Jump to content

Toyotamies

Jäsenet
  • Viestit

    7
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Toyotamies kaikki viestit

  1. Toyotamies

    Käyntiongelma

    Kiitos. Täytynee ottaa kaasari vielä irti ja tsekkailla mikä mättää. Huomenna ainakin verhoilen töissä takasivuverhoilut ja asentelen ne. Ens perjantaina saan tiivistesarjan kytkinen työsylinterille kun huomasin pääsylinterin remontin jälkeen ilmaillessa kytkintä työsylinterin akselin kostuvan tiivisteen alta ja ottavan ilmaa järjestelmään. Sit pääsisikin koeajolle. (kunhan se käyntiongelma selvitellään) Tänään iltasella menin tallin puolelle ja tein uuden lattiamaton taakse ja verhoilin myös poikkipalkin lattiassa. Etumattokin on jo muotoiltu,asennusta odottamassa. Mulla tää rakentelu vähä rönsyilee kun kaikki visiot olis saatava heti tekoon :) Noo,onhan tässä näitä viikkoja jäljellä ennen kesää.. Ehtii vielä hyvin rakennella. Pitää muistaa vaan olla stressaamatta projektin kanssa ja mennä perheen ehdoilla.
  2. Mikä on edullisen halpa ALE -hinta? ;) Onko vanteilla vai ilman?
  3. Toyotamies

    Käyntiongelma

    Joo.... Ei se toimi enää :( Ei lähe käyntiin. Jossain vikaavikaa. Prkl. Maakaapeli vaan kuumenee peräkontissa joten voisko olla kärjet palanu kii tai jotain? Kipinän kuitenki antaa. En tajuu. No,aloin sit tekemään uusia lattiaverhoiluja ja ovipahveja ettei käpy pala kokonaan auton kaa. Muuten, tietääkö kukaan miten saan oviin ovipahvit paikoilleen MK2ssa? Tarviiko ne pujottaa ikkunan puolelta? En muista yhtään missä järjestyksessä ne purin n 4v sitten :) Ikkunat kun on paikoillaan ja kokeilin vanhaa verhoilua pujotella paikoilleen mutten saanu menemään :/ Auttakee taas. Lahden porukkaa jos on niin otan mielellään avun vastaan vaikka paikan päällä tallissa tai toisessa :)
  4. Toyotamies

    Käyntiongelma

    Moro taas. Nälkä kasvoi syödessä. Kun irroittelin kaasarin niin tulipahan sitten irroitetttua myös imu/pakosarjakin ja hiekkapuhallettua ne puhtaaksi. Tänään sitten kasailin sen takaisin mutten koittanut vielä käynnistystä. Selvisi myös se että miksi se liitos pakosarjan ja putken välillä vuotaa. Putki asennettu väärin! Irroittelin putken kokonaan ennen uudelleenasemointia pakosarjaan ja nyt tuntui "loksahtavan" kunnolla paikoilleen :) Jos sitten huomenna käynnistelis kun... Tänään kun mamma keksi ottaa asiaksi tapetoida keittiö uudelleen niin tän illan tehokas työaika menikin tapetoidessa. No, laitetaan kyökki ensin uuteen kuosiin niin emäntä viihtyy paremmin siellä kun minä oon tallissa ;D En usko että huohottais, putsarin kotelo yms pysyny puhtaina. Mut hyvä tietää että vois olla tuokin yks osasyy. Mä en uskalla enää sanoa tuohon alipainepumppujuttuun mitään. Eka oletin sen olevan pumppu,sit menin vipuun ettei se olekkaan, sit taas oletin pumpuksi jne.... Näillä mennään ja tuuletan sit sen mukaan miten kone kehrää :)
  5. Toyotamies

    Käyntiongelma

    En usko että pumppu ois tehoton. Purin ja putsasin kaasarin ja puhdistelin myös imu/pakosarjan. Huomenna vuorossa kasailu ja uusintakokeilu. Huomenna ollaan viisaampia! Ilmoittelen miten meni ;D
  6. Toyotamies

    Käyntiongelma

    Heips.. Kiitos vastaanotosta. Joo ei siinä mitään alipainepumppua oo :D (mikälie aivopieru käyny kun kirjoittelin tuota) Bensat on ihan tuoreet suoraan huoltoasemalta. Tankki oli tyhjillään ja kuivana koko seisonnan ajan tallin hyllyllä ennen asennusta. Bensan saannin totesin vain läpinäkyvän suodattimen läpi virtaavasta bensamäärästä. Bensapumppu on tosiaan tankin kupeessa peräkontissa,ns painepumppu,EI imupumppu. Kaasaria epäilen nyt suuresti koska sitä en oo avannut ollenkaan mulla ollessa. Taidankin tästä ottaa asiakseni ottaa kaasarin pöydälle ja putsailla ja herkistellä sen läpikotaisin. Ainoa asia mikä ei ole käsittääkseni alkuperäistä konehuoneessa,on laturi. Ainiin,kone käy sellaiset 1-2min kerrallaan käynnistyksestä. Kiitos vastauksista. Mulla ois kuviakin projektista. Täytynee laitella niitä tänne sit paremmalla ajalla.
  7. Toyotamies

    Käyntiongelma

    Heips. Oon uusi tyyppi täällä ja kaipaisin hieman apuja Minin kunnostukseen ja herkistelyyn. Elikkäs lyhyesti. Ostin -68 Austin Minin alkutalvesta 2007 ja laittelin siitä korin jne kuntoon konetta lukuunottamatta. Keväällä 2008 tuli stoppi harrastukselle ja Mini jäi talliin viltin alle tän viikon tiistaihin asti. Näinä päivinä asensin sähköisen bensapumpun konttiin tankin kupeeseen ja uusin bensaletkut. Asensin uuden akun ja täräytin koneen käyntiin! Sehän lähti lähes heti. Autoa käytetty viimeksi joskus 2006 tms. Mutta, tässä kohtaa tuli ongelma. Moottori käy hyvin(pakosarjan ja putken liitoksen vuotoa lukuunottamatta) tovin aikaa mutta sammuu lähes aina saman ajan kuluttua käynnistyksestä. Annan heti perään pumpun pumpata hetken ja käynnistän uudelleen. Sama vika toistuu. Kone käy hetken ja sammuu. Kaasarissa on automaattiöljyä ja tuntuu herkältä. Laitoin kaasarin kupeeseen uuden suodattimenkin bensaletkun väliin ja olen todennut että bensaa saa normaalisti. Tankkikin saa korvausilmaa. MISSÄ VIKA? Voiko ongelma olla pitkään seisoneessa kaasarissa? Alipainepumppu? Muita sivuääniä ei koneesta kuulu sitä pakoputken pientä vuotoa lukuunottamatta. Auttakaa! Minikärpänen puri ja antoi uutta virtaa projektin loppuun vietäväksi. Pitäis päästä jo ajelemaan kun kelitkin sen lähes sallii :) Mukavaa ja turvallista Uutta Vuotta!
×
×
  • Luo uusi...