Jump to content

HIF 44 Volvosta


Guest sik

Recommended Posts

Ostin tuollaisen Volvon B20 koneessa olleen kaasarin, näyttäisi kovasti HIF44:ltä.

 

Alumiinilätkässä luki AUD699, ei ainakaan Google löydä mitään tuolla. Onko tuo edes oikea koodi, vai pitäisikö rungosta löytyä jotain? Pohjassa luki SU Carburetters tms.

 

Neula näytti olevan BCJ, joka on 0.100" neula. Pitäisikö tuo vaihtaa .090"? Mitä tuollaiselle yleensäkin kannattaa tehdä, avata, putsata ja uudet tiivisteet? Kaikki tuntuu liikkuvan, mutta on vähän törkysen näköinen.

Link to comment
Share on other sites

Ihan vähän rikkaan seoksen saat jos neulan vaihdat 090:seen. Reikä on liian iso. Jokin B++ neula pitää olla. Austin Metron neula aika sopiva. Riippuu nyt ihan viritysasteesta. Imusarjaa tietysti pitää jyrsiä sopivaksi. Ehkä mitään suurta ei kannata tehdä ennenkuin saa toimimaan. Yleensä toimii idioottivarmasti jos ei nyt ihan sohlo ole.

Link to comment
Share on other sites

Totta. Eikö tollaisessa voi vaihtaa neulaa vasten tulevaa suutinta eli reikää myös .090" kokoon? Vai onko siellä edes vaihdettavaa suutinta, vai vaan reikä kaasarin rungossa?

 

En tiedä onko tuo vaihto edes tarpeen? Muistaisin lukeneeni vanhoista viesteistä, että .100" neula olisi turbokaasareihin.

 

Olisi tarkoitus MD286 nokka laittaa, puristuksia ~10:1, ja kanavia muotoilla hyvin vähän. Saa sitten nähdä toimiiko noin raju nokka noin vakio koneessa..

 

Jossain näytettiin suositeltavan 286 nokan kanssa BBC neulaa. Metron vakioneula taitaa olla BDL, näyttäisi olevan aika lähellä tuota BCJ:tä. BBC taas on aika paljon rikkaampi täydellä kaasulla.

Link to comment
Share on other sites

Volvo 144 vm. 1974

 

http://www.burlen.co.uk/partList.aspx?pump=&carID=9928

 

Ellei muisti taas ihan sikana pätki niin HS6 ja HIF6 ja HIF44 (eli kaikki 44 mm kurkkuiset) kaasareissa oli kaikissa Bxx neulat eli 0,100" suutinputki. HIF:n osalta on aivan sama oliko vaparikone vai ahdettu.

 

Se mitä muistelet on neulaventtiili uimurikammiossa. Vapaastihengittävissä on 0,090" eli 2,25 mm, turbossa on 0,100" eli 2,5 mm.

Link to comment
Share on other sites

No niin, tämä selventää asiaa. Kiitos linkistä.

 

Näyttäisi tuon osalistan mukaan olevan jousena 12oz/3". Jos tuon oikein ymmärsin, niin näyttäisi olevan jäykimmästä päästä, mitä on tarjolla?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...