Jump to content

rekisteröinti säännösten yksinkertaistaminen


Guest morris66
 Share

Recommended Posts

Guest morris66

Onkohan seuraavasta tullut tai tulossa päätöksia. Positiivista olis ainakin ajoineuvoveron katkseaminen seisonnan ajaksi!

 

Lainaus AKE:n sivuilta:

 

Ajoneuvojen rekisteröintisäännöksiä yksinkertaistetaan (11.5.2006)

 

Ajoneuvojen rekisteröintikäytäntöä halutaan yksinkertaistaa. Hallitus esittää, että ajoneuvo pysyisi rekisterissä yhtäjaksoisesti ensirekisteröinnistä lopulliseen rekisteristä poistamiseen saakka.

 

Näiden välillä ajoneuvo voitaisiin poistaa ja ottaa jälleen liikennekäyttöön ilmoittamalla siitä ajoneuvoliikennerekisteriin. Ajoneuvoa ei tarvisisi rekisteröidä uudelleen eikä ajoneuvon kilpiä tarvitsisi palauttaa. Myöhemmin annettavalla asetuksella säädetään tarkemmin, miltä ajoneuvoluokilta kilvet kuitenkin olisi palautettava.

 

Hallitus antoi esityksen asiasta 11. toukokuuta.

 

Nykykäytännön mukaan ajoneuvo on poistettava rekisteristä ja kilvet palautettava, jos sitä ei käytetä liikenteessä. Uudelleen käyttöön ottaminen vaatii rekisteröintikatsastuksen.

 

Lakiesityksessä ei rekisteröintikatsastusta vaadita, mutta määräaikaiskatsastuksen tulisi olla voimassa kun ajoneuvo otetaan taas liikenteeseen.

 

Liikennekäytöstä poistaminen katkaisisi ajoneuvoveron siksi ajaksi, jonka ajoneuvo on poistettuna liikenteestä. Ajoneuvon käyttäminen olisi silloin kiellettyä ja siitä voitaisiin rangaista sakolla. Lisäksi seurauksena olisi 12 kuukauden ajoneuvovero viisinkertaisena, kuitenkin vähintään tuhat euroa.

 

Myös liikennevakuutuksen voimassaolo olisi mahdollista kytkeä ajoneuvoliikennerekisterissä olevaan tietoon ajoneuvon todellisesta käyttämisestä liikenteessä.

 

(LVM:n tiedote 11.5.2006)

Link to comment
Share on other sites

Astuu voimaan "Moottori-lehden "mukaan voimaan 2.4.2007, merkinnällä; tilapäinen poistaminen. Se tehdään rekisteriotteen ilmoitusosalla vakuutusyhtiössä tai katsastuspaikassa. Maksu (tietenkin) on 10,70 E liitteettömästä rekisteriotteesta ja 15 E liitteellisestä.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...