Jump to content

Maalauksesta ja väreistä


Guest k2jsalmi

Recommended Posts

Olen maalailemassa Miniä, jonka jonain kauniina päivänä aion museokatsastaa. Ennen maalin roiskimista täytyisi saada pariin kysymykseen vastaukset. Auto on 850 ja vm. -71.

Onko pohja ja kelkat olleet alunperin korinväriset?

Orkkisväri on sinapin keltainen, mutta mikähän on tarkka värikoodi?

Link to comment
Share on other sites

Lähelle alkuperäistä sävyä on: Rover-Group:in Bronze Yellow (FMF)/15 värikoodi. Oikea on "muistaakseni" BMC:n värikartasta Ambrellow yellow 15 jotain..., mut sitä ei löydy kaikista maalimerkeistä. Tosin en tiedä mikä tilanne yleensäkään on tällä hetkellä vanhojen värien suhteen kun on siirrytty "vesi"väreihin.

Link to comment
Share on other sites

Toi BLVC15 ei kyllä oikeasti ole tuonvärinen mitä se on tuolla minicolours sivulla, se on keltaisempi. Käy katsomassa clubilaisten autoja kerhon sivuilta ja -71 Lari Risku. Ootko varma että se sisusta on musta, veikkaisin oikein tumman sinistä. Toi BLVC15 oli aika yleinen keltainen sävy -71 autoissa, voi tosin olla muukin.

Link to comment
Share on other sites

Nimim. levyjarrut. Luin jostain vanhemmasta kysymys-/vastausketjusta, että sulla on kirja mistä löytyy kaikki värikoodit vuosimallin ja tyypin mukaan. Jos satut lukemaan tämän, niin vieläkö omistat ko. kirjan?

Link to comment
Share on other sites

Värivaihtoehtoja on vain yksi:

Bronze Yellow, BLVC15 ja sisustusvärejä on musta tai tummansininen. Ensin mainittu tosi harvinainen, vain ihan alkupään eli loppusyksy -69 autoissa. Alkuvuodesta -70 Suomessa rekisteröidyissä mahdollisesti voi olla. Eron huomaa vain tosi kirkkaassa luonnonvalossa. Tallinperukoilla pimeässä ei voi sanoa varmaksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 viikkoa myöhemmin...
  • 3 kuukautta myöhemmin...

En ole vieläkään saanut päätettyä Minin väriä ;) Vaihtoehtoja on oikeastaan enää kaksi: Bronze Yellow tai Inca Yellow, mutta on aikas hankalaa arvioida nettikuvien perusteella kumpi näyttäis omasta mielestä paremmalta.

 

Nyt jos hyvät harrastajat teiltä löytyy jomman kumman värisistä Mineistä kuvia, niin ottaisin mielelläni niitä vastaan sähköpostiini jussi.salminen@tut.fi

 

Värit ovat siis: Bronze Yellow (BLVC15) ja Inca Yellow (BLVC207)

 

Kiitoksia jo etukäteen!

Jussi

Link to comment
Share on other sites

Inca Yellow kuuluu vain noin 78 vuosimalliin ja eteenpäin. Älä siis missään nimessä mene maalaamaan sen väriseksi 70 luvun alkupuolen Miniä. Se vaan ei nyt sovi eikä istu. Tai jos sen teet, saat siitä aina kuulla.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Luo uusi...