Jump to content

M: Specialist Components "A-Series 5 Port Engine Mana


eino

Recommended Posts

Myytävänä Specialist Components "A-Series 5 Port Engine Management Kit".

Sarjan osien listan löytää valmistajan sivustolta:

http://www.twinkam.co.uk/shop/article_S ... 08B.001%26

 

Myymäni sarja sisältää myös Internet-sivulla lisänä listatun ITG-ilmansuodattimen ja polttoaineen painesäätimen. Lisäksi sytytysanturin kiinnitykseen tarvittavat pidemmät ketjukannen pultit ja kaasuläpän jousi, jotka eivät sisälly alkuperäiseen sarjaan. Lisäksi on ohjausyksikön pistokerasiaan lisätty polttoainepumpun ohjauskaapeli.

Sarja on tekniikan viimeistä sanaa, jota on tarjoilla tavalliselle A-sarjan moottorille. Kyseinen sarja sai tuotantovalmiiksi v. 2010 lopussa, myynti aloitettiin v. 2010 lopussa / 2011 alussa.

Tilasin sarjan huhtikuussa 2011 ja sain sen käsiini toukokuun lopussa.

Sarja on asennettu kerran autolle ja sillä on ajettu Sveitsiin IMM:lle (noin 5500 km) sekä ajettu parisataa kilometriä Virossa. Enintään 6000 kilometriä aikavälillä kesäkuusta syyskuuhun 2011.

 

Auto seisoi tallissa viime vuoden syyskuusta tämän vuoden helmikuuhun. Sarjan mekaaniset osat irrotin moottorista helmikuun lopussa, kun olin päättänyt aloittaa moottoriremontin (öljyvuoto), kaapelit irrotin viime viikonlopulla. Kaapelisarja on niin täydellinen, että Minin sähköjärjestelmään kytkentään (polttoainepumpun ja muiden lisälaitteiden lisäksi) tarvitaan vain kaksi johtoa.

 

Asennus ja kytkeminen nykyisessä on yksinkertaista (edellyttäen, että polttoainepumppu on jo säädetty ruiskutusjärjestelmälle – takaisinvirtauksella polttoainesäiliö ja korkeapainepumppu). Koko sarjan asennukseen kuluva aika riippuu ostajan tai asentajan osaamisesta ja parhaassa tapauksessa siihen ei kulu päivääkään. Säätäminen ja virittely tehopenkissä ovat eri aihe.

Säädettävän ohjausyksikön ja verrattain yksinkertaisen ohjelmiston ansiosta on mahdollista tallentaa erilaisia "mappeja" eli karttoja. Yksi tietokoneen tallennettu kartta jokapäiväiseen säästöajoon, toinen sunnuntain rata-ajoon, kolmas nopeaan kaupunkiajoon jne. Periaatteessa on mahdollista aloittaa joka ajelu kirjoittamalla sopivan kartan, käyttäen yksinkertaista mukana tulevaa ohjelmistoa. Tähän tarkoitukseen ostettiin myös HP COMPAQ NC6400 kannettava tietokone.

 

Kuten edellä mainittu, päätin keväällä poistaa moottorin öljyvuodon. Moottoria purkaessa kävi kuitenkin ilmi, että edellinen "mestarimies" oli kyllä 1380-kuutioisen moottoriin vuosisadan alussa rakennellut kunnon tuning-osat, mutta oli asentanut vanhat nokka-akselin keinuvivut. Tästä johtuen on nokka-akseli nyt käyttökelvoton, vaikka silla on ajettu vaan noin 12 000 km. Lisäksi on moottorin kokoonpanossa rikottu kampiakselin puolikuu-tiiviste, jonka ansiosta tapahtui öljyvuoto.

 

Laskin eri tavalla ja tulin päätökseen, että en halua puoliksi hyvää tulosta, mutta kunnolla tehtäessä tulee moottorin remontista liian kallis, siksi myyn moottorin ja ruiskutusjärjestelmän ja asennan omaan Miniin toisen moottorin.

 

A-sarjan moottorin luovutus on myös ainoa syy ruiskutusjärjestelmän myyntiin. Valitettavasti "kiitos" Minini moottorin huonolle kunnolle en saanut osaa tämän ruiskutusjärjestelmän koko viehätyksestä ja hyödystä. Vaikka moottori ontui kuluneen nokka-akselin takia, sai moottorin ruiskutusjärjestelmän ansiosta aika hyvin toimimaan. Kunnon moottorilla voi tämä sarja olla hyvin hyödyllinen.

 

Koko sarja maksoi minulle yli 1500 euroa. Lisäksi myös asennus ja virittely. Olen valmis myymään sen 1000 eurolla.

 

Halun ilmetessä myyn myös HP kannetavan tietokoneen ohjelmoineen, mukaan pari valmista karttaa. Tietokoneen hinta on 200 euroa.

 

Ohessa pikku video Ministäni, kuvattu viime vuoden elokuussa:

 

Järjestelmä Espoossa ja on mahdollista lähettää Matkahuollon kautta muualle.

 

Eino

eino.fn @ gmail.com

 

Pari kuvaa kyseenalaisesta systeemistä:

1. Koko sarja uutena heti pakkauksen avaamisen jälkeen;

2. Sarja asenneltuna autoon;

3. Esimerkkikuva ohjelmiston liittymästä kannettavan näytöllä.

Kuvat poistetusta systeemistä tulevat lähiaikana.

post-1963-13848035326833_thumb.jpg

post-1963-13848035327094_thumb.jpg

post-1963-13848035327406_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...