Jump to content

Kumppari

Jäsenet
  • Viestit

    19
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Kumppari kaikki viestit

  1. Itse olen todennut, että mikään ei ole vielä tätä tuotetta voitanut: http://www.usindustriallubricants.com/PerfectSeal.html Joustaa -> ei kovetu, kestää pakkasta ja rankaakin kuumuutta (mulla oli joskus saabin pakosarjan ja putken liitoslaipassa tätä ja se kävi välillä punahehkullakin...) ja ennenkaikkea tuon poistaminen tiivistyspinnasta korjauksia tehdessä ei ole hankalaa.
  2. Kumppari

    Mini 69, Käy!

    Muut tekee mitää osaa, jotkut tekee mitä haluaa...
  3. Mahtaisikohan otsikon mukaisia kehiä löytyä mistään/keneltäkään? Vastaan ei ole tullut kuin 13" ylöspäin olevia kokoja... Yhteyden saa yv:llä.
  4. Muistaakos kukaan alavesiletkun sisähalkaisiaa? Lämppärielementin talvea ajatellen meinasin hankkia.
  5. Kumppari

    Minin elvytys kuvia

    No eiköhän niitä nyt muutama löydy, niin ennen ajokauden loppua voisi joku mini-miitti olla jees.
  6. Kumppari

