Jump to content

Susiraja

Jäsenet
  • Viestit

    5
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Susiraja's Achievements

  1. Tosiaan voisin vaihtaa otsikon mukaisen avogolffin classic miniin. Mini voi olla katsastettu tai osittainen projekti. Golfin tekniikkana alkuperäinen 1.8L kone 5v laatikolla. Liikenteen mukana kerkeää helposti. Ketterä kurvailla, mutta myös rauhallinen matka-ajossa. Nuohan ovat jo sen verran moderneja, että löytyy esim ohjaustehostin. Tekniikka toimii. Mittarissa 350tkm ja perimätiedon mukaan kansiremppa olisi tehty 190tkm kohdalla. Katto hyvässä kunnossa ja auto katsastettu eilen 25.7 ilman huomautuksia. Edessä porsche boxsterin penkit. Alkuperäisiä ei ole tallessa. Olivat huonossa kunnossa. Renkaina muutaman tuhat kilsaa ajetut pirellit ja kai jo kohtalaisen harvinaiset alkuperäiset aluvanteet. Talveksi löytyy myös huonokuntoiset talvirenkaat aluvanteilla, jos on akuutti siirtotarve. Ainoa isompi vika on, että bensatankki huohottaa jostain jos tankkaa yli 1/4 tankin. Uuden tankin saa mukaan. En ole yrittänyt itse vaihtaa kun nosturin käyttömahdollisuus hävisi kimppatallirakennuksen purkamisen myötä. Ajelemaan pystyy tuolleensakin, mutta pumpulla joutuu pyörimään vähän useammin. Golffi pyörii nyt pari päivää Kesälahti-Imatra akselilla. Sen jälkeen Espoossa. Secto-rallin perjantaina todennäköisesti pyörähtää Jyväskylässä. Golffia itse pidän 4500€ arvoisena. Rahallakin tuon saa tietysti ostaa. Vaihdokeissa kannattaa hinnoitella oma auto realistisesti. Omasta mielestä golfin hintakaan ei ihan utopistinen pitäisi olla nettiauton tarjontaan peilattuna. Puh o5o-4876958. Kuvia mahdollisista vaihdokeistakin voi laittaa whatsapp, yv.
  2. Susiraja

    Mini Countryman Hybrid

    Se on jännä miten paljon hitaammillakin laitteilla joutuu motarilla ajelemaan vasemmalla kaistalla ohitellen porukkaa. Enkä tarkoita rekkoja. Aikoinaan 1,6 litrasella kaasarikoneisella Alfan Spiderilla ajattelin, että oon motarilla ihan jaloissa. Silti joutu vähän väliä vaihtamaan vasemmalle kaistalle ohittamaan, vaikka ajoi mittarinopeutta 110km/h kesärajoituksilla. Nykyisellä Mk1 Golfilla ei enää edes yllätä, kun sillä tulee ajettua jo mittariinkin huimat 120km/h
  3. Susiraja

    Mini Countryman Hybrid

    Uutta ihmiskokeilla testattua tutkimustietoa. Jälleen tuli ajettua parina päivänä Helsinki-Turku-Helsinki väli. Save battery tilan sijasta Auto modella. Ekana päivänä satoi alijäähtynyttä vettä ja tiputetut nopeusrajoitukset, niin ei voinut ajaa vertailukelpoista nopeutta. Tokana päivänä tankkauksen jälkeen pystyi suurimman osan matkasta(80%) ajamaan samaa nopeutta kuin viimekin viikolla (mittarinopeus 113km/h) ja loput mittarinopeudella 94km/h. Kulutukseksi tuli nyt 7,8L satasella. Selkee parin litran tiputus save battery modesta, mutta kaukana taloudellisesta. No autohan on korkea ja kohtalaisen painava, niin joutuu hyväksymään tosiasian, että vähänkään kovemmassa vauhdissa moottori joutuu tekemään paljon töitä ja bensaa palaa. Veikkaan vähän, että kesäkelillä tulee sahattua tuota motaripätkää mieluummin moottoripyörällä joka kesärajoituksilla kuitenkin menee jossain 5,5 kulutuksella. Miniin kun lyödään taas parikytä kilsaa lisää kyytiä, niin eiköhän sitä bensaakin pala aika paljon iloisemmin. Matka-autona mini on kyllä ihan mukava. Korkea ja rauhallinen joten huonommallakin kelillä helppo körötellä.
  4. Susiraja

    Mini Countryman Hybrid

    Suurimman osan ajasta oli päällä save battery, kun säästelin akkua kaupunkipyörittelyyn. Pitää ensi viikolla kokeilla auto modella, mutta jotenkin en nyt odota että tippuisi 2-3 litraa satasella kulutus. 80-90 vauhdeissa ajotietokoneen kulutus on pyörinyt paljon inhimillisemmissä lukemissa. Mietin, että tekeekö auton massa ja muoto yhdistettynä pieneen moottoriin tuon yhtälön. Ei meilläkään perinteinen pikkasen piristetty 1,6 litranen st fiesta vie kuin 7,5L keskikulutuksena. Siinä tosin auttaa auton muoto ja kevyempi massa.
  5. Susiraja

    Mini Countryman Hybrid

    Millaisia kulutuksia ihmisillä on ollut matka-ajossa? Ajelin nyt parina päivänä Espoo-Turku-Espoo välin. Käytännössä koko matkan polttomoottorilla todellisen nopeuden ollessa 108km/h tienoilla. Countryman vetäisi aika karulla 10L sataselle keskikulutuksella. Olin mielessäni kuvitellut johonkin 7,5L lukemia, mutta tuo kymppi oli aika karu. Aikoinaan -99 S500L mersu 20" vanteilla meni matkassa samalla keskilutuksena ja siinä oli sentään ikiaikainen vapari kasi eikä moderni 3 pyttynen turbo.
×
×
  • Luo uusi...