Jump to content

kimmon

Jäsenet
  • Viestit

    18
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    2

Käyttäjän kimmon kaikki viestit

  1. Myydään ylimääräisenä erittäin hyväkuntoinen rengaspaketti. Vanteista lisätietoja: http://www.kiiltovaunu.com/monaco-mirabeau-silver-7x17-4x100-et42-p-4095.html - Vanteissa ei ole yhtään kanttarijälkeä/hapettumaa missään! Renkaat ovat Michelinin huippukumit Pilot Exalto pe2:set 215/45/17 koossa ja pintaa on jäljellä 5-6mm. Uusissa on 8mm! Tämä kokohan vastaa miltei millilleen kokoa 195/55/16. Sarja on ollut minulla 2010 farmari Minissä mihin se istuu juuri kaarelle. Keskisovitteet ovat siis tällä hetkellä 56.1mm. Vanteen keskireikä on kuitenkin 73.1mm eli nämä ovat sovitettavissa mihin autoon tahansa missä jako on 4x100! Uutena tämä sarja on maksanut 1200€! Pyyntihinta 590€, toki myös tarjouksia saa esittää :) Löytyvät pk-seudulta. Yhteydenotot mieluiten viestillä kesäloman takia. Linkki Nettivaraosan ilmoitukseen mistä löytyvät kuvat! http://www.nettivaraosa.com/rengassarjat/2293282
  2. kimmon

    Mini Clubman D 2009

    Ei ainakaan haittaa jos on tilat missä tehdä. Kyllä minä yllätyin siitä määrästä mitä sinne kertyy! Vasemman puoleisen suojan päällä oli tankin alapintaan asti hiekkaa ja kiveä. Tankin reunoilla sitä oli 10 sentin vahvuudelta. On edellinen omistaja ilmeisesti kurvaillut hiekkateillä myös runsaasti...
  3. kimmon

