Jump to content

parusmalli/cooper


Guest arsk
 Share

Recommended Posts

Olisko joku saitti tai kirja, josta mullekin nyt lopulta selviäisi mitä kaikkee eroa on perus minillä ja coopperilla?

 

Tämän tästäkin joku aina kysyy että "Mitäs siinä coopperissa ny on eroo tohon sun autoos?". Sama se tietysti melkein on että mitä asiaan vihkiytymättömälle vastailee. Puheet on olleet kun myyntimiehellä, pääasia että kuullostaa vakuuttavalta, vaikka ei tiedä kun muutaman eron ja nekin luultavasti eri vuosimalleista(ja ovatkohan edes tottakaan?). Mutta nyt on alkanut itteekin tuo sama kysymys kiinnostamaan. Mistä löytys lopullinen totuus?

Link to comment
Share on other sites

Guest levyjarrut

Coopereissa levyjarrut, erilaiset moottorit, kalliimmat verhoilut,puskurit,maski,avattavat takasivulasit,listoja ovissa. S:n moottorit tehty paremmista/kalliimmista materiaaleista. Tämä koskee 60 lukulaisia, sen jälkeenhän ei oikeita coopereita tehtykään. 60-luvulla sai 2 tavallista 850 Miniä, 1:n Cooper S:n hinnalla.

Link to comment
Share on other sites

MK1 Cooperit ja Cooper S olivat sisustuksiltaan prameammat kuin tavalliset mallit, startti oli avaimella kun esim 850 mallissa oli painonappi lattiassa. Tosin on sanottava että esim Mini Super de Luxe oli samoilla verhouksilla ja varusteilla kuin Cooperit. Siitä löytyi avattavat takasivuikkunat ja kultabrokadisisustus.

 

Alustan osilta Cooperit + S:t olivat hyvin pitkälti samat kuin perusmallit, hydro S:t olivat kovemmilla elementeillä kuin tavalliset. Cooperit vuodesta 66 olivat tuplatankeilla ja öljynlauhduttimilla.

 

MK2 sisustukset olivat hieman perusmalleista poikkeavat mutta eivät enää niin paljoa kuin MK1 mallit. MK3 olivat sitten käytännössä ulkonäöltään samanlaiset kuin vakiot. 1275 Mk3 koneen osat ovat paljolti tavallisia materiaaleja, esim, kampuran materiaali muuttui "huonommaksi".

 

Kaikki vanhat minit muuttuu ajan myötä kuuppereiksi...

Link to comment
Share on other sites

Mk tarkoittaa "Mark". Minit on Mk1 59-67, Mk2 67-69, Mk3 69-eteenpäin. Britit tais jakaa vielä Mk4, Mk5, Mk6...

 

Coopereita on 997 cc ja 997 koneilla, Cooper S 970, 1071 ja 1275 koneilla. Eli siitä tunnukset 970S, 1071S ja 1275S.

 

Kaikissa Coopereissa oli levyt, 997 ja 998 oli varustettu 7" levyillä ja S:t 7,5" levyillä.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...