Jump to content

heinäsirkkoja konepellin alla?


Guest jekahe
 Share

Recommended Posts

eli ongelma on korkea ääni joka kuuluu auton ollessa käynnissä, muistuttaa lähinnä heinäsirkan ääntä. kierroksia lisätessä ääni madaltuu hiukan, ja muuttuu katkonaisemmaksi tsirp tsirp- ääneksi. tuulettajan hihnassa ei pitäisi olla vikaa. onko mitään kokemusta/vinkkiä mikä voisi olla kyseessä ja kuinka korjataan?

Link to comment
Share on other sites

Mulla pitää joskus laturi tuollasta ääntä, ei tosin kovin pitkään kerrallaan. Äkkiäkös tuon totee ottamalla hihnan irti ja kuuntelemalla. Tai korva käteen ja kuuntelemaan mistä päin ääni kuuluu parhaiten (ei tosin ole ihan helppo hahmottaa)...jakopää, jakaja, kytkin, vaihteisto, nokka-akseli.

 

Myös heikosti kiinni olevat tavarat, etupuskuri, rekisterikilpi, ilmanputsarin termoläppä tms. pitää joskus varsin merkillistä ääntä.

Link to comment
Share on other sites

kiitos vinkeistä, täytyy alkaa paikantelemaan sitten. kaikki tuollaiset tavarat on kyllä kiristelty kiinni, että niistä ei pitäisi lähteä ääni, mutta tiedä häntä.

Link to comment
Share on other sites

Guest niemikko

ruuvimeisseli saattaa auttaa laittaa korvan juurreen ja koittaa eri puolelta konehuonetta että missä kumisee enemmin mutta tää on niitä henkimaailman juttuja...

Link to comment
Share on other sites

Guest rampe_58

Ei se ruuvimeisseli ole mitään henkimaailman hommaa. Kyllä pitkän meisselin avulla kuulee. Tähän tarkoitukseen on olemassa oikea koetinpuikolla stetoskooppikin.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...