Jump to content

Öljy "lisääntyy" koneessa


Guest uhm619

Recommended Posts

Guest uhm619

1275cc, HIF44, turbon neula (muistaakseni).

 

Vaihdoin toukokuussa öljyt ja jätin öljytason min-max puoliväliin. Nyt öljytikussa öljytaso n. 3cm yli MAX ja kun tikkua haistaa niin todella bensa haisee voimakkaasti. Auto käy ja kulkee hyvin, starttaa ilman ryyppyä heti kylmänä ja kuumana. Huolestuttavaa on myös se, että öljynpaineet ovat "20", kun ne normaalisti ovat mittarin mukaan "60"-"80". Viimeksi keväällä tämä korjautui kun vaihdoin öljyt. Nyt taas ilmeisesi öljyt "ohuet" kun bensaa seassa. Täytyy taas vaihtaa öljyt, mutta aika kalliiksi tulee jos koko ajan pitää niitä uusia...

 

Voiko olla että mulla on säädöt liian rikkaalla? Jäähdytinnesteentaso ei ole muuttunut, eli seassa ei ole ainakaan vettä.

 

Tiedätttekö jotain paikkaa PK-seudulla joka saa säädöt kohdilleen ja mahdollisesti dynottua tehot koneesta?

 

 

kiitos!

Link to comment
Share on other sites

Jos Mini lähtee SU:n kanssa ilman ryyppyä kylmänä käyntiin niin voit olla varma että rikkaalla on. Turbon neula on vapariin liian rikas, tosin vasta isoilla kierroksilla. Voisit ihan ekaksi käyttää missä hyvänsä päästömittauslafkassa tarkistamassa millaiset arvot on tyhjäkäynnillä.

 

SU:n saman sarjan neuloissa ei niin hirvittäviä eroja ole tyhjäkäyntiosastolla, erot tulevat sitten muilla kierrosalueilla.

 

Dyno löytyy mm. Juvanmalmilta ST-Motorsilta. En tiedä kuka siellä nykyään vastaa dynotuksesta, viimeksi kun kävin vuosia sitten maestro Rikamo osas SU:n kanssa pelata.

 

Onko sulla mitään hajua koneen reseptistä ?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...