Jump to content

Turbo kysymyksiä ??


Guest mini1980

Recommended Posts

Guest mini1980

Onko tuollainen 276 asteinen nokka liian jyrkkä turbokäyttöön? Millaiset puristukset koneeseen? Käykö uudet vakio männät +0.60? Kaikki turbotukseen liittyvät ongelmat ja ehdotukset ovat tervetulleita. Niin ja kyseessä on vielä tonninen kone, eikä siihen laiteta mitään yli kilon ahtoja.

Link to comment
Share on other sites

Nokkaa ei tiedä kuin kokeilemalla. 1300 koneeseen saattais olla aika hyvä, tonniseen ahdettuna yläkanttiin. Ihan näppituntumalla varmaan aika terävä paineiden nosto kun nokka alkaa vetämään. Vakiomännät ovat vaihdelleet hirveästi mutta jos ovat viimeisia A+ mäntiä niin tuurilla voi kestää pitkäänkin. Puristukset kannattaisi pasata jonnekin 8- 8,5 paikkeille paineista riippuen. Jos laittaa välijäähyn niin voi mennä jonnekin ysinkin kieppeille. Noilla eväillä joku 0,5 barin ahtopaine pitäisi vielä pelittää kivutta. Ahdin kannattaa sitten valita koneen koon perusteella, metron T3 on isonpuoleinen jopa 1300 koneelle enkä sitä tonniseen laittaisi. Tossa asiassa kääntyisin jonkun turboputkan juttusille ja kysyisin sopivaa fööniä.

 

Ahdinhommissa tuppaa sitten käydä sillä lailla että tehoon tottuu ja pian tekee mieli nostaa paineita. Jos meinaa ihan vakavasti hommaan lähteä niin kannattaisi tehdä peruskone hyvällä reseptillä.

Link to comment
Share on other sites

Guest mini1980

Turboksi tulee t2 garrett. Männät ovat A+ +0.60(uusimmat mitä saa). Kone on rakennettu "turbo valmiuteen" (ammattilaisen avustuksella), mutta on ollut vaparina vuoden verran. Näillä eväillä koitetaan pärjäillä. Mitä suosittelette polttoaine pumpuksi ?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...