Jump to content

Hude

Jäsenet
  • Viestit

    58
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit kirjoittanut Hude

  1. Katkesi tosiaan jarrukilven takaa ja nyt millään ei saa kiinni siitä/mahdu hitsaamaan mitään kiinni. Mutta akuutti tilanne hoitui jarru ilmaamalla, 2 vuoden leima tuli. Eli katsotaan tulevina vuosina onko isommalle irroittelulle tarvetta. Nyt keskittyminen Ministä on vähän tauolla, ja ylimääräinen aika käytetään uuden brittitulokkaan (Humber Hawk, vm.1952) herkistelyyn.

  2. On se nämä nykyvehkeet (1000cc vm.76), 10 vuotta sitten uusin tähän jarrut ja jo nyt pitäisi säätää toinen takajarru uudelleen. Ongelmaksi muodostui jumissa oleva kehintäruuvi, joka kaikennäköisten avausyritysten jälkeen katkesi. Onko kukaan onnistunut tuon vaihdossa ja saako tuota purettua rummun sisältäpäin? Uuden jarrukilven vaihto ei vielä tunnu hyvälle idealle.

  3. Onko kellään ylimääräisenä Vilkku-valonvaihtoviikseä? On siis yksi ja sama viiksi ratin vasemmalla puolella. Uusiotuotanto-osa taisi kestää n. 5 ajokertaa, toista en taida ostaa. Alkuperäisestä katkesi sisuksista muovinen "kynsi" katsastusmiehen runnomana, sitä en onnistunut liimailemaan kasaan. Laite siis Leyland Mini 1000 vm 1976.

    tarjoile tänne tai villematti.huttunen@gmail.com, 0405737903

  4. Voi vitalis, mitähän mun tonniseen tehty, kulkee jo pintakaasulla 120 km/h 😄

    Mutta asiaan, voiko olla roska/kosteus tms kaasarissa/bensan seassa? Mulla nimittäin teki eilen hetkellisesti saman, ei nostanut kierroksia kuin ryyppy päällä. Tänä kesänä olen ajanut minillä vain pari kertaa, hetken rykimisen jälkeen toimi taas normaalisti = jotakin töfnää lienee oli hetkellisesti kaasarissa.

  5. Jes, Mini taas leimattu vuodeksi eteenpäin. Mutta jännästi hajosi katsastuksessa vilkun/valonvaihtimen viiksi..

    Eli pitkille vaihto on täysin rento, ei tunnu sitä pykälää, joka tulisi olla lyhyiltä pitkille vaihtaessa. Vilkkuhommat toimii normaalisti. Onko kokemuksia saako sepitettyä vai uutta viikseä tilaukseen? kyseessä -76 mk4 mini.

  6. Moro

     

    Onko paha temppu kiriä sisempiä raidetangonpäitä? Asentelin uuden rengas/vannepaketin ja huomasin klappia sisäpäässä molemmilla puolilla jonkin verran. Nosturille pääsen vasta ensi viikon jälkeen tarkistamaan asiaa...

    Löysin vanhan viestiketjun, jossa neuvottiin poraamaan lukitus veke yms. Lieköhän onnistuu paikallaanollen? Meneekö kiristys pelleilyksi, vai kannattaako ostaa suorilla kokonaan uusi hammastanko pakettina?

    Vekotin mulla vm.-76.

  7. Moi

     

    Sorry kun en ole huomannut kommentoida keskusteluun.

    En ole omaa kaasaria tutkinut, edelleen jyrkässä käännössä alkaa tulvimaan, yleensä pysyy käynnissä, vähän haisee bensa kabinetissa. Vaiva vielä niin pieni, että alan korjaamaan vasta sen pahetessa.

    Toivottavasti löydät syyn ongelmaa, mulla sama jumppa edessä jossakin vaiheessa..

  8. Nyt kun tarkemmin muistelen, gaso ehkä aina haisi nokassa sammumisen jälkeen. Tuo on tarkistettava kyllä! Kaikki sähköt näyttää siistiltä, kesällä ne tsiigailin. Nyt auto talviteloilla, pitää katsoa kaasaria lähemmin keväällä. kiitos ukoille vinkeistä (jälleen).

  9. Mulla kytkin rempan yhteydessä kävi sama juttu, uudet kamat sisällä, pykälät ei mennyt päälle. Ilmasin hyvin kytkimen, ei auttanut. Paljastui,että työntötappi oli kulunut, kokeilin laittaa mutterin tapin päähän -> kamat paikalleen, toimii täydellisesti. Lopuksi hitsattiin työntotapin päähän jatkoa, sen jälkeen toiminut moitteetta koko kesän. Mini tuskin mikään kellosepän tarkka laite noiden säätöjen suhteen, joten kokeile karkeammin toiminta, hipistele lopuksi säätöihin.

×
×
  • Luo uusi...