IMM 2000 – Perjantai

Perjantai 09.06.2000

Aika katsella paikalla olevia Minejä. Tämä oranssi Mini Van herätti melkoisesti kiinnostusta, varsinkin kun moottorina oli iso 5,7 litrainen V8 nelivedolla maustettuna.

v8minivan.jpg

Paikalla oli toinenkin V8 moottorinen Mini, mutta se oli paljon vaatimattomamman näköinen. Sen oikeastaan huomasi, tai pikemminkin kuuli, vasta siinä vaiheessa kun sen moottori käynnistettiin. Kyseessä on Viku Perälän uusin luomus – Mini Clubman 3528 GT – Land Roverin 3,5 litrainen V8 edessä poikittain ja tietysti etuveto!

viku.jpg

v8clubman.jpg

Vanhin Mini taisi olla tämä vm. 1961 Morris Mini-Minor Deluxe.

vanhinmini.jpg

Ja uusin Mini jonka huomasin oli tämä Rover Mini Cooper 40 Limited Edition vuodelta 1999.

mini40le.jpg

Minejä katsellessa aika kului nopeasti ja niin olikin aika mennä seuraamaan virallisia avajaisia. Tilaisuuden avasi Tunturihotellin toimitusjohtaja Antti Haataja. Kerhon puheenjohtajan Jari Järvelän avajaispuhe oli lyhyt ja ytimekäs!

avajaiset.jpg

Tarjolla oli myös joukkueurheilua, mutta ilmeisesti korkeahko hinta (170 mk/hlö, 6 hengen joukkue) oli liian suuri kynnys. Nyt kukaan ei tainnut osallistua pyramidin rakentamiseen …

pyramidi.jpg

… tai kullanhuuhdontaan. Rata oli muutenkin mielenkiintoinen, juuri sopiva joukkuehengen luomiseen!

kullanhuuhdontaa.jpg

Lapin kulta jäi saamatta, mutta onneksi Miniin sai taas lisää osia. Minitron, jonka omistaa nykyisin Kaj Tarvainen, oli tullut paikalle ison pakettiauton kanssa. Se oli kattoon asti täynnä Minin osia! Ja kauppa kävi …

minitron.jpg

Pasi Hämäläinen oli myös myymässä T-paitoja kun muilta kiireiltään ehti. Valitettavasti itselläni ei ollut enää rahaa, sillä myynnissä ollut ”Timo Mäkinen” T-paita oli todella upea. Toivottavasti Pasi myy niitä vielä myöhemminkin.

hamalainen.jpg

Arpajaislippuja myytiin myös koko ajan. Palkinnot olivat upeat ja ainakin vannesarja renkaineen kiinnosti monia.

arpajaispalkinnot.jpg