Jump to content

Jeswe

Jäsenet
  • Viestit

    33
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    10

Käyttäjän Jeswe kaikki viestit

  1. Jeswe

    R60 5v ->6v

    jatkot: https://www.mcff.net/forum/topic/9459-r50-ropausta/ Eli getrak istuttettu paikalleen
  2. Jeswe

    R50 ropausta

    Iskarin yläpään vaihto ei sitten mennyt kuin strömsössä, Ilmeisesti näissä alkupään vehkeissä on ihan eri komponentit iskareista, koiranluista ja yläpään laakerointihilppeitä myöten. Tarvikkeenahan noita ei saa ja uudet maksaa halvan coiloversetin kanssa yhtä paljon. Vaihtoehtona alkaa olemaan joko entisten entisöinti uudella rullalaakerilla ja kumipuslan korvaaminen 2-osasella nailonpuslalla tai siten iskarit, koiranluut ja iskarin yläpään hilppeet uusimalla. On nämä alkupään valmisteet välillä yhtä arpomista noiden osien kanssa
  3. Jeswe

    R50 ropausta

    Imuvaihtajalla onnistui ilmaus n. 2 minuutissa. Olisipa ollut heti käsillä moinen kampe niin ei olisi vajaata päivää tuhlautunu ilmauksen ihmettelyyn.
  4. Jeswe

    R50 ropausta

    31607514480 Vetoakseli, oikea 31607514479 Vetoakseli, vasen 31607518257 Pölysuojat oikeaan vetoakseliin 31607518262 Pölysuoja vasempaan vetoakseliin 31607518264 Sokka vasempaan vetoakseliin 31106773005 Napamutterit 12411517328 Startti 21526759854 Kytkimen työsylinterin putki sylinteriltä kytkinlinjaan 21526759855 Kannake edelliseen 22316754422 Vaihteiston kannake 22116756599 Pultit edelliseen M12x45 23117509737 siirtäjän vaijereiden kannake 23117527716 Peruutusvalon kytkin 25117548431 & 25117547371 Siirtäjän vaijerit Siitäpä seuraavalle valmista osalistaa. Listasta puuttuu vauhtipyörä, kytkin ja irrotinlaakeri, jotka löytyy Valeolta kittinä (VALEO 835024). Kytkimen ilmaus tuottaa harmaita hiuksia kun ei käsillä ole imuvaihtajaa. Ilmauksen jällkeen pääsee sitten koeajamaan vekottimen.
  5. Mulla olis 2001 vuosimallista startti ylimääräisenä. Alkuviikosta purettu toimavana pois.
  6. Jeswe

    R50 ropausta

    Paketti istutettu konehuoneesee, enää kytkimen työsylinteri kiinni ja sitten se on syyläriä vaille valmiina koeajolle. Eli ei loppujen lopuksi mikään iso homma istuttaa tuota laatikkoa cooperin moottorin jatkoksi. Peeruutusvalon kytkimelle piti piuhoja jatkaa, että yltävät ja liittimen vastakappale hommata (löyty Saabin konehuoneesta sopiva liitin, eli nyt on sairaus tartutettu tähänkin).
  7. Jeswe

