Jump to content

Mikä Öljy?


Guest morris66

Recommended Posts

Guest morris66

Tästä aiheesta on varmaan keskusteltu PALJON, mutta kertokaapa kokeneet Mini miehet millaista öljyä kannattaisi käyttää katukäyttöön tulevassa,sisään ajamattomassa,1430 cm koneessa jolla tullaan kylillä häiriköimään nykyautojen seassa(kevyttä katu revittelyä yms...)

Olisiko esim Valvoline Racing

20W50 sopiva vai kannattaisiko mennä esim. synteettisiin 5W50 öljyihin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest lupmanni

älkää panko synteettisiä öljyjä.. loota lakkaa toimimasta hyvinkin pian. ihan parhaimpia öljyjä on Teboilin Silver 20W-50 kesäkäytössä. eikä maksa maltaita.

Link to comment
Share on other sites

Synteettistä öljyä parjataan suotta minin tapauksessa ja yleisin syy on laatikon synkronoinnin hiipuminen. Ei valitettavasti pidä paikkaansa. Esim. tehtaan öljysuositus Mini ERA turboon (jossa on aivan tavallinen 4-synkkainen laatikko) on AINOASTAAN synteettinen öljy. Kopion saa ohjekirjan sivusta jos ei muuten usko...

 

Itse olen käyttänyt jo useamman vuoden omassa turbo-Minissä Castrolin RS 10W-60 synteettistä. Nimi lienee nyttemmin TWR tai jotain, mutta viskositeetti edelleen sama. Syy öljyvalintaan se että pitää öljynpaineet parhaiten (ei lauhdutinta) kun tarpeeksi kauan paahtaa. Vapaastihengittävässä koneessa hyvälaatuinen 20W-50 pelaa parhaiten.

 

Jukka

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Juttelin Luhtasaaren Joukon kanssa öljyistä ja kannattanee sen verran täsmentää ettei vanhaan (kunnostamattomaan) laatikkoon ole syytä laittaa synteettisiä öljyjä. Nämä ovat nimittäin hyvin peseviä ja riskinä on että pikeentyneet paskat irtoavat synteettisen öljyn mukana ja tuhoavat neulalaakerit yms. Jos loota on peruskorjattu ja puhdas niin silloin voi huoletta laittaa synteettiset.

 

Jukka

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...