Jump to content

Blundell

Jäsenet
  • Viestit

    5
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Blundell kaikki viestit

  1. Onko tuo salavalikko samanlainen myös uudemmissa 2007-> mineissä. Tuntuu että kone saattaa käydä kylmällä kun ei lämpö piisaa ja samalla kulutuslukemissa ei pääse huiman pieniin lukuihin, vaan pysyttelee päälle 6:n litran Justa-Cooperilla. Onkos tämmöisessä nykyautossa termari semmoinen klassikkomalli ylävesiletkun päässä vai joku integroitu ohjaustzydeemi?
  2. Blundell

    Lisäjarruvalo

    Testailin jarruvalojen toimintaa tässä eräänä päivänä, ja olisikohan ollut niin hassusti että jos kone ei ole käynnisssä niin lisäjarruvalo ei toimi, eli ei riitä että virta on päällä. Kokeile. Toinen outous takavaloissa, siellähän on ylä- ja alareunassa omat polttimot jotka toimivat ajovalona ja jarruvalona mutta mitä ihmettä, ne on yksilankaisia polttimoita 21wattisia. En ole moiseen törmännyt, tehdäänkö ajovaloasennon himmeys matalammalla jännitteellä vai mikä taika näissä on. Kyse siis 2007 R56 Hatchbackistä.
  3. Ensivaikutelmat MINIstä on enemmän kuin positiiviset, 2000 km muutamassa päivässä tekivät vaikutuksen - tässä on iso pikkuauto jolla on hauska ajaa. Mihin ihmeeseen olen tarvinnut ennen isoja autoja. Tämä on hyvä. Kulkua piisaa sopivasti, 1000 km päivässä ei edes uuvuta kuskia. Tukeva ja mukava ajaa. Vielä kun olisi pyyhkijöissä sadetunnistin ,vakionopeussäädin ja automaatti-ilmastointi niin lähden mieluummin tällä matkaan kuin vaikkapa isolla Bemarilla.
  4. Ulkomailta tuli. 2007 tavallinen bensa-Cooperi. Ensimmäinen uusiomini mulle, vanhoja oli aikoinaan. Saas nähdä kuinka kotiudun MINIin. Aika kahlaamista oli kun yritin hahmottaa mitä kannattaa hankkia ja mistä. *Saksaan päädyin kun se on niin koeteltu tapaus - Italiassa voisi olla enemmän ihmeellisyyksiä. *Mobile.de oli hyvä työkalu alueiden ja hintatason valitsemiseen. (CarPark-vertailutoiminnossa olisi paljon kehitettävää jollekin koodarille) *2007 tuntui hyvältä tapaukselta kun nelivuotiaana niitä on vapautunut juuri normaalilta ensikäyttäjältä eikä vanhakoppainen ollut oleellisesti edullisempi. *R56 on vielä pitkään tuoreen oloinen vaikka uusia malleja tuleekin lisää. *R56:ssa päästöt kohdillaan verotuksen ja sitä kautta käytön ja jälleenmyynnin kannalta. Dieselikin olisi käynyt mutta kilsat oli kovempia. *Hintaskaalan alapuolikkaassa ei ollut suuriakaan varuste-eroja. Ei nahkapenkkejä, ei automaatti-ilmastointia ei lasikattoa eli yksilöt oli aika vertailukelpoisia. Ja toisaalta aika ankeita - miksiköhän haluan kalliimmalla pienemmän ankeamman auton kuin tavisautot? Kotimaiset verrokit (R56) Nettiautossa lähtee 17.800 egestä johon verrattuna ei tämä itsehakeminen mikään Eldorado ole mutta harrastuksena halvemmasta päästä. Olen harrastellut autoja laidasta laitaan ja juuri koskaan hauska ja järkevä eivät mene käsikädessä mutta innolla odotan miltä tämmöinen HomoHummeri rupeaa tuntumaan. Huomenna talvirengaskauppaan ja Suomea kohti pienten lisälenkkien kautta.
  5. Moi Minikuume iski pahasti ja olen yrittänyt perehtyä Minien markkinoihin lähinnä siltä kannalta että kannattaako hakea Euroopasta vai onko suomalaisten hintataso kohdallaan. Harkinnassa R56 alkupään (2006/7) Cooper tai Cooper Diesel (tuli 2008) eli tyypillinen ensimmäiseltä käyttäjältä vapautuva vaihdokki. Näissä tuoreemmissa päästöt ja siten tuonti- ja käyttöverot kohtuullisempia vaikkei niillä ratkaisevaa merkitystä kokonaisuuteen olekaan. -Tuodaanko näitä paljon käytettynä? Tullin listoilla aika vähän näyttää tulevan mutta onhan tämä muutenkin marginaaliauto Mersuihin verrattuna. http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/aut ... /index.jsp -Onko jossain Euroopan maassa erityisen edullisia. Italiassa näyttää olevan paljon dieseleitä tyrkyllä. -2009 eteenpäin One Dieselissä lienee sama peruskone kuin tehokkaammassa Cooper D:ssä. Saakohan sen helposti vapautettua Cooperin tehoiseksi? http://en.wikipedia.org/wiki/Mini_(BMW)#Engine_summary Ei ruveta spekuloimaan matkakuluja tai omaa vaivaa, mutta kokemukset markkinatilanteesta kiinnostavat.
×
×
  • Luo uusi...