IMM 2000 – Sunnuntai

Sunnuntai 11.06.2000

Ivalon ja Kaunispään ajelua varten Minit piti huoltaa. Oma Minini kaipasi lähinnä öljyä ja laturin hihnan kiristyksen, mutta muutamat tekivät enemmänkin remonttia. Flippikeula helpottaa huoltoa melkoisesti, mutta sekään ei auta käsien likaantumiseen. Kuvassa Scott Beavis Englannista.

scottbeavis.jpg

35 kilometrin ajon jälkeen kokoonnuimme Ivaloon. Täällä ei taatusti ole ennen ollut yli sataa Miniä samalla parkkipaikalla!

minitivalossa.jpg

Kaikkien autojen saaminen kuvaa oli ongelma. Osa porukasta kävi lähirakennusten katolla kuvaamassa, mutta asian voi hoitaa toisinkin. En tosin suosittele tätä tapaa kenellekään, Minin katto saattaa tarvita oikaisun ja maalauksen tämän jälkeen …

kuvauspaikka.jpg

Ivalon jälkeen saattue lähti kohti Kaunispään huippua. Jono oli niin pitkä, että viimeiset autot eivät nähneet ensimmäisiä ollenkaan, vaikka näkyvyyttä oli välillä useampi kilometri!

matkallahuipulle.jpg

Kaunispään huipulta oli hieno näkymä Lapin luontoon, mutta täältäkään en saanut oikein hyvää ryhmäkuvaa. Paras kuva taitaa olla tämä alhaalta otettu kuva, vaikka katolta otetun kuvan olisi pitänyt olla parempi. Jatkan kuvausharjoituksia …

kaunispaa.jpg

Sitten paluu Saariselälle omaan tahtiin ja lisää Minien tutkimista! Tässä Mico Wikströmin Minissä taisi olla ylivoimaisesti suurimmat lokasuojanlevitykset eikä se muutenkaan peittele nopeuttaan.

miconmini.jpg

Paikalla oli myös monta Mokea, ilmeisesti ainakin kuusi kappaletta. Niiden ajajat ovat todella karaistuneita, sillä Moke ei todellakaan ole lämmin ajettava edes kesällä. Ajoviima pyörii todella ikävästi ohjaamossa, ellei käytössä ole ohjaamon sivuun lisättäviä pressuja.

moke.jpg

Illalla hotellin ravintolassa tulevan IMM 2001 tapahtuman”pomo”, Mini Club Oberösterreichin puheenjohtaja tarjosi tämän tapahtuman isännille juomat omasta kolpakosta. T-paidassa näkyvät tekstit ovat Saariselällä mukana olleiden harrastajien nimikirjoituksia. Hieno idea!

imm2001pomo.jpg

Ja muitakin yllätyksiä riitti. Kuten pizzan mukana tullut juhlailotulitus! Syytä en tosin tiedä.

yllatys.jpg