Jump to content

minispi

Jäsenet
  • Viestit

    24
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Sijainti
    Hyvinkää

minispi's Achievements

  1. Kiitos vinkistä. Itse asiassa tilanne ei ollut niin paha kuin luulin. Vaijeri olikin irronnut vain kahvan juuresta (metallinen tuki, johon vaijeri kiinnittyy). Sivupaneelia raottamalla pääsin tutkimaan rakennetta paremmin ja vaikuttaa aika heppoiselta. Metallinen tuki vääntyy helposti voimasta, joka syntyy avauskahvasta vetämällä, minkä jälkeen vaijeri pääsee lipsahtamaan pois paikaltaan. Taivutin tukea pyörän kotelon suuntaa, mikä näytti auttavan. Samalla voitelin myös konehuoneen lukkomekanismit, jotta ne ei jumittaisi niin helposti. Ongelman kohde on ao. linkin kuvassa osa numero 13 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=41&fg=35
  2. Moro, Ilmaantui ongelma, johon toivoisin apuja foorumin puolelta. Konepellin avausvaijeri on ilmeisesti irronnut mekanismista konehuoneen puolelta, joten en pysty normikonstein peltiä avaamaan. Tietääkö kukaan miten tuon konepellin saisi auki ilman vaijeria? Saako lukon nyplättyä auki jostain kolosta?
  3. Yksi vaihtoehto: http://suomi.schmiedmann.com/ ja täältä voi etsiä osanumeron, jonka sitten syöttää Schmiedmannin hakuun: http://www.realoem.com/bmw/select.do
  4. minispi

    Muovipintojen kiillotus

    Olen käyttänyt Armor All:in Protectantia pari kertaa vuodessa: http://www.seab.fi/aa_puhdistus.html. Pigmenttiä tuossa ei ole ja ei toimi kovasti harmaantuneeseen muoviin.
  5. minispi

    Tuulilasin vaihto

    Edessä myös tuulilasin vaihto kolme vuotta vanhaan Miniin. ~40cm halkeama poikittaissuunnassa keskellä tuulilasia. Alkaa jo vähän haitata ajamista, vaikka katsastusmies ei sanonutkaan mitään. En ehtinyt edes kissaa sanoa, kun kiveniskeymän jälkeen oli 20 cm halkeama tosiasia. Oletteko vieneet merkkikorjaamolle vai lasiliikkeeseen? Lasivakuutus on ja lämmitettävä tuulilasi + sadetunnistin löytyy.
  6. Moi, Onko kellään kokemusta Akrapovicin putkistoista R56:een? http://www.akrapovic.com/car-exhaust/products/mini/ Huhu kertoo, että olisi parasta mitä rahalla saa. Lähinnä kiinostaisi kuulla onko hyötyä vaihtaa down-pipesta taakse kaikki vai jotain siltä väliltä. Mitäs katsastusmies tuohon viritykseen sanoo? No, sopisihan nuo pelkät hiilikuitupäätkin autoni muuhun hiilikuitusomistukseen :)
  7. minispi

    Lämmitettävä tuulilasi

    Yksi parhaista varusteista. Talvella ei ole kertaakaan tarvinut skrabata tuulilasia. Ei ole häirinnyt minua missään tilanteessa, sillä ihmissilmä tarkentaa kuitenkin lankojen ohi. Anna mennä vaan :)
  8. minispi

    Softaversio?

