Jump to content

Vetonivelkö rikki? + muuta


Guest samppa79

Recommended Posts

Guest samppa79

Ostin kesällä 70-lukulaisen Minin jossa on 1300cc vuoden 92 ruiskukone ja levyjarrut edessä. Nyt olen huomannut pientä vikaa/epäilyttäviä ääniä Minissäni.

 

1. Kuskin puolelta kuuluu rahinaa tai kolinaa. Edellinen omistaja oli kuulluut etupäästä jotain epämääräistä ääntä joka oli kiristämällä hävinnyt. Nyt ääni kuuluu silloin tällöin, sitä en tiedä onko ääni samasta viasta. Kun rahina kuuluu niin ratti ehkä aavistuksen verran tärisee. Kaverini oli sitä mieltä että vika voisi olla vetonivelessä tai renkaan laakerissa. Useasti ääni loppuu kun hieman höllää kaasua, mutta joskus ääni loppuu vasta kun auto pysähtyy. Voisiko vika olla etupään laakereissa tai vetonivelessä?

 

Kattelin Minin varaosia ja siellä mainittiin sisempi ja olompi vetonivel, kannattaako vaihtaa molemmat kerralla? Entä pitääkö vaihtaa myös vänkärin puolelle samaan aikaan jos sille tielle lähtee? Vai vaihdanko vain rikkinäiset osat

 

2. Öljyä vuotaa. Kuskin puolelta vuotaa öljyä jostakin vielä määrittelemättömästä paikasta. Koneeseen oli edellinen omistaja juuri vaihtanut uudet öljyt, nolla W jotaki. Voisiko auttaa jos pistäs vähä jäykempää öljyä. Ja mitä öljyä kyseisessä moottorissa kannataa käyttää. 20W50 kenties? Talvella en ajele.

 

3. Onko öljynpainemittarin asennus kova homma? Jonku verran on rassaus kokemusta nuorempana mopoista, en siis ole ihan peukalo keskellä kämmentä.

 

4. Vänkärin puolen eturengas hieman liikkuu ja klonksuu kun rengasta tunkin nokassa liikuttelee eteen ja taakse päin. Ylös-alas suunnassa ei mitään ylimääräisiä ääniä kuulu. Klonksuntaa kuuluu myös ajaessa.

 

Jos tuosta kolinasta ja rahinasta pääsis eroon sekä sais koneeseen vielä sopivat öljyt (jos vuotoki vähenis) niin se olis jo paljon.

Link to comment
Share on other sites

Guest mini1980

2. 20W-50 on sopivaa minin koneseen, mulla oli aikoinaan koneessa täys-synteettistä 10W-40 ja kone vuosi hirveästi öljyä. Pelkällä öljyn vaihdolla lopetti vuotamisen. Niin ja minin koneeseen ei saa edes mielellään laittaa täys-synteettistä. 3. Öljynpainemittarin asennus ei ole kovin hankalaa. Lohkon edessä pitäisi olla paikka anturille. Missäpäin Suomea ajelet Minillä ?

Link to comment
Share on other sites

Guest samppa79

Kiitoksia vinkeistä. Oulussa ajelen. Vein Minin korjaamolle kun kuskin puolelta meni jottain rikki ja veto loppui. Raporttia ootellessa.

Link to comment
Share on other sites

Guest samppa79

Vetolaippa oli rikki, siitä johtui kuskin puolin rahina. Nyt mini taas ajossa. Syksymmällä pitänee korjata tai korjauttaa lonksunta vänkärin puolelta.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...