Jump to content

Harba

Jäsenet
  • Viestit

    18
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    1

Harba last won the day on 17. Huhtikuuta 2020

Harba had the most liked content!

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

Toiminto on estetty, eikä se näy muille käyttäjille.

Harba's Achievements

  1. Uusi, Febi Bilstein. Osanumero 13717552223. Hinta 20€. Sijaitsee Kuopiossa. 050 3022454 / Jussi
  2. Harba

    Mittaristo ei toimi (R53)

    Tänään sain auton takaisin Laakkoselta. Mittaristo oli vaihdettu ja nyt toimii.
  3. Harba

    Mittaristo ei toimi (R53)

    Soitin tänään Laakkoselle, odottavat vieläkin uutta mittaristoa.
  4. Harba

    Mittaristo ei toimi (R53)

    Tänään meni uusi mittaristo tilaukseen. Toivottavasti sillä tulee kuntoon.
  5. Harba

    Mittaristo ei toimi (R53)

    Päivitän tänne jos/kun vika selviää. Veikkaan viaksi kosteutta jossain elektroniikkaboksissa, koska auto pääasiassa vain seisoo pihassa.
  6. Harba

    Mittaristo ei toimi (R53)

    Siirsin auton tänään Laakkosen pihaan odottamaan diagnoosia. Yllätyksekseni mittaristoon syttyi varoitusvalot, matkamittari heräsi henkiin, lämpömittari nousi maksimiin ja bensamittari näytti oikeaa arvoa. Kierroslukumittari ja ilmastoinnin paneeli pysyi pimeinä eikä nopeusmittari muutenkaan toiminut eikä varoitusvalot sammuneet. Parina yönä on ollut pakkasta kymmenen astetta, oiskohan sillä vaikutusta.
  7. Harba

    Mittaristo ei toimi (R53)

    Mittasin yhteydet sulakerasialta mittariston liittimelle ja kaikki on kunnossa. Samoin liittimen maa. Kävin vielä testaamassa mitä absin anturit näyttävät. Kaikki näytti järkeviä arvoja. Ratin kääntökulma-anturi ei näytä mitään, mutta varmaan johtuu mittaristosta. Tuossa boksissa on vikakoodi 0B ”Sensor/Vehicle Allocation Incorrect Or Not Available”. Minä en enää keksi mitä tuolle voisi tehdä muuta kuin viedä Laakkoselle tutkittavaksi. Ehkä mittaristo on vaan hajonnu.
  8. Harba

    Mittaristo ei toimi (R53)

    Kiitos ohjeista! Sain radion irti ja vahvistimelle menevät johdot oli juotettu radion liittimeen. Niissä tuskin on ongelmaa. Asensin BC1 boxin takaisin ja ei muutosta, mittaristo ja ilmastoinnin paneli edelleen pimeinä. Otin mittariston irti ja toin sen sisälle lämpimään. Taitaa olla seuraava toimenpide viedä auto Laakkoselle tai etsiä jostain parempi testeri.
  9. Harba

    Mittaristo ei toimi (R53)

    Minulta taisi jäädä osa konehuoneen sulakkeista tarkistamatta, koska sulakerasian alla on lisää sulakkeita? Tosin ilmeisesti kaikille jalkatilan sulakkeille ei tulisi virtaa, jos joku isoista sulakkeista olisi palanut?
  10. Harba

    Mittaristo ei toimi (R53)

    Jälkiasennetut kaiuttimen johdot menivät vahvistimelle. Tuohon oli vaihdettu BMW E46 vahvistin ja johdot liittynevät siihen. Nimittäin kun asensin syksyllä pois ottamani bemarin vahvistimen takaisin, alkoi stereot toimimaan. Eli ilmeisesti johtojen ja sulakkeiden rassaus sai stereot toimimaan. Otin nyt BC1 boxin sisälle lämpenemään ja kuivamaan, jos se olisi ottanut kosteutta itseensä. Boksi kyllä näyttää täysin kuivalta.
  11. Harba

    Mittaristo ei toimi (R53)

    Mittasin konehuoneen sulakkeet ja sinne tulee virta. Sellaisen havainnon tein, että sulakkeiden FL8 ja FL12 toiseen pinniin tuli myös jännite (FL8 n. 7 V ja FL12 n. 4 V), vaikka sulake oli irti. Onko tämä normaalia? FL8:n jännite tippui 4 V kun FL12 sulakkeen otti irti. Minulla ei ole merkkikohtaista testeriä, ainoastaan Launchin monimerkki testeri. Pääsin ainoastaan moottorin, absin ja ilmeisesti ohjaustehostimen boksiin. Mittaristoon en päässyt ja enkä myöskään esim. airbagin yksikköön, jonne olen aikaisemmin päässyt. ECM:ssä on vikakoodi 1612 ”Serial Communication Connection, Instrument Cluster” Absin yksikössä 5E1F ”Vehicle Identification Number Different” ja 5E16 ”CAN Connection To Instrument Cluster” Noista ei taida paljon apua olla. Oikealta puolelta kynnyksen verhoilun takaa löytyi kaksi jälkiasennuksen näköistä sähköjohtoa, oletettavasti kaiuttimen piuhoja, jotka menevät vahvistimen suuntaan. Purin hanskalokeron pois ja johdot näyttää lähtevän stereoiden luota. En saanut stereoita irti, kun kuskin puolella keskikonsolin sivussa olevan ylemmän ruuvin edessä on ratin alla oleva verhoilumuovi. En löytänyt ruuveja jotka pitävät tuota muovia kiinni. Miten tuo muovi irroitetaan?
  12. Harba

    Mittaristo ei toimi (R53)

    Joo, lähtee käyntiin normaalisti ja muut paitsi mittaristo, kello ja ilmastointi toimii. Mittariston taustavalot myös pimeät. Konehuoneessa lattasulakkeille tulee jännite, mutta mittaan vielä ne uudelleen ja lisäksi isot neliskanttiset sulakkeet.
  13. Ministä (2004 R53) oli akku pääsyt menemään tyhjäksi ja nyt kun akussa on virtaa, mittaristo on täysin pimeänä (ja kello). Kuskin jalkatilassa sulakkeet on ehjät ja jännite tulee muihin paitsi F5 sulakkeeseen. Syksyllä radio (vahvistin) mykistyi, en ole tutkinut syytä mutta varmaan voisi olla jotain yhteistä tämän mittaristo ongelman kanssa. Otin cd-vaihtajan ja vahvistimen liittimet auki, kun ajattelin että ne voisivat sotkea väylän, mutta ei ollut apua. Onko vielä jotain jota kannattaisi koettaa ennen kuin puran mittariston irti?
  14. Harba

    R53 radio mykkä

    Löytyykö keneltäkään vahvistimen liittimen kytkentäkaaviota? Mittaisin tuleeko sinne jännite.
×
×
  • Luo uusi...