    Mini Clubman D 2009

    Jaahas, tänään oli hieman aikaa ja inspiraatiota käytettävissä niin otin Minin nosturille. Aluksi purin kaikki sisälokasuojat pois ja puhdistelin sinne kertyneet hiekat pois ja olihan sitä aika lailla. Ei tosin mitään verrattuna siihen, kun otin tankin alasuojamuovit pois... Yhteensä autosta lähti liki 11 kiloa hiekkaa pois! Käsittämätön määrä :D Pesin myös pyöräkotelot samalla vaivalla. Seuraavaksi vaihdoin uudet sumuvaloumpiot vanhojen tilalle. Ehjät ne oli nekin mutta niin sameaksi hiekkapuhalletut, että olivat rumat omaan silmään. Saksasta uudet sumarit kotiin kannettuna 56,63€ pari eli ei mitään. Parkkeihin tuuppasin samalla ledit. Minulla olisi jouten yksi liki uusi 5kW Eberi niin sen laittamista tuossa kanssa katselin ja suunnittelin mutta ainoa paikka (ihan eberin omien ohjeidenkin mukaan) mihin se mahtuisi on rintapelti. Asennusaika 8h ja kaverini joka näitä on laitellut iän kuun päivät piti tuotakin aikaa optimistisena... Saattaa siis olla, että laitan tähän vaan normaalin lohkolämmittimen. Pitää vaan tilata palikat, vastus on muuten naurettavan hintainen niin kuin säteilylämmittäjät ovat. Ulkomailta on tulossa myös pino canbus-ledejä niin saa vaihdella nuo loput parkit, ovi-, sisä- ja rekkarivalot myös. Muutoin olen vain ajellut autolla, hauska peli kurvailla ja onhan tuo todella pienikulutuksinen. Verot ja etenkin vakuutukset tähän olivat erittäin positiivinen yllätys. Missään autossa IKINÄ ei ole ollut näin halpoja :)
  4. En mä nyt tiedä kiinnostaako tälläinen ketään mutta laitetaan nyt kuitenkin. Pari päivää sitten iski tilapäinen mielenhäiriö ja ostin Mummo Ankan auton eli Mini Cooper Clubmanin :D Tapahtumaa auttoi Raisiolaisen autoliikkeen asiallinen hyvitys entisestä käyttiksestä (olin vilpittömän yllättynyt tästä). Eli kyseessä on siis 2009-mallinen Clubman eli farmari-Mini. Orkkis suomi-auto eli ei mitään ihmeellisiä varusteita ole eksynyt kyytiin. - 1.6 diesel ja 6v-manuaali, 110hv/250nm - AC - DSC - Vakkari - Puolinahkasportit sisällä - AUX+USB-popeissa - Joku sisävalopaketti eli ledit kahvoissa, ovissa, katossa yms - Vissiin ulkopuolen kromipaketti? - Pepper White ja musta katto - 16" talvipyörät Minin orkkisvanteilla ja 17" kesäkumit pronssinväriset Borbetit Kuvat ei kaksisia ole, kunhan pesuhallissa näpsin puhelimella ja märkäkin se on... Toi kaappariovi on hupaisa :D Pariovet kuin pakettiautossa :rolf: Ja kun projekti-osiosta on kerta kyse niin lähinnä tässä tuolle listalle menee sisävalaistus, kaiutinpuoli ja tässä ei ole sen enempää lohkolämmintä kuin eberiäkään niin jompi kumpi tulee talveksi. Muutamat entisten omistajien käytönjäljet tullaan poistamaan, pari naarmua ja takalokasuojan pieni lommo...
  5. Nappasin ovipahvin, sen uloimman kehän irti, mutta en minä nyt suoraan siellä mitään korkeussäätöjä näe? Pitääkö se keskiosakin vielä ottaa edestä pois? Kurkistelemalla oven sisään näin etu- ja takapäässä olevat säädöt mutta ne vissiin ohjaavat lasia sisemmäksi/ulommaksi? minun tarvitsisi saada vain lasia takapäästä ylemmäksi, että lasin yläosa tulee vaakaan ja siten nousee tarpeeksi korkealle. Hiton hankala selittää :D EDIT: Piti vaan näköjään ottaa silmä käteen ja katsoa uudelleen... Korkeussäätöhän on näköjään lasin kiinnityksessä nostimeen :) Nyt on säädetty ja ikkuna nousee sinne minne pitääkin.
  6. Kiitos nopeista vastauksista :) Puran siis huomenillalla oviverhouksen ja tutustun säätöihin! On toi kyllä hauska kapistus muuten eikä kuluta mitään tuolla dieselillä.
  7. Terve! Ostin tuollaisen Clubmanin ja siinä missä apumiehen etuikkuna nousee ylhäällä ollessaan tasaisesti tiivistettä vasten, jää kuskin puolen ikkuna takapäästään noin 5-8mm liian alas. Etureunastaan ikkuna nousee sinne minne pitääkin. Tämä sitten aiheuttaa suhinaa moottoritienopeuksissa. . Onko kenellekään tuttu ongelma? Ikkunan ala- ja ylärajan uudelleen asetuksella vika ei korjaantunut. Onko ikkunannostimessa jonkinlainen säätö millä ikkunan asentoa pystyy muuttamaan? En viitsisi huvin vuoksi purkaa oviverhousta irti... Autokeskukselta täältä kysyin niin pyörittelivät vaan silmiään, mitään älyllistä keskustelua ei syntynyt.
  8. kimmon

