Jump to content

Minni-72

Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Minni-72's Achievements

 1. Minni-72

  Matkamittari

  Tuttu vika ja toistuu täysien kymppien pyörähtäessä (eli kerran 4-5:ssä vuodessa). Kun minulla pyörähti 99999->00000, jäi mittari niin perusteellisesti jumiin, että purin sen osiin talvikuukausina ja rasvasin kaikki osat hienolla öljyllä. Sen jälkeen toimi loistavasti, kunnes taas tänä kesänä muutaman kilometrin nikotteli.
 2. Ei se nyt ihan täysin identtinen ole, mutta aika lähelle samanlainen. Minitronista tuon hain, motonetissä oli saldot nollilla ja auto tarvitaan alle. Vaikka mustat kilvet onkin, en niin puristi ole noiden osien kanssa.
 3. Tarkasti on tuo tiedossa, kun olen noita hiiliä vaihtanut tuohon vanhaan laturiin jonkun 10 paria. :-) Ennätys hiilien vaihtoon tuli viime syksynä autoa talvisäilytykseen vietäessä: 21min laturivalon syttymisestä liikkeelle lähtemiseen ja maskinkin jaksoin vielä ruuvailla kiinni, joskus lokakuussa se oli ja kello merkittävästi auringonlaskun jälkeen. Vanha laturi tuli tiensä päähän jokin aika sitten eikä enää hiilten vaihtaminen auttanut, joten uutta osaa peliin. Ihan samalta se uusi osa näyttää ulkoisesti, mitä nyt vähemmän likaa pinnassa.
 4. Noin teinkin ja eipä sillä niin väliä, jos akseli menee rikki tuosta laturista. Se olikin oikeastaan ainut osa, joka toimi! :-) CRC, varovainen naputtelu edestakaisin ja vuorokauden kypsymisaika auttoi ongelmaan. Hihnapyörä lähti nätisti irti. Nyt tarvitsee enää kasata uusi laturi ja laittaa se kiinni.
 5. Kiitoksia uskon vahvistamisesta. Tuossa kuvassa näyttää olevan vaihtovirtalaturi. No samalla tavallahan se hihnapyörä on kiinni tasurissakin. Pitää yrittää vielä ruosteenirrotinaineella ja varovasti kiskoa ulosvetimellä. Vasta sen jälkeen pitää etsiä vastaavaa pyörää jostain.
 6. Hajosi Ministä laturi ja nyt joudun ajamaan isolla autolla, kunnes saan tuon korjattua. Uusi laturikin tuli jo hankittua, mutta nyt kun irrotin vanhan laturin ja aloin tarkemmin katsella uutta, totesin, että laturin päässä oleva hihnapyörä onkin irrotettava osa. Aika tahmeasti se halusi irrota, tainnut 39 vuotta tehnyt tehtävänsä... Eli kysymys: - miten tuon hihnapyörän saa laturin päästä irti? Mutteri irtosi melko siivosti, mutta pyörä on akselissa melkoisen tiukasti kiinni. >:( - tai mistä korvaava pyörä, minkälaisilla spekseillä sitä pitäisi etsiä? En ole löytänyt mistään hinnastosta sille suoraa korvaajaa (eli en ole osannut katsoa oikeasta paikasta)
 7. Ja suunnitelmat muuttuu talvea kohti mennessä. Onkos kukaan käyttänyt verhoomoja Mikkelin alueella? Se olisi paremmin matkan varrella ja voisin ruuvata penkit irti talveksi, kun auto on säilössä.
 8. Josko löytyy ylimääräisenä lojumasta toimiva vedenlämpömittari, joka ottaa signaalin sähköjohtoja pitkin kaksinapaisesti, olisin kiinnostunut sellaisen ostamaan. Pistäpä vaikka yv:llä tietoa.
 9. Ei siitä osakasasta löytyisi vedenlämpömittaria?
 10. Auttakaapa miestä mäessä, pitäisi löytää kohtuuhintainen verhoilija vm-72 Mini 1000:n takapenkin selkänojan uusimiseen ja samalla voisi tietysti pistää etupenkit uusiksi. Tuo 38 vuotta auringonpaisteessa ollut keinonahka takapenkin selkänojan yläreunassa on tullut tiensä päähän ja pitää vaihtaa, sitä kun ei enää ole. Joskos olisi kertoa kenen verhoilijan puoleen kannattaa kääntyä kehä 3:n lähettyvillä, olisin kovin kiitollinen. Vinkit joko tähän ketjuun tai yv:nä.
 11. Tässä taannoin ajoin tuttavan pihaan toisen talon pihan läpi ja tästä pihasta juoksi perään lauma noin 10v pikkupoikia huutaen: "Mister biin tulloo! Mister biin tulloo!" Tiedä sitten kommentoivatko autoa vai kuskia. :-) Toinen mikä on hassu juttu: kun minä ajelen Minilläni, tilaa saa kivasti tiellä. Puolison ollessa liikkeellä lähes kaikki autot pyrkii ohittamaan. Tiedä sitten mistä johtunee.
 12. olisiko tuosta sinulle apua? http://www.motonet.fi/web/guest/etusivu#productid=38-6058
 13. Helmikuun 27. on tarkoitus kävellä alttarille ja mikäpä olisi hienompaa kuin huristella kirkolta pois omalla Minillä. Valitettavasti tuolloin on vielä talvirengaspakko päällä, joten kesäkiekoilla ei saa liikkua ja saattaa olla, että ei ole turvallistakaan. Olisiko kenelläkään lainata/vuokrata/myydä edullisesti perusvanteita ja talvirenkaita pariksi päiväksi mielellään pääkaupunkiseudulla?
 14. Eipä ole vielä talvi ovella, mutta kyselenpä jo nyt tässä vaiheessa kuitenkin. Muutaman lämpimässä tallissa vietetyn talviunen jälkeen tulee eteen kylmäsäilytys, joten jäähdytysjärjestelmään tarvitsee pakkasenestoa tai kierto tyhjäksi. Onko kokemusta, mitä myrkkyä jäähdyttimeen kannattaa ajaa, jotta ruostumista ei tule kovin paljon. Edellisellä kerralla, kun auto oli kylmässä säilytyksessä, pistin syylariin jotain myrkkyä, joka tuntui ruostuttavan ja tämän haluan välttää. Entäs sitten kierron tyhjentäminen? Kannattaako ja miten sen saa parhaiten tehtyä (en löytänyt moottorista proppua ainakaan nopeasti katsomalla)?
 15. Se lähtee moottoritilan puolelta näin ainakin vm-72 Minissä: 1) moottoritilasta ilmaputsari pois 2) mittarin kaapeli ja muut sähköjohdot irti 3) sisätilasta mittarikotelon molemmilta puolilta ruuvit auki (yhteensä 2 ruuvia, ei koko tötteröä vaan pelkkä mittari irti). Tämän jälkeen mittari tuli nätisti moottoritilaan päin irti. Tuo mittaristo on varsin yksinkertainen ja samansorttiseen ongelmaan minulla tosiaan auttoi koneiston putsaus ja rasvaaminen, sekä käsin pyörittely. Toivottavasti saat tuon kuntoon! (edit: selvennystä mittarin irrottamiseen)
×
×
 • Create New...