Jump to content

nilsimk

Jäsenet
  • Viestit

    9
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän nilsimk kaikki viestit

  1. Hei, minulla on 1991 1300 Cooper jonka öljynkulutusta olen alkanut pitää korkeahkona. Arvioin öljytikun mukaan että noin 1,5dl häviää 100km, jos maksimin ja minimin väli on noin 0,5 litraa. Mikä tekee 1,5 L / 1000km. Mennään siis jo VAG konserninkin rajojen yli. Yhtään Mini ei vuoda öljyä alle eikä merkittäviä vuotoja näy missään koneen ympärillä eli luultavasti palamalla häviää tuo määrä. Kun Mini seisoo useamman päivän, niin silloin tulee käynnistäessä pieni sininen pilvi, ajaessa en ole vielä sinistä savua havainnut. Eli onko tuo Minille paljon vai normaalia kulutusta? 20W50 käytän, vaikka ohjekirjassa on 10W40, koska monet suosittelevat tuota paksumpaa.
  2. Voisikohan tuo olla jokin varaus radion johtosarjalle? Värien mukaan siihen tulee jatkuva virta, virtalukon takaa tuleva ja valokytkin mikä voisi olla radion valoihin. Sama kuin mittarivalot.
  3. Hei, minulla tulee tällainen liitin virtalukon kaapelin viereen, mutta en löydä sille mitään paikkaa, enkä löydä sähkökuvasta mikä tämän pitäisi olla? Onko kellään hajua? Kyseessä on 1991 Mini Cooper kaasarimalli.
  4. Entäs itse CV nivelten suhteen? Mikä on turhan kulunut? Sisempi on sellainen että ne kuulat ei pysy sen kehikon sisällä vaan tippuivat lattialle heti kun otti kumin pois ja veti nivelen irti vaihteiston pään potista. Välys on useampi milli ja isompi kuin toisessa. Ulompi pää on sellainen että pyörivässä liikkeessä tuntuu vähän kiinni ottavia kohtia (mukanahan se toki pyörii ajossa sitten) ja jonkinmoinen välys siinä on edestakaisin liikkeessä.
  5. Hei, mitä mieltä olette kannattaako tällaista vetoakselia vielä kasata takaisin vai olisiko järkevämpi hommata uusi? Sisemmän CV nivelen alle oli siis päässyt vesi jossain vaiheessa ja siellä oli ruoste vettä välissä, kun sen naputtelin auki. CV:n ja akselin välisessä liitoksessa oli myös pieni välys ja mielestäni nuo urat ovat tehneet jossakin vaiheessa pienen muodonmuutoksen.
  6. Juu kyllä päädyin siihen että on se ruskeaa asbestia tuo vanha. http://www.minifinity.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=47449 https://www.theminiforum.co.uk/forums/topic/253163-asbestos-warning/ Taidan kokeilla tällä levyllä. Vaikuttaa vähän helpommin muotonsa pitävältä ja saa taakse vähän rakoa myös kuten vanhassa. Täytyy laittaa kuvia kunhan saa asennettua. Kiitokset kaikille kommeteista!
  7. Hei, varmistelisin että onko tämä 1991 vuosimallin Minin katalysaattorin lämpösuoja vielä asbestia? Onko mitään hyviä korvaavia ideoita suojaksi? Jos tuo on asbestia, kuten arvelen, en ala sitä siistimään enää käyttöön. -Nils
  8. nilsimk

    Lamdan oikea sijainti

    Kiitokset hyvistä ohjeista!
  9. Hei, Kuvassa on osa pakosarjasta ja pakoputkesta, jota olen leipomassa paikoilleen Miniini ja tarkoitus on laittaa siihen myös laajakaista lamda, että on mukavampi säädellä seoksia kohdalleen kaasarista. Osaako kukaan sanoa että toimisiko lamda oikein jos sen laittaisi katin etupuolella olevaan valmiiseen paikkaan vai tulisiko sijainti olla lähempänä moottoria suurin piirtein siinä mihin olen piirtänyt mustan kohdan ja nuolen? Jo valmiina oleva paikka näkyy katissa. Tuo valmis paikka on noin 135 cm moottorilta ja tuohon kollektorille olisi noin 80 cm koneelta. Kaikki ajatukset ja kokemukset aiheesta tervetulleita. Lähinnä mietityttää että lamda ei saa oikeita lämpöjä enää tuossa katti paikassa ja ei sitten näytä oikeita arvoja. Lamdassa oleva valmis paikka kiinnostaa, koska silloin välttyy hitsaushommilta.
×
×
  • Luo uusi...