Jump to content

Mikkis

Jäsenet
  • Viestit

    23
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    4

Käyttäjän Mikkis kaikki viestit

  1. Häämini edelleen hakusessa! Otetaan vastaan myös vinkkejä, että mistä/keneltä voisi kysellä.
  2. Terve! Olen menossa naimisiin Hämeenlinnassa ensi kesänä 1.8.2015. Oma Minini on sellainen ikuisuusprojekti että siitä ei hääautoa kesäksi saada. Haluaisinkin siis vuokrata Classic Minin tuoksi päiväksi käyttööni. Tarkoitus on siis ajaa vain muutama lyhyt etappi kirkolta kuviin ja sieltä juhlapaikalle. Korvauksesta ja muista yksityiskohdista voidaan puhua sitten yksityisesti. Tulemme itse Tampereen suunnalta ja puolet suvusta Helsingin suunnalta eli kaikki tältä väliltä kelpaa mainiosti. Jos pystyt auttamaan asian kanssa niin voitko olla yhteyksissä joko yksityisviestillä tai sähköpostilla (mj.saalimo (at) gmail.com) - Mikko
  3. https://aaltodoc.aalto.fi/handle/123456789/8271 Tuollainen linkin mukainen työ tuli muutama vuosi takaperin tehtyä ja nyt se tuli konetta siivoillessa jälleen vastaan. Tätäkin kautta tuli muutamia opuksia lainattua lähteiksi tuota työtä varten. Työn ajatuksena on ollut siis tehdä kirjallisuustutkimus siitä, miten Minin tekniikka muuttui sen historiansa aikana. Mikäli joku tahtoo kopion tuosta työstä sähköisenä niin voi laittaa sähköpostiosoitteensa joko tuohon alle tai sitten privaattiviestinä niin laitan sitten tulemaan. Luettavissa myös Otaniemen kirjaston koneilla :) Työ on loppujen lopuksi aika pintaraapaisu ja jotain asiavirheitäkin voi löytyä mutta varmasti ihan mukavaa luettavaa varsinkin aloitteleville harrastelijoille.
  4. Kiitti kun etsit! Saan sen vastakappaleen ystävällisen foorumilaisen kautta, eli kaikki hyvin!
  5. Elikkä tohon -93 Miniin tarvis sen valokytkimen vastakappaleen mikä tulee kuulemma johtosarjan mukana. Tarvis siis pelkästään sen. Se mihin siis uppoaa valokytkimen kolme tappia. Yht.otot helpoiten YV:llä.
  6. Mikkis

    Tuotantomääriä?

    http://www.minimania.com/ArticleV.cfm?DisplayID=1032 Tuolta ainakin löytyy jokaisen vuoden lopusta aina että kuinka monta ja kumulatiivinen kaupan päälle. Noihin kuitenkin kannattaa suhtautua hieman varauksella, sillä kun tein kandityötä aiheesta nii huomasin, että vaihtelee jonkun verran lähteestä riippuen noi määrät. Eli ainakin suuntaa antavia.
  7. Mikkis

    SPi starttausongelma

    Virranjakajassa oli vettä sisällä ja ne kannen tapeissa oli reilut lovet ja täysin hapettuneet. Pyörijä ja kansi vaan vaihtoon, ei onneks sen isompi juttu tunnu olevan. Kiitti MIka vastauksesta!
  8. Nyt on toi -93 Spi tehny pari kertaa sillain, että ei suostu kylmänä starttaamaan. Akku siis täynnä virtaa ja startti pyörii hyvin, eli ongelma ei ole siellä. Vetämällä on saatu käymään kuitenkin suht helposti. Lämpimänä käy hyvin ja starttaa joka kerta. Olisko ongelma jossain päin bensansyöttöä, että siellä joku jäätyy? Mikä olis luultavin paikka? Tai voisko lämpötila-anturi olla rikki ettei anna ryyppyä? Voisko johonki kondensoitua vettä?
  9. Mikkis

