Jump to content

MK 1:seen uudemman mallin hammastanko


Guest morris66
 Share

Recommended Posts

Guest morris66

terve

pitääkö paikkansa että jos vaihdat mkI Miniin uudemman mallin hammastangon, täytyy myös vaihtaa ohjausvarret. Asiasta tunnutaan olevan kahta eri mieltä. MK II eteenpäin ohjausvarret ovat eri malliset, mutta luulisihan tuosta selviävän aurauskulmien säädöllä.

Vaikuttaako kääntösäteeseen tai johonkin muuhun... en ymmärrä?

 

Eli onko tietoa. Luin asiasta muistaakseni vizardin kirjasta jossa väitettiin että vaihdettava on, kun taas Suomalaiselta Mini spesialistilta olen kuullut että laita vaan uusi hammastanko ja säilytä vanhat ohjausvarret.

Link to comment
Share on other sites

Yleensä suositellaan pitämään hammastanko ja ohjausvarret pakettina. Varsien kulma on eri mutta en muista onko pituudessa eroa. Hammastankojen välitys on erilainen. Aivan varmasti vaikuttaa kääntösäteeseen, eikös Mk2 ja uudemmat käänny pienemmällä säteellä kuin Mk1 ?

 

Ainoa ongelma mikä tulee mieleen on pyörien liiallinen kääntyminen. Vetonivelestä voi loppua liikevara ennen hammastankon liikevaraa. Sekään ei sinänsä ole ongelma, ellei muisti petä niin ERA:ssa ja kai Mpi minissäkin on rajoitettu hammastankon liikettä, ettei 13" pyörä hilpaise koriin kiinni.

 

Eipä noita Mk1 hyviä hammastankoja enää edes tahdo löytää mistään.

Link to comment
Share on other sites

Guest morris66

täytynee kokeilla vanhoilla ohjausvarsilla ja jos tulee probleemia, niin hommata uudemmat ohjausvarret.

 

Ei kenelläkään sattuisi olemaan sellaisia jemmassa?

jos on niin ilmoittele 0400-706527 Make

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...