Jump to content

Alfred10

Jäsenet
  • Viestit

    6
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Alfred10's Achievements

  1. Alfred10

    Minin ongelmat?

    Auton alustan kolina selvisi lopulta: Ns. koiranluissa oli väljyyttä. Vaihdatin molemmat koiranluut ei-merkkihuollossa ja kolina katosi. Osat runsaat viisikymppiä ja vartin työ päälle ...
  2. Myyn Mini 15 " 5-Star Spooler virheettömät aluvanteet + Contiental PremiumContact2 175/65/R15 renkaat noin 5 mm pinnalla. Hinta 185 euroa.
  3. Alfred10

    Kesärengassuositukset

    Minulla alla 15 " Hakkapeliitta R kitkat mutta menee vanteineen vaihtoon hiljaisiin nastoihin viimeistään syksyllä kun poika saa kortin :o Ajattelin HP 7:aa. Onkohan niin hiljainen kuin testeissä väitetään? Mitä muita hiljaisia vaihtoehtoja olisi?
  4. Alfred10

    Minin ongelmat?

    Kaksi viikkoa Minin omistajana takana ja vajaa tuhat kilometriä tullut lisää Minin mittariin. Ei valittamista, päinvastoin :) Talven näin jatkuessa olen päässyt kokeilemaan myös auton talviominaisuuksia. Hyvin toimii. Tosin auto kyllä kitisee A-pilarin ja kojelaudan saumasta, mutta ääni useimmiten katoaa auton lämmittyä. Toinen vieras ääni - alustan kolina takaa oikealta - kuuluu ainoastaan hyvin epätasaisella pinnalla (esim auraamaton jäätynyt katu). Kolina on ikään kuin kova pallo olisi irti jossain kohtaa alustassa. Ensin luulin äänen aiheuttajaksi hattuhyllyn narun kumipalloja ... Jenkki Mini forumilta löysin kommentin vastaavasta ongelmasta; olivat epäilleet äänenvaimentimen/pakoputken ripustusta mutta päätyneet kuitenkin ymmärtääkseni vaihtamaan taka-akselin ripustuksesta jotakin (?) ("... I took a ride with the service manager and he thought it might be a loose exhaust hanger but they ended up replacing a stabilizing link on the rear stabilizer bar ..."). Onko kenelläkään kokemuksia? Pesun ja pakkasyön jälkeen lakkasi myös kuskin oven ikkuna laskemasta/nousemasta avaamisen yhteydessä. Ei saatu kuntoon Laakkosella vaikka yritettiin etsiä uudelleen ääriasennot. Toiminto kuitenkin "korjaantui" heti liikkeestä lähdettyäni - olisikohan tuo ollut jäässä kun ei ole sittemmin toistunut? Perjantaina olisi tarvittaessa mahdollisuus päivittää ikkunoiden softa, kannattaako varmuuden vuoksi? Kaiken kaikkiaan, onhan näitä pikkuasioita kuitenkin ollut. Positiivisina asioina mm. "löysin" start/stop toiminnon kun viime viikolla moottori sammui liikennevaloissa. Vähän ihmettelin, että mikä sille nyt tuli mutta kun moottori käynnistyi laitettuani kytkimen pohjaan ja huomattuani näytön symbolin tajusin mistä on kyse. Tänään on taas ollut sen verran lämmintä, että systeemi lopulta toimii. Kaupungin ruuhkassa ajaessani tuli kyllä mieleen, että mitä järkeä on pitää auton moottoria käynnissä liikennevaloissa ym. seisoessa. Onko muuten mitään syytä sille, että kannattaisi kytkeä pois käytöstä (toistuvat käynnistykset tms)? Toinen havainto - en tosin ihan vielä tiedä miten tähän suhtautua - on se, että auto kyllä huomataan liikenteessä ;) Ei ole tullut täällä päin toista samanlaista vastaan (väri SS, musta katto). Kolmas iloinen havainto on se, että pari kertaa on vastaan tullut ministi morjestanut!
  5. Alfred10

    Minin ongelmat?

    Viime viikonlopun pohdin -08 Cooperin hankintaa. Paljon googlasin, ja Foorumin kirjoituksia lukiessani tuli aika paljon epäilyjä Minin hankinnan suhteen - ikkunaongelmat, moottorin hyytyminen, jäätyvät jarrut ym ! No, parin koeajon jälkeen monta vuotta sitten herännyt ajatus hankkia Mini sitten kuitenkin toteutui. Muutaman päivän kokemuksen jälkeen ei muita kommentteja kuin "ajamisen iloa" :D. Jäin kuitenkin miettimään sitä, että nämä ongelmalähtöiset kirjoittelut ehkä pelottavat uusia Mini-ostajia. Ainakin osaltani auto melkein jäi hankkimatta ... Ymmärrän kyllä, että on hyödyllistä vaihtaa kokemuksia ongelmista ja niiden ratkaisuista, mutta ainakin itse olisin kaivannut enemmän kannustusta Minin hankintaan - Forumia kuitenkin pitävät todelliset Mini asiantuntijat. Ehkä sellaiset kirjoitukset kuuluvat Forumin toisille palstoille mutta toisaalta en ole vastaavissa määrin nähnyt kannustavia kirjoituksia. Olkoon tämä kuitenkin sellainen!
×
×
  • Luo uusi...