Jump to content

Mittarit pimeänä !?!


Guest sabog27
 Share

Recommended Posts

Guest sabog27

Heips,

 

Minulla on 1974 mini, josta on lakannut toimimasta lämpömittari, bensamittari ja nopeusmittari. Eli ainoa joka toimii on öljynpaine mittari, joka on kuulemma tärkein.

 

Löytyykö netistä mistään piirustuksia tai informaatiota miten saisi noi kaksi ensimmäistä vikaa eli bensa-ja lämpömittarin korjattua.

 

Aina kun saan yhden vian korjattua niin seuravaa vika tulee esiin.

Tosin moottori on toiminut moiteetta.

 

Kuinka pitkiä reissuja olette tehneet minillänne?

Olis tarkoitus mennä Via Baltica josta Puolan kautta Tanskaan ja sieltä Ruotsiin mistä sitten helsinkiin, onks huono ajatus?

 

Jep ja Kiitos.

 

-marek

Link to comment
Share on other sites

Guest kane

itselläkin pätkii lämpö-ja bensamittari mutta kun vähän heiluttaa jännitteen alentajaa joka on mittariston takana niin johan taas pelaa vähän aikaa

Link to comment
Share on other sites

Guest ominio

Lämpömittari ja bensamittari on yhteydessä toisiinsa jännitteen. alentajan kautta. Eli yhteinen syöttövirta alennettuna 10 volttiin ja mittarit toimii maadoituksella. Jos virta tulee vain alentajaan asti mutta ei mittariin, alentaja on rikki. Napa B pitäisi olla jännitteellinen ja napa I myös kun virta on päällä. Jos virtaa tulee, anturit voi olla viallisia. Testaa virran ollessa päällä maadoittamalla mittarin johto sylinterikannessa olevasta anturista, niin mittarin näyttäessä vähitellen täyttä, mittari on kunnossa mutta anturi rikki.

Samoin bensamittarin johto tankin kyljessä kun saa maata niin jos mittari näyttää jotain, anturi on rikki. Molemmat täysin mahdollisia vikoja ja yleisiäkin, jopa yhtä aikaa.

Nopeusmittari ja matkamittari on oma juttunsa.. jumittunut täysille tuhansille, ehkä. johtuu pölystä tai moottorin huonosta maadoituksesta, joka varsinkin rikkoo nopeusmittarin.Voihan mittarin vaijerikin olla poikki.

Tällaisia mahdollisuuksia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
 Share

×
×
  • Create New...