    Ruttutukku Cooper

    No lähdetään siitä, että tuollaisen ylivedon materiaalit pohja/pinta maksaa jo useamman satasen helposti... Tuo 700€:kin on ollut poskettoman halpa jo 2005. Mikäs siinä jos ei omaa työtään arvosta. Annan esimerkin tältä syksyltä, asiakas olisi halunnut maalauttaa 124-korisen mersunsa yli alkuperäisellä värillä. Käytiin näyttämässä autoa maalaamossa jota normaalistikin käytän (huippulaatu, aikataulut pitää ja fiksut hinnat). Tarkoitus oli, että maalaamo olisi tehnyt kaiken, purkanut auton, korjannut muutamat ruostepiskut ja vaihtanut uudet etulokasuojat, pohjatyöt, maalaus (metalliväri) ja kasaus. Hinta-arvio himmeänä ilman osia 3-3.5k€, firman kautta tehtynä ei ota ollenkaan. Viikko ja auton olisi saanut hakea takaisin. Asiakas ei halunnut maalauttaa mersuansa yli. Ylimaalaus hyvin tehtynä on aivan järkyttävä homma, pelkästään auton purku ja kasaus vie aikaa (ja miljoona erilaista muovikiinnikettä) niin paljon ettei sitä useimmat ymmärrä. Toki esimerkin mersu on jättiläinen miniin verrattuna mutta kuitenkin... Toinen esimerkki, useimpien nykyautojen etupuskuri, tuo iso maalattu muovimöhkäle. Jos sille katsotaan maalaushinta vakuutusyhtiöiden käyttämällä CABAS-ohjelmistolla, värin ollessa joku uusi 3-kerros helmiäinen, maksaa UUDEN osan maalaus vaivattomasti 500€. Maalaushinnat, ns. kirjahinnat, ovat laillistettu ryöstö nykyään ;D edit: Nykyisten maalaushintojen takia maalaankin itse minini kaikki sisäosat ja ovien/luukkujen sisäosat pajalla. Maalaamolle jätän pintatyöt. Siitä huolimatta olen varautunut vanhan minin maalauksesta maksamaan 1.5k€ mutta lupaan, että on se sen näköinenkin.
  9. kimmon

    Ruttutukku Cooper

    Maalaushinta on HALPA ja hiton kaukana listahinnasta... Ihan sama kuin jos puhutaan yliteippauksesta niin senkin hinta on helposti 2k€. Teippauksesta ihmisillä on jostain syystä käsitys, että ei se ole kallista. Väärin, se on ihan yhtä kallista kuin maalauttaminen. Syy miksi niitä tehdään on helppous, nopeus ja mahdollisuus palata alkuperäiseen. Tuo maalaushinnan edullisuus vielä korostuu jos ovet/luukut yms maalattiin kahta puolta. Sanoisin, että jos viet tuollaisen projektin normimaalaamoon ja annat niiden tehdä pohjat/maalauksen eli koko homman niin voi varautua 2-2.5k€ hintaan PIMEÄNÄ. Suurin osa maalaamoista ei edes ota ylimaalausprojekteja, etenkään värinvaihtoja. Paremmat ansiot saa vakuutusyhtiöiden osamaalauksia tekemällä ja nopeammin/helpommin. Ai mistäkö tiedän? Kolarikorjauksia pääkaupunkiseudulla vuosien kokemuksella ;D Edit: tuolta voi lukea miten ylimaalauksiin suhtaudutaan normimaalaamossa ;) http://www.seutulanautomaalaamo.fi/index.php?page=51
  10. Tarkennus, kävin tarkistamassa niin malli olikin Kumho Power Grip 6. Pintaa kaikissa noin 8mm.
  11. Ylimääräisenä Kumho WinterGrip 6 Nastarenkaat, koko 145/10R. Pintaa hyvin ja kaikki nastat tallella, vanteet ei kovin kaksiset mutta eipä näistä ihmeitä tarvitse maksaakaan :D Sijaitsevat pääkaupunkiseudulla enkä mielellään lähettele tämän hintaisia tavaroita. Ja se hinta sitten? Tarjoa omantuntosi mukaan, ei montaa kymppiä tartte saada. Privalla saa numeron ja muut yhteystiedot.
  12. Vantaalla olen juu, laitan sulle numeron vaikka yv:llä. Liikuskelen itsekin aika usein tuonne Treen suuntaan, joten voin minä sen hakeakin?
  13. kimmon

