään keskikonsoliin. Bonus-kysymyksenä; Onko -06 Cooper S (170hp) korimalli merkinnältään R53 ? Ja mikähän moottorin koodi on ?
×
×
  • Luo uusi...