    Mini 1000 kilpa-auto

    http://www.minitonni.fi/res/opas.pdf tuolla ainakin jonkun näköstä vinkkiä juuri jos rupeaa rakentamaan.
  10. Ei toi Pirkkalakaan mahoton matka ole, Hämeenlinnaan on asiaa aika usein niin ei tuo hirmu pitkä "koukku" olisi. Kiitos vinkeistä, kyselen Innolta ekaksi!
  11. Asun Helsingissä mut nouto voi onnistua tästä sanotaan nyt reilun sadan kilsan säteellä. Voin tietty myös antaa vaikka jotain "panttirahaakin" niin varmistuu kirjojen paluu. Olis hirmusesti apua noista kyllä. Tuppaa noi uudemmat teokset olla sellasia "Maailman paras auto" -kirjoja joissa vaan hehkutetaan Miniä ja sen brändiä sen sijasta että olis juuri näitä teknillisia faktoja mihin ite pitää näin teekkarina keskittyä.
  12. Niin tarkennuksena siis että pitäisi löytää tarkempaa tietoa siitä että mitä aina uus MK malli toi tullessaan, eli esim. eroavaisuudet MK II ja MK III välille jne.
  13. Teen tekulle kandityötä nyt syksyllä Classic Minin teknillisestä kehityksestä sen historian aikana. Tarttisin nyt lähdemateriaaliksi siis erilaisia opuksia mitä aiheesta on kirjoteltu. Näitähän löytyy kymmeniä mut ikävä kyllä suurin osa pitää tilata ulkomailta mikä tulee näin opiskelijabudjetille aika kalliiks + vie aikaa että saapuu. Eli haluaisin lainaan tai sitten ostaa erilaisia Minin historiaa käsitteleviä kirjoja. Yhteyttä voi ottaa : mikko_mikkis@hotmail.com Myös jos mielessä on joku tosi hyvä nettisivu mikä auttais asiaa (joo googletan googletan) niin kiitollisia ollaan! Kiitti jo etukäteen!
  14. Mulle voi tarjota myös noita lehtiä mitkä meerhalle ei kelpaa / on jo hyllyssä mikko_mikkis@hotmail.com
  15. Jees ja kiitos näistäkin vastauksista. Homma selkis lambda anturin vaihdolla. Päätöt tipahti ja leima napsahti.
  16. Mikkis

    Mikä öljy Spi koneeseen?

    Jees kiitos vastauksista, etenkin MikaJ. Motonetistä löyty hyvin suodatin ja propunkin kuparitiiviste. Koneeseen uppoo nyt 10W synteettiset.
  17. Tiedossa olis lyhyt kaupunkiloma Lontoossa. Onko sielä jotain must-see paikkoja / kauppoja Ministille? Ollaan Lontoossa vaan nelisen päivää, joten ydinlontoota pitemmälle ei kerkee oikeen menemään. Tietty joutuu paremman puoliskon(kin) ehdoilla menemään, mutta ehkä mä yhden kohteen saan päättää ;)
  18. Eli öljynvaihto olis edessä tollaseen -93 Roveriin. Auto tulee ympärivuotiseen ajoon eli tarvis kulkea talvella mutta ei mielellään tarvis heti vaihtaa öljyjä keväällä. Onko vinkkejä? Jotain täyssynteettistä 10w-40? autolla on ajettu se vajaa 60tkm, öljyvuotoa löytyy nimeksi mut ei se läpi virtaa. Ja jos osaatte samalla vinkata että mikä öljynsuodatin tohon tuli? Löytyykö motonetistä?
  19. Nonii, nyt käytettiin syksyllä ostettu -93 Spi katsastuksessa ja eihän se läpi mennyt, ei kyllä ollu odotuksetkaan liian korkeella. Positiivistä oli kyllä se, että kori oli ihan moitteettomassa kunnossa vaikka on Saksasta tuotu pari vuotta takaperin ja vaikka ajoin autolla läpi talven (joo ei kannata ei kannata, kivaa oli!) Vikalista näytti kuitenkin tältä: CO - jouto: 3,76 (sallittu 0,5), yli 2000: 4,60 (0,30) HC - jouto: 406 (100), yli 2000: 252 (100) Lambda-arvo yli 2000: 0,89 (0,97-1,03) eli päästöt siis aivan katossa. Onko edessä siis lambda-anturin, katin, tulppien tms vaihto? Lähtökohtana tietysti tuo pakoputken vuodon tarkastaminen jne. Onko vinkkejä että mistä & minkä mallista lambda-anturia haetaan? Auto meni kuulemma ilman huomautuksia läpi viime syksynä kun ed. omistaja katsasti ennen myyntiä, liekö sitten ollut tuttu katsastusmies? ;D Huomauttamista tuli myös takajarruista jotka olivat lähes kuolleet, mutta eiköhän tuo kun kattoo rumpujen sisälle. Pienestä öljyvuodosta sano kans, mutta totes kyllä perään että loppupeleissä vuoto on aika pieni kun ottaa huomioon että kyseessä on brittiauto :)
  20. Eli tarvis tollaseen -93 miniin turvavyön apukuskille jos joltain löytyis nurkistä pyörimästä.
  21. Itellä löytyy projektina (vielä pois rekisteristä) viininpunainen -69 Austin Mini Cooper valkosella katolla ja raidoilla ja ympärivuotisessa ajossa käyttöautona Rover Mini -93 Spi metallinvihreänä ja raidoilla ja korinvärisellä ruutukatolla.
  22. Onko joku jostain bongannu tälläsiä? Eli tollaseen -93 Roveriin jos jostain löytäis pölläreitä? Suomessa taitaa kaikkialla olla valikoima 13" -->
  23. Mikkis

    Spi koneen rakennusta?

    Haluisin tuoda tän topicin taas esille. Eli löytyykö joltain aiheesta ihan kokemuksia? Millasia tehoja ootte saanu irti? Tuliko kalliiks?
×
×
  • Luo uusi...