Jump to content

Mini sammuu


Guest reme

Recommended Posts

No niin nyt iski ihme vika miniin vm. -75. Auto lähtee käyntiin ja sammuu aina n. 20 s. käynnin jälkeen. Samalla virrat häviävät autosta totaalisesti, ei syty edes mittarivalot. Virat palaavat esim. 0,5h jälkeen ja taas sama kuvio.

Latauksen merkkivalo alkoi himmeästi palaa pariviikkoa sitten, liittyyköhän tuo mitenkään vaivaan?

Link to comment
Share on other sites

Guest minimaalinen

Kuulostaa siltä että joku liitos ym. lämpenee hieman kun virta lähtee kulkemaan ja lämmetessä katkaisee virran kulun. Jäähtymisen jälkeen toimii taas hetken.

 

Voiskohan olla virtalukon pohja, liittimet ehkä joku sulakkeista tai sitten joku johto reilusti poikki, mutta sitä en usko.

 

Kannattaahan se laturikin tarkistaa jos valo on palanut.

 

Näistä lähtisin itse liikkeelle.

Link to comment
Share on other sites

Kaikki toimii hyvin sen ajan kuin toimii. Starttaa ja kone käy kaikilla. Kiitos vinkistä Minimaalinen, täytyypä tarkistella kaikki liitokset. Sen huomasin että auton käydessä kiekkamittarin viisari sätkii eli tulisko virta hiukan sykäyksittäin. Onkos minissä latauksensäädin jossakin erikseen vai laturissa?

Link to comment
Share on other sites

Guest minimaalinen

Jos kiekkamittari tekee ylimääräisiä sätkimisiä, se meinaa että sytytysvirta pätkii muutenkin kuin kärkien toimesta. Kiekkamittari laskee sytytysvirrassa olevia pulsseja ja jos virrassa on jotain epämääräisiä katkoksia, ne näkyy usein viisarissa.

Link to comment
Share on other sites

Seuraavan kerran kun vetää mykäksi niin seuraa yleismittarin kanssa minne asti virtaa piisaa. Toimiiko autossa mikään sähköverme kun vika ilmenee (sisävalot, töötti tms.) ? Jos nekin häviää niin ongelmaa voi alkaa etsiä solenoidilta asti. Jos epäilet laturia niin irroita laturin töpseli laturin persuksista. Jos ne sähköt palaa niin vika on laturissa. Erikoinen vika olis jos se sieltä löytyy.

 

Jos sulla on vaihtovirtalaturi niin kuin kai ton ikäisessä pitäisi olla niin lataussäädin on laturin yhteydessä. Tasavirtalatureissa säädin on erillinen.

Link to comment
Share on other sites

Kiitosta taas vinkeistä. Tämänpäiväinen starttausyritys olikin aivan mykkä eli nyt palautumista ei ollut tapahtunutkaan. Sen verran kokeilin, että sisävalo ja ajovalot toimivat hyvin. Virtalukonpohjan puoleenko tässä on käännyttävä...

Link to comment
Share on other sites

Tarkista ekaksi että virtalukolle tulee 12 V jännite. Se selviää kun otat virtalukon johtosarjan töpselin auki ja mittaat nasta kerrallaan jännitteen. Jos sinne asti tulee niin todennäköisesti se virtalukon pohja on sökönä.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Guest reme

Ongelma ratkaistu nyt keväällä. Yhden solenoidille menevän piuhan liitin huono. Uusi liitin ja nyt starttaa hyvin ja pysyy käynnissä, latauksen merkkivalokaan ei välky.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...