    Moro, Mitä tuo R56:n softaversio-näyttö oikeastaan kertoo? Ilmeisesti auton koko softan pääversion, mutta eri modulien versioita ei näy. Tulkitsin myös, että mulla on edelleen tehtaalla asennettu softa, koska Revision index näyttö (ei kuvassa) on tyhjä. Osaako joku kertoa tarkemmin?
  9. @karppa68: Rallatus alkoi 2 kk takuun loppumisen jälkeen. Itse en ole auton 1. omistaja. Kiristin vaihdettiin huhtikuun lopulla 2010. Toinen remppa tehdään marraskuun alussa. Laitan yv:n tarkempien tietojen osalta.
  10. Mun tapauksessa BMW Suomi maksaa osat n. 500€ ja itse maksan työt n. 500€. Tämä on siis tuo laajempi Service Bulletinissa mainittu työ (Part List B). Tapaukset hoidetaan kuitenkin case-by-case, joten mitään ei voi luvata. Ensin kuitenkin yrittävät vaihtaa pelkän kiristimen, joka on n. tunnin homma ja osa maksaa varmaan muutamia kymppejä (ei ole tarkkaa tietoa). Tarkennetaan sen verran, että ainakin Konalan Autokeskus on toiminut moitteettomasti. Tiesivät heti mistä on kyse ja alkoivat hoitaa asiaa. Maahantuoja vain yksinkertaisesti kieltäytyy maksamasta töitä, joten ei siinä korjaamollakaan ole paljoa mahdollisuuksia vaikuttaa.
  11. Maahantuojan vastaus: "Mainitsitte palautteessanne, että kokemanne häiriö, olisi autollenne ominainen "tuotevirhe". Mikäli MINI havaitsee tuotteessaan systemaattisesti ilmenevän häiriön, niin kyseiset häiriöt hoidetaan käytännössä aina takaisinkutsulla, jotka ovat takuuajan jälkeenkin asiakkaalle usein maksuttomia. Autonne / tai vastaavan tyyppisen auton jakopäähän valmistaja ei ole julkaissut takaisinkutsua, joten kyseessä ei ole MINI:lle ominainen häiriö." Eli nyt sitten tiedämme kaikki, että ei ole tyyppivikaa näissä tuhansissa Mineissä ympäri maailmaa. Joopa joo, eli mitään ei myönnetä. Ei kai tässä muuta voi kuin todeta: It builds character! case closed...
  12. Tässä päivitystä asiaan: Kuluttajaneuvojalta ei saanut mitään apuja. En ole varma, että he ymmärsivät mistä on kyse. Neuvo oli: Voithan sä yrittää neuvotella maahantuojan kanssa. Duh!? Laitoin äsken maahantuojalle kyssärin miten valmistaja suhtautuu selkään virheeseen tuotteessa, jonka he ovat myöntäneet jo vuonna 2008. Katsotaan miten käy. Kävin tossa arkistoja läpi ja itse asiassa tiedustelin maahantuojan näkemystä rallatusongelmaan jo maaliskuussa 2010. Lupasivat silloin palata asiaan kun ovat käsitelleet tapaukseni. No, eipä ole vieläkään kuulunut mitään. Ehkä heidän mielestä tuo huhtikuun korjaus sulki tämän case:n.
  13. Soittelin kuluttajaneuvojalle. Lupasi palata parin päivän sisällä asiaan. Remppa on nyt sitten buukattu parin viikon päähän. Tuli muuten taasesiin BMW Suomen järjenkäyttö: Eivät maksa sijaisautoa remontin ajaksi. No, voi olla että juuri ennen remonttia auton ääni muuttuu niin pahaksi, etten uskalla sillä ajaa. Onneksi on liikkuvuuspalvelu, joka hinaa auton korjaamolle ja antaa vuokra-auton tilalle :)) :)). Ja maksaa maahantuojalle varmasti enemmän kuin auton antaminen suoraan.
  14. Hyväksyisin tämän tarjouksen oitis, jollei a) kysessä olisi tehtaan tiedossa oleva tyyppivika b) ongelmaa olisi jo yritetty ratkaista tehtaan kustannuksella minun omistajuuden aikana Jää sellainen fiilis, että kun ei tullut halvalla kuntoon, niin maksatetaan sitten asiakkaalla. No, laitan tänne tilannetiedotusta, jos asia etenee johonkin suuntaa. Joka tapauksessa mun on laitettava auto kuntoon asap, sillä tarvitsen sitä joka päivä.
  15. Päivitystä tilanteeseen ja eipä näytä hyvältä. Kiristimen vaihto keväällä ei siis auttanut rallatukseen ja nyt sitten menee kaikki jakopäästä uusiksi; kiristin, ketju, ohjaimet, rattaat... Hinta-arvio 1000 euroa! Ja mikä mukavinta: BMW Suomi lupasi maksaa osat (=n. 500 euroa) >:( Perusteluna ettei mene takuuseen oli se, että en ole ensimmäinen omistaja. Voi ...tu! Miten sitten se kevään kiristimen vaihto meni takuuseen?!? Auto otettu käyttöön tammikuussa 2008 ja mittarissa 60 tkm. En jaksaisi tapella, mutta kun ei luonto meinaa antaa periksi. Onko kellään kokemusta voiko tässä enää päästä neuvottelemalla parempaan lopputulokseen?
×
×
  • Luo uusi...