Jump to content

Mattosarjoista


Guest luukko
 Share

Recommended Posts

Guest luukko

Onko kenelläkään kokemuksia eri firmojen markkinoimista mattosarjoista? Esim. minisportshop ja kotimaassa minitron ainakin tarjoavat erilaisia sarjoja, miten istuvat autoon, täytyykö kikkailla vai menevätkö heittämällä?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Guest rockboy ́79

Tere.Austinista on lattianpäälliset palasina, joten:Kertokaapa mahd.kokemuksia erilaisista Suomen myyntimarkkinoilla olevista mattosarjoista,erityisesti halvemmista...istuukohan ne ollenkaan?Millaisia olette laitelleet omiinne?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tervehdys.Kuuluuko -61 Minissä olla kuminen matto vaiko tekstiili? Sain moottori- ja konehuoltoni asiakkaalta nimittäin tehtäväksi etsiä moiset alkuperäisen tyyppiset.

Link to comment
Share on other sites

Guest levyjarrut

Jos ei ole Cooperi tai Deluxe malli, niin kumimatot.

 

Kumimattojen löytämiseen vaaditaan hyvää tuuria. Uustuotantona ei ainakaan ole saanut ja ehjiä käytettyjä ei juurikaan ole tarjolla.

Museokatsastajat ovat hyväksyneet Deluxe malliset tekstiilimatot myös tavalliseen Miniin.

Link to comment
Share on other sites

Guest rampe_58

Ne alkuperäiset MK 1 kumimatot olivat aivan surkeita ja niitä käytettynä ja ehjinä ei taatusti löydy. Testasimme erilaisia valmistusmenetelmiä tuossa pari vuotta sitten ja sellaiset matot voisi ehkä taitava monitoimikokeilija valmistaa. Kokeilut lopetettiin toteamukseen "ei maksa vaivaa". Parhaaksi menetelmäksi osoittautui seuraava. Tukikangas säkkikangasta ja siihen ruiskutetaan isolla suuttimella kumimaalia runsaasti isolla suuttimella. Ongelmaksi osoittautui se, että se pirulainen ei kuivunut, kuin viikkojen kuluttua. Olisikohan joku silikonipohjainen 2-K aine parempaa, kenties.? Pohjakankaan (tukikankaan pitää olla muotoon prässätty) Aina tulimme siihen tulokseen,että matto maksaa ihan tajuttomasti eikä niitä kukaan osta tähän hintaan, joten loptimme enemmät sarjavalmistuskokeilut ja päädyttiin tekstiilimattoon.

Link to comment
Share on other sites

Guest rampe_58

Lisään vielä, että sen "nyppyläisen" pintakuvion tekeminen vaatii hyvää maalarin kättä. Toista vaihtoehtoa muottiin valamalla niin, että monistetaan pintakuvio sopivalle pinnalle ja valetaan päinvastaisessa järjestyksessä pintakerros ensin ja tukikangas viimeiseksi emme enää viitsineet kokeilla. Miten ja mistä aineesta ne alkuperäiset ovat tehty, sitä ei koskaan selvitetty. Lieneekö edes mahdollista? Sen sanon, että vrmasti pystyy tekemään, koska kävyn mallisia satulan jousia yksi ukko vaan tekee museopyöriin kotona sorvissa, mutta menetelmää ei suostu paljastamaan. Että sillä tavalla.....

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...