Jump to content

Mistä Lohkolämmitin


Guest lenni

Recommended Posts

Minähän en näistä ymmärrä mitään, mutta:

 

Käsittääkseni elementin ulkohalkaisijaa pitää hiukan hioa pienemmäksi jotta se mahtuu lohkon reikään. Lohkon sisälle menevää vastusta pitänee ehkä jotenkin taittaa ettei se osu mihinkään.

 

Kantsii ehkä vertailla Minin ja Astran elementtien mittoja, jos sellaisia jossain on saatavilla.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Huutijärveltäkin Miniin sopivat lämmittimet loppuneet, ei riittänyt enää minulle :/ Olisiko neuvoja mistä muualta voisi löytyä?

Toinen kysymys että onko nyt siis tosiaan niin että miniin pitää olla joku tietty lohkolämmitin, vain yksi malli käy? KAHA:lta kysyivät että kun heillä on varastossa Rover 213 ja Rover 214 lohkolämmittimiä, jotka on tarkoitettu pieniin autoihin, niin osaisiko joku kertoa käykö tuo Rover Mini Cooper 1.3:een vm.-98? Myyjä ei osannut tätä sanoa.

Link to comment
Share on other sites

Jos lämmitin tulee lohkon vesipropun reikään niin olis syytä olla semmoinen joka siihen reikään sattuu. Liian iso tai liian pieni ei oikein asetu paikoilleen. Vanhoissa lämppäreissä vastukset ujutetiin vielä vesitilan sisälle eli vaikka reikään sattuiskin niin välttämättä vastukset ei sovikaan lohkon sisälle. Eli vaikka olis toisen Roverin lämppäri niin ei todennäköisesti sovi. Auton koolla ei ole pätkän vertaa merkitystä.

Link to comment
Share on other sites

Miksi ei käyttäisi letkulämmitintä tai lohkon kylkeen laitettavaa säteilylämmitintä? Niitä kyllä löytyy eri versioita. Lohkoon vesiropun kautta asennettavasta epäsopivasta viritelmästä voi koitua yllättäviä harmeja, nestevuotoja,vastusten palamisia ym. Tietysti tässäkin pätee että tekijämies tekee mitä vaan , vaikka ite koko lämmittimen! Mutta kaikki ei ole niitä.

Link to comment
Share on other sites

Sepä tässä oli ongelma kun en ole mikään tekijämies :) Siksi valitsin tuommoisen tekniikaltaan vähän uudemman Minin että ei tarvitsisi osata itse toimia autonkorjaajana, mutta näköjään meni heti hankalaksi tuonkin kanssa. Osaisiko kukaan siis kerto jotain merkkiä/mallia tms neuvoa millä voisin paikantaa sopivan lämmittimen. En oikein ymmärrä noista vesitila/vesiproppu/letku/säteily tms asioista niin että osaisin tutkia missä lämmittimessä mahtaisi kaikki tarvittavat kohdat olla käypiä.. anteeksi tietämättömyyteni, mutta en tosiaankaan ole perehtynyt autojen tekniseen puoleen kovin syvällisesti.

Link to comment
Share on other sites

Ihan tavallinen letkuun laitettava lämmitin kaiketi käy. Itselleni otin sellaisen auton hakeneen firman toimesta. Pitäis olla ihan hyllytavaraa. Tee, kuten muidenkin autojen kanssa eli viet auton pajalle X ja pyydät laittamaan letkuun asennettavan lämppärin, niin eiköhän noin 200-250€ hinnalla sellainen autossasi kovasen kuluessa ole. Itse suosin tätä näppärintä ja halvinta tapaa, koska auton kanssa näpräämiselle lasken tuntipalkkaa ja 10 tunnin pähkäily yhden ongelman takia muuttaa melkein minkä tahansa operaation liian kalliiksi...

 

Eli ei nää oikeesti ole sen vaikeempia juttuja kuin muidenkaan autojen kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Ok, kiitos vastanneille. Täytyy yrittää tuota letkulämmitintä.

 

Varmasti ei monikaan asia ole sen vaikeampaa kuin muiden autojen kanssa, mutta itselleni tämä on ensimmäinen auto jonka olen ostanut, joten ei ole aikaisempaa kokemusta näistä asioista :)

Link to comment
Share on other sites

Jap, samahan tuo mullakin oli vajaat 4v. sitten. Mini on ensimmäinen ostamani auto. Edellinen autoni oli isän entinen ja sillä tulikin ajettua v. 1986-2006 isän ja lopulta omassa omistuksessa. Kaikki korjaukset & huollot teetetty tuohonkin peliin samalla tavalla kuin Miniin, vaikka autolla oli mittarissa yli 700tkm. Omien käsien likaaminen ei ole ollut kovin usein ekana mielessä... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 viikkoa myöhemmin...
×
×
  • Luo uusi...