Jump to content

Talvirenkaat - urbaani legenda?


Guest jek71
 Share

Recommended Posts

Tuoreena suomalaisena miniharrastajana olisin kysäissyt onko kukaan kuullut tarinaa siitä, että Minillä saisi jonkun poikkeusasetuksen mukaan ajaa kesärenkailla ympäri vuoden. Liekä vain legenda? Ajattelin kun on tällainen talvi ja Englannista tuotu Mini pihassa...

Link to comment
Share on other sites

Guest levyjarrut

En tiedä onko Miniä varten mitään "poikkeuslakia" pykäliin laadittu?, mutta se on tosi, että silloin joskus 80 luvulla kun talvirengaspakko tuli, niin Minissä hyväksyttiin kesärenkaat sillä perusteella ettei talvirenkaita saanut. Nythän niitä on taas pitkään ollut saatavilla, joten enpä tiedä viranomaisten suhtautumisesta?

Link to comment
Share on other sites

Guest ominio

Oli tosiaan aika jolloin kaikissa Mineissä oli 10 tuuman renkaat. Talvirenkaita sai kaiken merkkisinä. Sitten yhtäkkiä ei minkäänlaisia. Jopa pinnoituskelpoiset rungot oli ns. kortilla ja rengaspinnoittamot laittoivat muotit roumuksi. Sitten katsastuskonttoreille annettiin poikkeusvaltuudet kirjoittaa erivapauksia talvirengaspakosta. Jostain syystä tuota alettiin soveltaa myös yleisemmin - tiedonpuutteesta johtuen. Nyt kun renkaita saa, mikään ei vapauta niiden käyttöpakosta.No niin, se on historiaa.. Tuontiautot lienevät enimmäkseen 12 tuumaisilla pyörillä. Sellaisiakin saa kapeina ja matalaprofiilisina. Eli siis jotain 145/70 - 12. Isompia tuskin kannattaa edes tunkea.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...