Jump to content

S:n tehokäyrä


Guest mini1965

Recommended Posts

Tietäisikö joku mistä internetistä löytäisi vakio Cooper 1300 S:n teho- ja vääntömomenttikuvaajan? Tai löytyisikö joltain suoraa tietoa S:n huipputehosta ja millä kierroksilla sekä mikä on vääntömomentti tuolla samaisella kierrosnopeudella?

Tarvitsisin tietoa moottorilaskentaa varten.

Link to comment
Share on other sites

Siis VAKIO(eli alkuperäinen) 1275 Cooper S. Eli kaasarit(SU) ja silleen... Sehän tässä juuri on ongelmana, että kyllähän noita viri-vehkeitä on pyöritelty rullilla ja niiden dyno-käyriä on saatavilla, mutta vakio vehkeen arvoja en ole onnistunut mistään löytämään. Ei se kuvaajakaan ole niin tärkeä, mutta vääntömomentin arvo huipputehon kierrosnopeudella olisi välttämätön tieto. Kuvaajat tietysti auttaisivat muunlaisessa analysoinnissa.

 

Jere

Link to comment
Share on other sites

Autodata-kirja antaa tällaiset arvot:

 

970S: 68 hp/6500

1071S: 70 hp/5750

1275S: 78 hp/5750

 

Ovat hieman isot tuntuisia mutta muutakaan ei tähän hätään löytänyt. Vääntömomentin arvon saat laskemalla esim. Boschin autotekniikan käsikirjan kaavan avulla eli

 

Nm = kW x 9550 / rpm ja muuttamalla kW:t hepoiksi saadaan väännöksi

 

Nm = hp x 7022 / rpm

 

Eli näillä eväillä huipputehon vääntö olisi

 

970S: 73 Nm

1071S: 85 Nm

1275S: 94 Nm

 

Maksimivääntö on kullakin koneella isompi ja alhaisemmilla kierroksilla.

 

Toivottavasti auttaa

 

Jukka

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia tiedoista. Oli aika hauskanen toi Boschin kirjan kaava. Oikein perinteinen saksalainen kaava, jossa yksikkömuunnoskertoimet on muunnettu valmiiksi lukuarvoksi. Eiköhän näillä eväillä pitäisi päästä alkuun. Ei muuta kuin rauhaisaa kevään ja lumen sulamisen odotusta.

 

Jere

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Luo uusi...