Jump to content

Talviajossa -95 cooper?


Guest fosyrjaka
 Share

Recommended Posts

Guest fosyrjaka

Kovin olen hilkulla ostaa vuoden -95 cooper miniä. Ainoana asiana mietin mahtaako siitä olla minkälaiseksi talviautoksi. Olisikohan kellä kokemusta näistä "uudemman sukupolven" vanhoista mineistä pakkaskäytössä ja osaisi kertoa mihin muuhun varautua kuin suolan tuomaan haasteeseen.

 

Lähinnä sillä työmatkaa pitäisi sotkea alle 20km suuntaansa päivittäin.. pidemmät reissut sitä tekee mieluummin kesäisin.

 

Myös kaikki muu tieto kyseisen aikakauden mineistä kiinnostaa, joten kertokaa toki kokemuksia, kellä kokemusta on.

Link to comment
Share on other sites

Guest jiikoo

Espoossa on vähän puutteellista tuo teiden auraus-innostus (maksajan tai auraajan puolelta), joten pahimpina lumipäivinä kannattaisi mennä linja-autolla. Toki onhan se hauskaa, kun auto vetää kolmea piirua 10-15 cm lumeen (pakoputki keskellä). Lisäksi rekisterikilpi rullaa edessään ohuesta kerroksesta rullaa... ;-D

 

Ajaminen on kuitenkin tosi hauskaa! Ja jos pääsee ajamaan auratuilla teillä, niin sillä ajaa samaa vauhtia kuin kesällä ... eikun vahingossa pikkuisen kovempaa... Näin ainakin kitkarenkailla. Sileällä asfaltilla kitkarenkailla ajo ihan normaalia. Hidastuvuutta ei ensin huomaa ollenkaan, mutta jalka pois jarrulta, niin rattia käännettäessä pitoa kuitenkin tuntuu yllättäen löytyvän käännöksiin.

 

Oon ajanut vasta hieman yli 12tkm talviajoa. Sen perusteella päädyin kuitenkin ostamaan eteen lokarit ja kunnon pohjapanssarin. Pohjapanssari vei maavarasta leijonanosan, mutta ei jotenkin viitsi jääpolanteisiin ryykkiä pohjaa.

Link to comment
Share on other sites

Guest jiikoo

Toki en oo ajanut koskaan "kunnon" autolla talvella vaan vuodesta -85 mm. seuraavilla: 100A, 127, takaveto-Kadett ja 21 vuotta Granadalla. Kaikilla mainituilla on omalla tavallaan hauska ajaa. Kaikissa on omat puutteensa. Minissä puute on lähinnä maavaran puute. Jos ois säädettävä maavara, niin talveks laittasin pikkusen lisää. Ja renkaat joillain 70-80-lukujen nastoilla varustetut tai jotkut kisarenkaat, niin kipinät vaan sinkoilis... ;-p

Link to comment
Share on other sites

Guest jiikoo

Mun minipäiväkirja löytyy osoitteesta: http://www.kolumbus.fi/marko.heiskanen/mini/

 

Ei siinä tartte käytännössä mihinkään ihmeelliseen varautua. Loskakelillä&märän lumen aikana lokarit täyttyy lumella, joten kannattaa putsata ne ajon jälkeen, eikä vasta, kun ne pakkasella jäätyy. Perinteiset autot lähtee hyvin käyntiin ja konekin lämpiää ihan hyvin. Ikkunoihin ei lämppäri paljoa puhalla, mutta taitaa kuitenkin olla uusia dieselautoja tehokkaampi lämmittäjä tuo Minin kone, joten ei ole hirveän huonokaan lämmitin.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...