Jump to content

Arden kansi


Guest esa
 Share

Recommended Posts

Onhan noita muutamia Suomessa. Laurikan Patella on tehtaan 60-lukuinen kansi mekaanisella ruiskulla 1425 cc/ 137 hp, Grönforsin Terolla on uustuotantokansi ja Haltechin ruiskut, 1380 cc ja tehot samaa luokkaa. Turussa on Lindstedteillä Cooper S Amaleilla. Muitakin kansia on tiedossa mutta eivät ole ajossa. Oma kansi oli 970 S koneen päällä, nyt kansi on hyllyssä.

 

Kansi vaatii oman nokka-akselin, koska venttiilijärjestys on eri. Samoin oman pakosarjan. Tehoista ylipäätänsä että 8-reikäinen ei juuri sen enempää tehoa anna kuin hyvä 5-reikäinen mutta vääntöä pitäisi tulla enemmän. Samoin käynti on tasaisempi, 970 kävi siistä 1000 kierroksen tyhjäkäyntiä 300 asteisella nokalla.

Link to comment
Share on other sites

Onko kansi alumiinia vai valurautainen.Valmistaako joku nokka-akseleita? Saako viritysnokkia vai joutuuko hiomaan?Onko kansi minin oma virityskansi? Onko kokemuksia

kannesta turbon kanssa?

Link to comment
Share on other sites

Kaikki 8-reikäiset Ardenit on alumiinia. Ihan ekat läpihengittävät oli valurautaa mutta ne ovat ulkoasultaan erilaiset. Minisparesilla on myynnissä uustuotanto Ardeneita ja heiltä löytyy myös muutama nokka-akseli, hinta noin 150 puntaa. Hionta onnistuu jos sattuu olemaan aihio mistä hioa. Ei onnistu tavallisesta nokasta koska se venttiilijärjestys on erilainen. Nuo molemmat kannet (sekä valurautainen että alumiininen) ovat olleet tehtaan Special Tuningin kautta saatavilla sekä Miniin että muihin A-sarjan koneisiin.

 

Läpihengittävän ahtaminen on hankalaa koska palotila on pieni ja puristukset tuppaa nousemaan helposti yli 10:1. Turbo taas vaatii matalahkoa ruttua jotta pystyisi käyttämään edes jonkin verran ahtopaineita.

 

Ardenin ohella Australiasta on saatavilla Ken Elderin kyhäämä alumiininen läpihönkivä, hinnasta ei ole tietoa ja nettisivuilta tulee tuutin täydeltä linkkejä pi**usivuille. Hae Googlesta "Ken Elder" niin etköhän löydä perille. Jonnekin...

 

Läpihengittäviä 7-reikäisiä kansia on tällä hetkellä saatavilla ainakin AKM:n versiota. Se on valurautainen tanskalainen tekele. Siihen käy suoraan kaikki 5-reikäisen nokat, pakosarjat yms. Netistä löytyy tietoa esim. googlen kautta hakusanalla "AKM racing". Takavuosina oli saatavana myös manx racingin 7 reikäinen kansa joka EI ollut läpihengittävä. Siinä oli perinteinen imukanava jaettu väliseinällä kahtia ja molemmat puoliskot kaivettu niin isoksi kuin oli mahdollista. Tiettävästi näitä ei enää olisi saatavana.

 

Jukka

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...