Jump to content

Aldon yellow


Guest janne

Recommended Posts

Guest janne

Hankin ko. jakajan ja aloin nyt sitten "fiksusti" kysymään onko kellään siitä kokemuksia? Oma auto saadaan tielle kohta eli itse en vielä tiedä. Oli perhana niin kallis että valehdelkaa vaikka että siitä on apua viritetyssä koneessa (speksit http://cc.joensuu.fi/~jpakarin)

Link to comment
Share on other sites

Onhan se huomattavasti parempi kuin vanha sohlo jakaja, olettaen tietenkin että Aldon oli uusi. Itsellä oli vastaava kiinni aikoinaan ennen turbohömpötyksiä (1380, 11,5:1, MD286 ja 2xHS4) ja pelasi ihan kivasti. Ainoa mitä kaipasi oli alas lisää ennakkoa ja pikku kokeilut antoivat ymmärtää että alipainesäätäjä olisi ollut viimenen silaus. Nyttemmin noita keltaisia suositellaan katukäyttöön nimenomaan aipainesäätäjän kanssa.

 

Kritiikkiä sen verran että jakajan ennakot on tehty ns. varman päälle eli välttämättä ei ole täydellinen jakaja. Jos haluaa hevostella niin jakajan ennakot pitäisi sovitella aina konekohtaisesti paikalleen.

 

Jukka

Link to comment
Share on other sites

Guest janne

kyseessä on juuri alipainesaaätimellä varustettu jakaja ja uusi.Kone on muuten 1030cc, 11:1, Piper 270 ja 1x HIF 44 mehumaija

 

Saan koneen tulille nyt alkuviikosta, laittelenpa sitten kokemuksia, jos ei räjähdä koko hoito kättelyssä :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Guest teukka

Terve!

 

Itsellä on Aldon kans alipainesäätäjällä, joka on tukittu.Niin osaako kukaan sanoa kannattaisiko hommata sellainen missä ei ole alipainesäädintä eli toimiiko tarkoitetulla tavalla jos säädin tukittu.Siis kun noissa on erilaiset ennakkot..??Kun kaikki vaan sanoo että alipainesäädin kannattaa tukkia liian ennakon välttämiseksi..

Link to comment
Share on other sites

Missä käytät autoa ja miten ? Jos ajat kadulla niin mun mielestä alipainesäädin on poikaa. Se toimii osakuormalla eli alhaalta vedettäessä, isoilla kierroksilla se ei säädä yhtään mitään. Tyhjäkäynti on nätimpi ja kone vetää nöyremmin alakierroksilta. Ellei koko mekanismia ole tehty kiinteäksi niin kokeile miten pelittää säätimen kanssa.

 

Itsellä on turbokoneessa metron jakajaa vastaava kyhäelmä jossa on turbo metron alipainesäätäjä. Käytäntö on osittanut että kone myös tarvii sen.

 

Jukka

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...