Jump to content

takakelkan kiinnityspisteet hukassa!


Guest rra

Recommended Posts

Onko kellään koria sellaisessa vaiheessa että pystyisi ottamaan mittoja takakelkan kiinnityspisteistä?, oma projekti on siinä vaiheessa että pitäs kelkat linjata paikoilleen. alkuperäisiä kiinnityspaikkoja ei takana ollut jäljellä ollenkaan joten vähäsen on nyt sovellettu kohtuu huonolla menestyksellä. tilasin korjauspalat (kaikki 4) missä on kelkan reiät valmiina, nyt kuitenkaan kelkka ei istu reikiin ja en tiedä mikä kohta heittää. jos joku pystyy mittaamaan esim. etukelkan kiinnityspulteista (niistä tower pulteista, tai jostain etukelkasta mistä nyt helpoiten mittaus onnistuu) matkan takakelkan etummaisiin ja takimmaisiin kiinnityskohtiin, ristimittakaan ei olisi pahitteeksi. rupee oleen hermo sen verran kireellä tohon koriin että vetäsen sen pian rälläkällä silpuksi.

Link to comment
Share on other sites

Guest rampe_58

Niitä mittoja ei pysty tässä kertomaan, mutta koita hankkia jostain (vaikka kerholaisilta)tämä korjaamokäsikirja esim. kopioversiona n. 7cm. paksu A4 kokoinen. Katselin tätä em. opusta ja osassa KORI sivulla R.11 on havainnollinen kuva korimittauksesta. Kuva puhuu enemmän, kuin.... Oma versioni laitoksesta on Mini/Finnish -76

Link to comment
Share on other sites

Guest rampe_58

Niin tuota älä nyt vielä vetäise sitä silpuksi, koska korin korjaaminen on enempi elämäntapa, kuin työtä. Mittaus vaatii tasaisen alustan johon kori voidaan tukea sopivalle korkeudelle vatupassiin ja alustaan pitää voida piirtää. Hiekkapihalla ei onnistu.

Link to comment
Share on other sites

Otin luotilangalla pisteet lattiaan ja vertailin korjaamooppaan mittoihin. Korjaamo oppaaseen ei vaan ole laitettu ristimittoja ollenkaan, aika ihmeellistä. no kuiteskin laserilla ja ristimitoilla on nyt kelkat linjattu, taitaa tehtaan toleranssit olla kans mitä sattuu, +-5mm on riittävä tarkkuus 60 luvun korille. pelkästään kelkkojen mitat heittivät korjaamo oppaaseen +-4mm

Link to comment
Share on other sites

Guest rampe_58

+/- 5mm. Minin korissa ei ole ristimitassa juuri mitään. Loput korjataan sitten auraus yms. kulmien säädöissä. Niin ja ne ristimitat pitää laskea siitä kuvasta. Oikeat ristimitat ovat tietenkin ne oikeat siitä korista puolisen senttiä puoleen ja toiseen on 2mm. kelkan kiinnityspultin paikan keskipisteen kohdalla. Joten, jos korin yli 2metrinen ristimitta on alle puolen sentin sisällä, niin kelkat ja raidesäädöt saadaan paikalleen.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...