Jump to content

axn1

Jäsenet
  • Viestit

    58
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit kirjoittanut axn1

  1. voi, voi. tsemiä, nopeesti porukalla rykäsette kaikki suoraksi ni ei paina mieltä koko ajan. vähän samasta asiasta kysymys kun tuossa purin eilen yhden 850 koneen ja siinä oli kupari kannentiiviste missä oli soikeat reiät 3 pytyssä... vissii vuotsnu reilusti ja yhestä venttiilistä pikkupala irti, oli ostae3ssa käyntikuntoinen kuulema...

  2. ilmeisesti ei, mutta se siitä kysymyksestä. nyt toinen: mistä vm oli mikä mallimn kytkin käytössä vaiko riippuiko se koneen koosta? verto vai ei? kuinka erotan ne? sitten miksi joissain koneissa on tossa kytkinkopassa joku putkilo kiinni ja toisisa ei? mistä löytää varmistuksen onko 850 vai 1000 vai isompi? kuinka helpoiten ne erotan?

  3. juunyt olis ovet 2kpl ja konepelti ja takaluukku sekä pa-tankki ja 2 konetta ::) 850cc koneita, en tiedä minkäikäsiä, mutta toisessa huohotin "purkki" ja toisessa käyräputki??? konepellissä on logo jossa jokin vaakuna ja seppeleitä tms. mikähän lie merkin idea? tietääkö joku? en osaa laittaa tänne kuvaa... olis ollu koko auto papereilla, mutta huonoista huonoin kori. ai niin ja uudet lattiapellit eteen sain kans. onko vain yli 1000cc mineissä se lattiakeppi? jotenkii lyöny parikertaa silmiin tuo koukkukeppi ja jotenkin vierastan sitä.

×
×
  • Luo uusi...