    R50 ropausta

    Mennään ilman lukkoa näillä 85kW:n tehoilla kun laatikko on jo paikallaan Projekti siinä vaiheesa, että vauhtipyörä, kytkin, kone ja laatikko on naitettu yhteen. Niissä ei mitään erikoista ollut muuten kuin peruutusvalonkatkaisin pitää hommata ja laittaa paikalleen ennen kuin nostaa koneen takaisin paikalleen. Pitää muuten purkaa puoli keulaa edestä pois, että sen saa paikalleen ja piuhat jatkettua uuden liittimen kera. Startti pitää ottaa myös cooper S:stä vauhtipyörän eri hammastuksen vuoksi. Kytkimen työsylinteri vaati pienen patentin, että mäntä pysyy sisässä ja säästyis suuremmilta ilmailuilta sen kanssa siin' vaiheessa kun se siirretään uuteen laatikoon lopullisesti. Siirtäjä itsessään on identtinen cooper ja cooper S:n kanssa, mutta vaijerit on eri mittaiset ja eivät mene ristiin. Siirtäjän koriin hitsatut mutterit ropisi irti sitä mukaa kun pultteja niihin ruuvasi kiinni, joten ei ole tehty vaihdettavaksi. Prikkoja ja muttereita kaveriksi, mikäli aikomus käyttää irti joskus. Moottorin oikean puolimmainen tukikumi tuli myös uusittua kun aiemmin ei riittänyt motivaatio selvittämään miten sen saa irti. Entinen on kierteillä kiinni ja uusi tulee pultin kanssa (tarvike ilman pulttia). Tarttee porailla alkuperäinen paikka 13mm terällä läpi saakka ja hommata 110 (120 ja pari prikkaa ja pultista 10mm pois) pitkä M10 pultti, jotta saa paikalleen. Samalla tuli vaihdettua iskarin yläpään laakerit kun alkuperäisistä oli kuulat karanneet jo pitkän aikaa sitten. Lisäsin muutaman kuvan aiempaan kansioon.
  8. Jeswe

    R50 ropausta

    Osat alkaa olemaan kasassa ja helpoimmaksi tavaksi katsoin nostaa moottorin pois paikaltaan, kun ei saa riittävästi nostettua autoa ylös, jota saisi apurungon pudotettua alas. Rikkinäisen laatikon öljyjen mukana tuli kourallinen silppua, joten menköön sulattomolle. Laatikko oli myös vuotanut öljyä kytkinkoppaan, joten sieltä oli stefa myös antautunut. Laatikoksi tosiaan Getrag GS6-85BG (BKD). Haussa oli BKE -versio päivitetyillä välityksillä, mutta sellaista ei kohtuuhintaan löytynyt, joten tyydytään tähän. Kolmas vaihtoehto olisi ollut BKL -versio lukolla. Vetarit ei mene sellaisenaan, vaan tarvitaan cooper S:n vetarit, koska booritukset laatikon päässä ovat erit, sekä vänkärin puoleinen on pidempi. Startti myös menee uusiksi vauhtipyörän eri hammastuksen vuoksi. Siirtäjä ja vaijerit näyttää silmämääräisesti samalta 5v ja 6v välillä, mutta varmuuden vuoksi laitetaan varmasti sopiva cooper S:stä, kiitos tästä wilbonille. Vaihteiston kannake on myös erimallinen, joten sekin tuli wilbonin varastoista samoin kuin kytkimen työsylinterin putkelle kannake laatikon kylkeen. Työsylinteri menee sellaisenaan, mutta vaatii väliin putken, jotta linjan pituus riittää S:n laatikon sijaintiin. normi coopperissa työsylinteri on laatikon päällä ja S:ssä laatikon alla. Ilmanputsarinkotelo näyttää siltä, että sitä pitää modifioida hieman, jotta mahtuu paikalleen. Tällaiset huomiot näin yhden päivän purun perusteella ja tänään jatkuu. Koitan muistaa lisäillä kuvia vielä illemmalla projektista.
  9. Jeswe