    Pistehitsauslaite

    http://www.finnkone.fi/index.php?section=71 http://www.autorobot.fi/hitsaus-kuumenn ... 7ebe5e9056 Vaikkapa tuosta. Ei muuten ole sitten ihan halpoja vaan hintaluokka liikkuu tuolla +3k€... Töitä noille täytyy olla, että kannattaa ostaa.
  14. No niin, nyt on kottero näytetty konttorilla. Yllätys olikin, että alustanro onkin jo vuonna -84 siirretty konehuoneeseen. Ei tosin inssin kanssa sitä sieltä löydetty eli homma etenee siten, että motti pois ja katsotaan jos sitten löytyisi kun saa konehuoneen pestyä. Pikkuinen set-back sattui myös tänään eli työauton tavaratilassa tapahtui oikosulku ja pieni tulipalo. Jouduin kiskomaan palavat romut ulos paljain käsin ja nyt on vasen hanska täynnä toisen asteen palovammoja, ei kiva :( . Kunhan käsi on taas kunnossa niin rupeaa Mini purkautumaan :) Mikko, Vantaalla rakentelen ja verhoilijan luulisin olevan ajankohtainen ensi talven aikana. Idefix, ei hattuhyllyn korjaaminen huono idea ole varsinkaan jos ehyt löytyy helposti. Joo, en oikein ymmärrä mitä on rakentaja miettinyt noi puskurit ja helmat vääntäessään ;D Onneksi peltiä saa uutta ja alkuperäistä. Täytyy alkaa pikku hiljaa tehdä listaa tarvittavista pelleistä niin voi sitten alkaa kysellä ronttihintaa koko kasalle.
  15. Kiitos kiitos, eikös työ ole aina sitä iloa? ;D Onneksi on asialliset mestat missä tehdä tuota. Huomenna pitäisi mennä konttorille näyttämään tuota alustanumeroa ja siirtää se sellaiseen paikkaan, että lattiat voi vaihtaa. Minne yleensä tuo stanssaus on tehty konttorilla?
  16. Ja tässä kuvia kuten luvattu, älkää järkyttykö ;D Saanko esitellä, projekti Puuhamaa :) Kotimatkalla stoppi Uljuan tekoaltaalla Peruuteltu talliin Niittikaaret veks, huomaa "hienot" peltihelmat ja puskurit :D Takaa Toiselta puolen Toinen kylki Alustanumerokin löytyi ja täsmää jopa luovareihin :) Sisältä Mittaristo siirretty kuskin puolelle "hienosti" On siinä moottorikin Takaluukkua Bensatankin puolelta 6"x9" Nämä tulivat mukana, saa nähdä päätyvätkö alle Siinähän se on tiivistettynä koko juttu, MINI ;D
  17. Heipä Hei! Uusi ja aloitteleva Ministi ilmoittautuu :) Tovin olen etsinyt itselleni Miniä projektiksi. Nyt sellaisen löysin ja tänä viikonloppuna Oulusta kävin hakemassa. Melkoinen puuhamaa on kyseessä mutta onneksi peltityöt ovat tuttuja... Aiempaa kokemusta Mineistä ei ole mutta kylläkin niin Eurooppalaisista kuin Amerikkalaisista on eli jotain onnistumisen mahdollisuuksia lienee ;D Kuvia liitän tähän viestiin kun niitä saan tänään otettua. Projektin olisi tänä kesänä tarkoitus edetä sen verran, että auto saadaan purettua täysin muttereiksi, "grillattua" ja vietyä soodapuhallukseen. Talven aikana sitten vaihtuu ainakin lattiat, takaluukun pohja, toinen etulokasuoja, takahiekkapelti, osa pyöräkoteloista etc etc. Autoa on vuosien varrella paikkailtu, niin kuin vissiin kaikkia tämän ikäisiä, erilaisilla ratsupaikoilla ja kaikista tälläisistä on tarkoitus päästä eroon ja vaihtaa tilalle ehjiä peltikokonaisuuksia. Teen tämän auton vain yhden kerran 8) Tekniikasta sen verran, että moottori itsessään käy varsin nätisti ja sille ei sen suurempia suunnitelmia olekaan. Teen normaalin läpikäynnin, vaihdan kuluvat osat, laakerit ja tiivisteet. En viritä... Muutoinkin on teknisesti tarkoitus pysyä vakiolinjalla, kaikki uusitaan mutta kikkailemaan ei aleta. Ulkonäkö tulee olemaan muotonsa puolesta alkuperäistä mutta väritys napataan uudemmasta Ministä (väriyhdistelmää en vielä kerro). Sisusta sen sijaan modernisoidaan maltilla. Toisenlainen mittaristo, paremmat istuimet, hieman lisää varusteita (keskuslukko, sähkölasit), kaikki verhoilut nahasta/alcantarasta. Siinäpä niitä suunnitelmia, miltäs kuulostaa? Rakennusajaksi olen ajatellut noin reilua vuotta, työt kuitenkin ana haittaa harrastuksia :D
×
×
  • Luo uusi...