Jump to content

bensamittari


Guest venla3

Recommended Posts

Guest venla3

bensamittari ei talven jälkeen enää herännyt. Tankki oli kyllä tyhjänä. Olisiko koho voinut jäädä jumiin? Onko muita yleisiä syitä?

Link to comment
Share on other sites

Guest ominio

Yleisin vika on, että tankin sisällä olevan anturin vastuslanka on poikki. Testaa siten, että virta päällä maadoita anturin vihreä johto runkoon ja katso nouseeko mittarin näyttämä hitaasti osoittamaan täyttä tankillista. Jos näin aja tankki lähes tyhjäksi, vaikka ihan huvikseen, tai edes tänä kesänä ja irroita anturi liuttamalla kiinnitysrengasta auki. taiteile anturi poies tankin sisältä ja avaa pikkuinen rasia anturin kyljestä ja katso voiko ohutta lankaa juottaa jostain kohdasta kiinni. Tai sitten laita uusi tai hyvä käytetty.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Guest mini1980

Tuli sama ongelma, mutta anturi on uusi ja juuri laitettu, maadoitin vihreän johdon runkoon ja mittari nousee. Polttoainetankin anturiin tuleva vihreä/musta johto ei kuljeta näköjään sähköä. Mistä se johtuu ? Ja Mikä voi olla vikana ? Olen katsonut kaikki mitä osaan, pää ei sano nyt mitään :(

Link to comment
Share on other sites

Anturille tulevat johdot ovat maadoitusjohtoja. Et voi saada koetuslamppua syttymään niistä johdoista. Itse mittarille tuleva vaaleanvihreä virtajohdin tulee erillisen jännitteenalentajan kautta, ja jos mittari nousee maadoitettaessa, vaikuttaa siltä, että siinä päässä ei ole vikaa. Nyt jää ainoaksi vaihtoehdoksi maadoitus anturilta runkoon. Musta johdin on irti tai katkennut. Mieleeni tulee ensinnä, että liitin on väljä. Pihdeillä hieman kiristä laattaliitintä, sitä suojaamatonta, ja homma saattaa olla siinä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Guest janoslav

Onko kellään tietoa missä vika kun bensamittari lopetti toimintansa. Ensin mittari näytti puoleenväliin asti oikein ja sitten aina putosi pohjaan ja nyt lopetti toimintansa kokonaan, eli mistä kannattais vikaa lähteä etsimään ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vaihda anturi. Helpoin ja nopein tapa. Mulla oli sama vika. Mittailin anturin vastusta pitkään samalla kun liikuttelin kohoa ja aina näytti katkosta puolivälin jälkeen. Eli, toinen anturi kehiin.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
Guest tosse76

Mistä johtuu että tankinmittari toimii välillä ja välillä ei? Kyseessä on vm.66 van ja mittari toimii normaalisti virran kytkettäessä päälle/pois mutta lopettaa toiminnan kun lähdet liikkeelle autolla.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...