    R50 ropausta

    Tulipahan sitte taas kerran sotkettua kädet kyynärpäitä myöten sinne. Potilaana siis -01 vuoden R50 johon on tässä vuosien saatossa laiteltu vähän sitä ja tätä. Kaikkihan lähti oheisesta threadistä: https://www.mcff.net/forum/topic/6555-r50-aloitti-parkkipaikan-merkkaamisen/ Kyseisen threadin jälkeen on tullut laitettua äänenvaimennusta, päivitettyä humppavehkeet, korjattu pienempiä ja isompia vikoja. Alkuperäisen moottorin kansikin on hyötykäytössä kun vaihtomoottorin 3 -sylinterin tulpan kierteet antoi periksi. Kansirempan jälkeen olikin sitten vuorossa lämppärin kenno ja hetki sen jälkeen syyläri sanoi sopimuksen irti. Lopulta hävisi 3 ja 5 vaihde sekä syncrot. Nyt on sitte taas pienempää projektia tiedossa kun tallissa odottelee getrag GS6-85BG (BKD) 6-vaihteinen -laatikko, joka pitäsi sovitella ton moottorin jatkoksi. Internetin mukaan plug&play, mutta omien kokemuksien mukaan se yhteensopivuus on aina kyseenalaista tai ainakin jotain joutuu soveltamaan reilumalla kädellä, joten tässä nyt odotellaan hieman motivaation kasvua, jotta pääsee sovittelemaan paikalleen. Oheishilppeitä mitä tuossa vaihtuu samalla on vetarit, startti ja siirtäjä vaijereineen. Kytkimeksi tulee valeon kit4p, joka sisältää irroitinlaakerin, kytkinlevyn, vauhtipyörän, painelevyn ja samalla muunto kaksimassavauhtipyörästä yksimassavauhtipyörään. Harkinnassa on myös hakea eflexfuel -yksikkö motonetin outletista ja trafilta muunnostuki, jolloin saisi 4€ profittia tuosta muunnoksesta katsastuksineen. Vieläkin harmittaa etten tunkenut vaihdossa uuteen autoon kun väkisin koittivat sitä saada. Eihän tuossa taas tälläkään kertaa ole mitään järkeä, mutta tehdään tekemisen ilosta ja nautitaan kesästä. Muutamia kuvia vuosien varrelta
  10. Jeswe

