Jump to content

ikkuna asiaa


Guest morris66

Recommended Posts

Guest morris66

hommasin mk1:sen aukeavat takasivuikkunat joissa kromit on ulkopuolelta melko huonot ja tietysti sisäpuolelta aika hyvän näköiset, kromitahnalla kiillotettuna lähes virhettömät. Aikani niitä kiillotettua tein havainnon että ne on symmetriset ulko ja sisäpuolelta katsottuna, eli on mahdollista kääntää sisäpuolet ulkopuolelle, jos irroittaa kromireunan lasista ja kääntää pianosaranat toisin päin ja samoin takasulkijan toiselle puolelle.

Kysymys kuuluukin onko kukaan iroitellut laseja kromikehyksistä ja miten homma onnistui, vai levähtääkö karmit käsiin?

Link to comment
Share on other sites

Kyllä vain. Ongelmia riittää. Saranoiden ruuvit on tosi lujassa eli varaudu henkisesti poraushommiin. Lasin kumitiiviste on sitkeässä karmin sisällä/lasissa mutta varovaisesti toimien lasin pitäisi irrota. Karmia ei kannata kauheasti väännellä. Omat karmit irtosi pienellä verenpaineella, tosin toinen piti korjata muutaman halkeaman vuoksi.

 

Jukka

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest morris66

Teinpä homman toissa iltana oikean puoleisen ikkunan osalta ja homma onnistui yllättävän kivuttomasti, eli kumitiiviste jäi nätisti ikkunan ympärille ja karmi irtosi pienen suostuttelun jälkeen. Alkuvaiheessa jouduin tosin poraamaan pari ruuvia irti, yhden saranasta ja yhden takakiinnikeestä.

Nyt minulla on kaksi vasemman puoleista takaikkunaa joista toinen ulkopuolen kromeiltaan lähes virheetön.

Mielenkiintoista nähdä miten toinen onnistuu: eli luultavasti hajoaa käsiin!

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...