Jump to content

tumppi1966

Jäsenet
  • Viestit

    92
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    5

Viestit kirjoittanut tumppi1966

  1. 19 tuntia sitten, minorv8 kirjoitti:

    Kilvetkään ei vielä todista mitään. 2-litrainen Minissä kuulostaa aika mahdottomalta jopa vanhan lainsäädännön aikakaudella.

    Jeps, kuten hymiötkin perässä osoittaa, tsoukkihan toi oli 😉

    Se oli Saabin parilitranen takapenkillä siitä vetarit ulos... trailerilla se tuotiin Vetelin parkkipaikalle Mini treffeille, olikohan se -92 vaiko -90 "?" siinä parkkiksella se ajeli ja sit radalle, eli oli "liikenteessä", kilvet siinä oli myös - muistini mukaan ei kuitenkaan siitä Ministä eikä tainnut olla sen elinluovuttaja Saabinkaan.. 

     

  2. 21 tuntia sitten, Mini1380 kirjoitti:

    No kyllä sellaisen on saanut menemään läpi, sehän ei siltikään automaattisesti tarkoita että se onnistuu jatkossakin.

    Tää tarina kiinnostaisi enempikin ?

    oon itekin Suomessa nähnyt "liikenteessä" vanhan classikin, joka oli takatuuppari parin litran koneella ja kilvissä 🙄🤭

  3. Noniin. Foorumin päivitys nytkähti sen verran eteenpäin, että saatiin foorumisovelluksen valmistajan kanssa tehtyä tarvittavat korjaustoimenpiteet päivityksen edistämiseksi.

    Koeponnistus suoritettu onnistuneesti  O0

     

    Ei ole mitkään rahankeruujärjestelmät kovinkaan tuttuja, niin loin tunnettuun GoFundMe-palveluun kolehdin. Jos sitä kautta jonkun markan saisi kasaan.

    https://www.gofundme.com/mini2

     

     

    Kovin on jäänyt vähiin alun jälkeen rahankeruu tälle projektille... ei tuossa paljoa tarvita per nuppi kun summa on kasassa, joten hipi hopi... se on aina kivempi lukea alustaa jonka kustannuksiin on myös itse osallistunut  ;)

  4. Ok. Hyvä tietää. Taidan käydä itsekin konttorilla juttelemassa etukäteen.

     

    Jeps, aina kannattaa käydä kyselemässä. Suurin ongelma on kuulemma se, että auton alla saattaa olla ties mitä itse tehtyjä palikoita yms.. joista ei ole minkään valtakunnan dokuja, kuka ne on tehnyt, mistä aineesta tarkalleen jne... ovat tyytyväisiä kun jollain on evidenssit tallella -> helpottaa käsittelyä ja heidän arvuuttelua..

     

    Kyllä kun noiden Brittisaittin forumeja katselee ja niitä itse tehtyjä kelkkoja, työvaiheesta otettuja kuvia, niin pistää ihmettelemään millä ihmeellä ne tusaukset menee Brittien katastuksessa läpi.... Kyllä varmasti joku Suomalainen paja tekee hyvää jälkeä laadukkaista paloista, ongelman haastavuus sitten ilmeisesti vain on se miten ne saa leimasta läpi... eikös se sutsukin etukelkka ole myös jossain autotallipajassa sweamamman maalla tehty "?" Se menee hyvin Suomessa läpi, mutta tuskin yhtä helposti jos sen tekee ite...

  5. ..... Oliko sulla jotain erityistä dokumenttia Allspeedilta, josta selvisi tieliikennekelpoisuus?

     

    Ei ole mitään erityisempää. Kahden tutun katsastusmiehen sana riittänee mulle, varsinkin kun ne on tuttuja. Niistä jompi kumpi sen sitten aikanaan katsastaa. Heidän ohjeiden mukaan olen kaikki säilyttänyt, eli sieltä webbikaupasta tulostanut tiedot talteen ja sitten tuon ostoksen kuitit yms. tallessa, ne kuulemma riittää sitten aikanaan muutoskatsastukseen.

  6. Eipä ole Allspeedilta vastattu mitään. Mikähän ihme noilla Englantilaisilla firmoilla on kun tuntuu että asiakaspalvelu on järjestään ajalta jolloin kivi on keksitty.

     

     

    Aikanaan tuli hommattua Allspeediltä kelkka Roverin K-sarjalaista varten, syksy 2010... hyvin vastasivat ei ongelmaa 7.9.2010 eka posti samana päivänä vastaus, siitä sitten marraskuun lopussa tuli kelkka, koko paketti toimituksineen oli about 1300£ ..  tuossa vielä koko paketti.. tuon ainakin Suomen katastusviranomainen hyväksyy (sitäkin vissiin kysyttiin aiemmin??).

     

    K series frame unpainted £650.00
    Painted in black if required £30.00
    Bottom arm tie bar set £285.00
    Shipping £128.00
     
    net total £1123.00
    Vat @ 17.5% £196.53
     
    Total inc shipping and vat £1319.53
×
×
  • Luo uusi...