Jump to content

Rummuista 7.5" levyihin


Guest minimaalinen

Recommended Posts

Guest minimaalinen

Käsissä on 7.5" jarrut ja vetarit. Vetareissa on koneen päässä kuminivel. Käykö samat vetarit pot joint:iin (mikälie Suomeksi)? Eli voinko vain repiä vanhat jarrut vetareita myöden pois ja laittaa uudet tilalle?

 

Sisemmät niveletkin menee vaihtoon. Jos laittaa Hardy Spicer tyyppiset nivelet, niin pitääkö silloin vaihtaa ne laipatkin, perän kyljestä, joissa on liukulaakerit? Mites taas vetarit?

Link to comment
Share on other sites

Juu. Noilla tumpeilla ei tarvi laittaa uusia poskilaippoja stefoineen.. juttu vaan nyt on niin, että nuo ovat kitkalukon ulostuloakseleita.. Jos pot joint sisäpäitä ajattelet - vetarit menee aina vaihtoon. Hardy Spicerin sisäpään ristikot menee vanhanmallisiin vetareihin, mutta vaatii kans paljon sisäpään osia. Joku vanha automaattiloota olis hyvä, mutta siihenkin tarvii poskilaipat isommilla holkeilla ja stefoilla. Kaikkein parhaat osat olis jossain tuoreehkossa A-sarjan Metron automaattilaatikossa.

Link to comment
Share on other sites

Ei käy, kuten jo mainittiin. Pitää olla -74 tai uudemman vetarit, vasen ja oikea. uudet kun hommaa - saa ulommat nivelet samalla. Perän ulostuloaksilat tietysti täytyy vaihtaa pot jointeille - mukimalliset nivelet, jos sallitaan heittää uusi suomennos, sopiviksi. Ja sitten taas tarkkana - niitäkin on sitten monta mallia. Varminta repiä jostain -74 ja nuoremman Minin, jonnekin -80 asti, laatikosta. Samoin Allegron 74 - 80 käy. Metrossa on jo hieman erilaiset ulostuloakselit. Niitäkin on kokeiltu.. vaatii perämurikan ja pikkurattaat samasta laatikosta. Käytetyistä 74-80 mallin vetareista puheenollen - ne on lähes poikkeuksetta niin loppuunkuluneita, että ei kannata nähdä vaivaa.

Link to comment
Share on other sites

Ei käy suoraan, rumpujarrullisessa on pienempi ulommainen nivel. Eli irroita niistä potjoint vetareista ULOMPI nivel.

 

Sama temppu levyjarruissa olevalle vetarille. Levyjarrullisen ulompi nivel potjoint-vetariin ja homma on sillä selvä.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...