    R60 5v ->6v

    Onko porukalla kokemusta konversioista 5-lovisesta midlandin askista 6-loviseen getrackiin? Loota, vetarit, startti, vauhtipyörä, kytkimen työsylinteri ja siirtäjä vaijereineen vaihtoon näin teoriassa. Hintaa n. 2-300 enemmän mitä pelkkä midlandin vaihto, mutta onko vaivan arvoinen?
  11. Eipä käyny naapurimaat mielessä ollenkaan kun etsin. Kiitän
  12. Ostetaan R50 vaihdelaatikko ja siirtäjän vaijerit. Tarjoa ehjiä yhdessä tai erikseen. Näyttää aika vähän olevan tarjolla
  13. Suoraan ajosta toimivana purettu. Toki kolinan ja naputuksen määrä hirvitti viimeiset metrit. Heikoimmat osat on jo periksi antanu joten huolettomia kilometrejä viat korjaamalla. Ainakin seuraavat viat: - Kiertokangen laakeri rikki ja kampiakselin kaulalla merkintää lähemmästä tuttavuudesta. - Metallisilppua saattaa olla ympäri konetta. Öljynsuodatin ja imusihti purettaessa suht puhtaita ilman isompia hiukkasia. Siihen loppu oma mielenkiinto tarkempaan tutkimiseen joten saattaa sieltä jotain pientä noiden lisäksi löytyä. Ajettu ~157tkm EI apulaitteita, antureita tai mitään muutakaan ylimääräistä. Moottorikoodi: W10 (W10B16) 1.6 Osina tai kokonaisena, kunhan kerralla lähtee noudettuna (Oulu). Laitetaan hinnaksi jotain 500:n hujakoille, toki tarjota saa kun ei ole itsellä käyttöä ole ja tilaakin mokoma vie. Tekniikkapuolelta löytyy enemmän juttua: https://www.mcff.net/forum/topic/6555-r50-aloitti-parkkipaikan-merkkaamisen/page-2
  14. Ei ainakaan toistaiseksi ole vastaan tullut. Saa vinkata jos jostain löytyy.
  15. Päivitystä. Valo sammu nollaamisella eikä ole takas tullu. Moottori toimii, nesteet pysyy sisällä ja bensa maistuu entiseen malliin. Lisäjarruvalon tiiviste vaan valskaa vettä sisäänpäin ja ilmeisesti aika yleinen ongelma? Tiivisteliimaa väliin vai suosiolla uutta valoa?
  16. Noniin, moottori paikallaan, laakista käymään ja kaikki pelaa. Airbagin valo vaan jäi palamaan. Mitähän tuolle osaa tehdä? Nyt ois sellanen halpa ja helppo niksi poikaa ::)
  17. http://www.porinlaakeri.fi/fi/yhteystiedot
  18. Tasangolta oon käyny hakemassa o-renkaat ja stefat. Ne mitä sieltä ei löytyny hyllystä nii otin marmorilta eli kampuran vaihteiston puoleinen stefa, öljynsuodattimen jalan tiiviste, imu/pakosarjan tiivisteet ja suodattimet. Eiköhän sen siirtäjänki saa läjään kun käy sekatavaralaatikoita penkomassa jossain. Rasitustahan sillä akselilla ei juurikaan ole niin saattas jopa joku tähtiprikka pitää sen holkin paikallaan. Pitää tutkia kuhan saa koneen nostettua paikalleen. Sittenpä se oiski ajoa vaille valmis. ~2500 motti, tiivisteet, nesteet, jakopää, suodattimet yms. pientarvikeet tähän mennessä. Tuossa vielä kuva siitä akselista, johon mystinen holkki tulee päähän Ja siinä melkein ajantasanen kuva. Lauantaina tarkotus ottaa savut pihalle.
  19. Tehostin tuli purettua ja kasattua. "Venyneen" o-renkaan uusin samalla ja 109x3 tuntu olevan hyvä. Nyt alkas oleen kaikki palikat pussissa lukuunottamatta yhtä muovista "laakeriholkkia" vaihteensiirtäjässä. Etk ei ainakaan sitä tuntenu joten etsintä jatkuu.
  20. Uus ois ollut jotain neljän tonnin kieppeillä. Puolimoottori jossain kolmen tonnin hujakoilla ja tuo minkä tilasin on ~78tkm ajettu. Ei silti mikään ihan mahoton hinta ja ainakin sen mitä sitä on aukonu ja putsaillu niin ihan hyvältä kamppeelta vaikuttaa. Sittenhän sen näkee kun käytiin lyö, että mitä se sanoo. Tehostaja tuli tänään putsattua ja oli to-do -listalla. Siitäkin menee yks o-rengas uusiksi kun alkuperäinen on venähtänyt sentin verran tai joskus laittettu liian iso väkisin sisuksiin. Vaihelootan laakerit kävi mielessä, mutta ainakaan toistaseksi ei sen kanssa oo ollu mitään ongelmaa joten jätän aukomatta ja käyn sitten läpi kun alkaa ääntämään. Puslat pitää vielä käydä läpi ja vaihella jos on tarvetta. Muutenhan tää ois jo nipussa, mutta mitään osaa ei oo koskaan hyllyssä ja aina menee tilaukseen >:( Vaan hyvä tästä vielä tulee!
  21. ihan pikkasen vajaa 1980 oli vaihtokone toimituksineeen päivineen. Laskeskelin, että helpomalla pääsee vaihtokoneen kanssa, entä alkaa entisestä vaihteleen kampuraa ja putsaileen sisuksia.
  22. Enää ootellaan tiivisteitä ja sitte kasataan loppuun ja nostetaan paikalleen. Ohjaustehostimen putsaus nyt tässä samalla kun helposti pääsee käsiksi. Oisko tuolla muuta mitä kannattas samalla tehä? Kytkin ja painelaakeri on ok, eli niille ei tartte tehä mitään.
  23. Jospa se tästä vielä ehjääntys
  24. Vaihtomotin ettimiseksi meni. Ei tosta kaulasta enää koneistamallakaan kalua tule. Ei oo mistä ottaa enää pois. Mistäs niitä vaihtomotteja kannattaa katella? Varaosat.com? Suoraan englannista, saksasta?
  25. Kai tän vielä samoilla "laakereilla" kasaa [emoji35]
×
×
  • Luo uusi...