Jump to content

Jarrut jumissa


Guest olly
 Share

Recommended Posts

Hyvät Herrat, taas tarvitaan kokemuksen ääntä: Jarrupoljin alkoi ottaa pikku hiljaa ylempää ja ylempää, 10 km jälkeen alkoi jarrut laahata. Nostin kulman kerrallaan ylös, ja jokainen pyörä laahaa vähän. Lieneekö pääsylinteri jotenkin jumissa, vai mistä lienee kyse?

 

(Sama ongelma oli aikoinaan kytkimen kanssa, syynä oli tukkeutunut kumiletku, mutta jarruista en sitä ole löytänyt...)

Link to comment
Share on other sites

Guest mini1980

Jollei kukaan muu vastaa niin yritän itse auttaa. Mulla oli rumpujen sisällä olevat sylinterit jumissa ja vuosivat jarrunestettä. Ja oli samankaltaiset oireet että poljin otti pikku hiljaa ylempää ja ylempää. Muuta en osaa auttaa :(

Link to comment
Share on other sites

Guest levyjarrut

Vaihdoitko uudet sylinterit pyöriin ? Onko sulla ollut pääsylinteri auki ? Liikkuuko kaikki sylinterit hyvin ? Onko pääsylinteri kasattu oikein ? Tai voisko tosiaan olla jarruletkut niin turvonneet/tukossa, ettei paine pääse pois ? Oletko vaihtanut jarrunesteitä ? Onnistuiko ilmaus helposti ?

Link to comment
Share on other sites

Kiitokset ideoista, tässä vastauksia:

Polkimessa siis ei ole yhtään "tyhjää", vaan se ottaa ihan ylhäällä.

Pyörien sylinterit on vaihdettu uusiin viime syksynä. Samalla hoonasin kevyesti pääsylinterin, ja vaihdoin tiivisteet uusiin. Putket on vanhoja, voi olla tukossa. Avasin tuossa ilmausruuvin takaa, nestettä valui ulos, ja jumi poistui. Ottaa yhä kovin ylhäältä, testit jatkuu...

Link to comment
Share on other sites

Guest levyjarrut

Onko rumpujen jarrukengät kasattu oikein, eli hoitavatko palautusjouset hommansa?

Onko Minis muuten ykspiirijarruilla eli metallisäiliöllä ? Jos kaikki esilläolevat asiat on OK, vaihda kaikki jarruletkut.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...