    Minin elvytys kuvia

    Ai, onko tämä mini raumalainen?
  7. Juu en mä mitään isompaa ajatellut rakennella, mutta koska tuo nykyinen paneeli on hieman hapero ja vajaa kooltaan, on hyvä tehdä uusi. Pääsee samalla tutkimaan takaa löytyvät sähköt ja tekemään kiinnitykset kunnolla. Mittaritaulu on muutenkin purettava matkamittarin takia. Myös alla olevan kytkinpaneelin remontti on ajankohtaista, hätävilkut ei toimi ja toinenkin nappula on pimeä. Myös Lämppärin hanalle pitää vetää vaijeri. Tilasin eilen uudet kumit netistä, joten siitäkin ongelmasta päästään kohta, toivottavasti...
  8. Olishan tuo ihan käypä, mutta...ei niin hieno ja tyylipuhdas mielestäni.
  9. Noniin, auto starttaa jälleen normaalisti, se oli se solenoidi mikä temppuili, parit kopautukset kylkeen ja toimii. Vaihtaa tuo varmaan kannattaa, jossain vaiheessa sillä tulee koputuksetkin täyteen... Runkonumerotkin tarkistelin ja vastaavat toisiaan. Renkaat vielä hankintaan, kaasutin säätöihin ja muuta pientä hihistelyä ja leimalle. Ja lisää kuvia laitoin autosta tuonne kuvablogiin.
  10. Siistiä! Löysin projekti-osiosta auton edellisen omistajan selostuksen: viewtopic.php?f=12&t=1386 Kaikkea kivaa on mottiin ympätty :) .
  11. Kokeillaan... Sellaista vielä kyselisin, että täälläpäin olevalla kaverilla olisi kaupan uusi sarja 7x13" tykkejä Yokohaman 175/50 renkailla, mahtuukohan tuollaiset tuolla pyörimään?! ET:stä ei tietoa. Siis tällaiset: http://www.minisport.com/mini-spare-par ... d_Rim.html
  12. Juu, tuon solenoidin tuossa myös kattelin ja kyllä ne muutkin piuhat oli hyvin kiinni, mitä nyt pitäisi hiukan liittimiä puristaa tiukemmiksi. Onko noissa miten yleisesti sisäistä vikaa? Päällisin puolin tuo kun vaikutti ihan ehjältä. Akunkengät+akku on uudet ja hyvin laitetut. Ja se startti siis pyöri hyvinkin lujaa ja voimalla, että epäilen sen ainakaan liian heikko olevan starttaukseen. Ja piuhavika on mielestäni epätodennäköistä.
  13. Ja lisää tarvittavaa: Tarttisin toisen takakopan rajoitin/aukipitovaijerin ja virtalukon pohjan.
  14. Ei välttämättä juu mahdukkaan, mutta jos edes vähän saisi siisimmäksi vielä tuota kojelautaa, mittarit ns. riviin. Tankin tilavuudesta ei tietoa, olisko 30-35 litraa? Niin ja se tankki onkin kunnolla kiinni, väärä hälytys. Tuo mainitsemani tyhjä kiinnityskohta kuuluu toiselle takakopan rajoitusvaijerille :-[ Mutta mittarissa on edelleen häimää. Olisi myös sellainen vika, että startti ei pyöri...otin startin irti ja testasin sitä suoraan akusta apuvirtakaapeleilla ja sehän toimi...no, takaisin paikoilleen ja sama juttu, ei pyöritä, joten oliskohan vika virtalukonpohjassa? Se ainakin näytti kuluneelta ja likaiselta näin nopeasti silmäiltynä. Numerot ja koodit nyt jäi katsomatta, mutta huomenna uudestaan...
  15. Olisi hakusessa 12" vanteet, joko alut tai pellit. Kumitkin saa olla, mutta niillä pitää pystyä ajamaan enemmän kuin yhden kesän. Luonnollisesti hyvät ja edulliset hakusessa! Myös konepellin aukipitohakaa olisi auto vailla, jos sellaista näissä edes on?! Omastani uupuu moinen. Ja paisuntasäiliö puuttuu myös! Myös ehjä -77 vuosimalliin sopiva kojelauta (kokonaisuus) voisi kiinnostaa. Pitää myös tarkistaa kytkinpaneelin/nappuloiden kunto sähkötöiden aikana, mutta nekin voisivat kiinnostaa... Vaihdossa voin tarjota hyväkuntoisia MAS Sport pinna-alumiinivanteita 4x98 jaolla, ET 30, 5x13", päällä Marangoni Trio-renkaat, pintaa on vielä paljon. käyvät siis Fiatteihin, jos jollain olisi vaikka Uno/Punto käyttiksenä?! Myös nastarenkaat Melberin aluilla löytyy samoihin vehkeisiin. Kaikki vanteet on hiekkapuhallettu ja maalattu ruiskulla. Yksi sarja pultteja mukaan. Yhteyden saa YV:llä.
  16. Jaa-a, voipi olla... Kiree kone pitäisi olla, myyjä valehteli siinä olevan 100-110 heppaa ja ei se mitenkään mahdottomalta luvulta tuntunut, vahingossa sain jo pienellä kaasulla kakkosellakin kumin vingahtamaan... 8) Tankki on kyllä "uusi" (ei siis vaikuta tarvikkeelta ja on liian hyvännäköinen vanhaksi) ja sopii muuten hyvin, mutta siitä puuttuu mielestäni yksi kiinnike, siitä tavaratilan aukon pielestä. Tankissa ei meinaa ole mitään korvaketta, jne. tuossa kohtaa?! Ja kiinni se kyllä pysyy, mutta on olevinaan hieman irvistelevä, kun ei ole tuosta yhdestä kohtaa kiinni. Juu ja tuo päästöraja on vain pelkkää plussaa, se oli ostettaessa yksi päättävä tekijä.
  17. Ei ollut mitään mainintaa, eikä prosentteja, jne... Olisikohan niin, että muutokset ovat niin pieniä, että erillistä mainintaa ei tarvita? Minkäs pituinen kytkinpolkimen vapaaliike näissä pitäisi olla? Kytkin meinaa ottaa HETI kiinni, tottumaton saa tuon sammummaan saman tien. Jonkunnäköistä remppaa on ainakin vetareiden suunnalla tehty, kun mukana tulleen pahvilaatikon pohjalla oli sisemmät vetarintumpit ja pari suojakumia ja osittain käytetty tiivistesarja. Että kyllä jotain huoltoa on tehty. Tuo kaasutinkaan (45 DHLA) ei ihan ole säädöksissään, pitää edestäkatsottuna oikeanpuoleinen kurkku hieman "kurinaa", olisikohan joku suutin löysällä/tukossa? Onneksi on tuttavapiirissä mineistä ymmärtävä henkilö (ajanut rataa Mini 1000:sa), niin saa jotain tietoa siltäkin suunnalta. Jahka tästä töistä pääsen, niin koitan katsoa ne runkonumerot ja moottorin koodit...
  18. Korinvaihto hyvinkin todennäköistä (katselin kuvia keulasta ja maski on kromattu vain 90-luvun vehkeissä?!) ja juuri kun niistä 10" haaveilin, niin huomasin keskustelun noista levyjarrujen koista ja luultavasti autossa on sitten 8,4" levyt ja tätä myötä myös 12" vanteet...joten tarvitsee hankkia sarja 12"aluja. Hieman harmillista, meinaa nopeusmittari näyttää harakoita, 65 km/h ajettaessa nopeus on 80-90 km/h tienoilla. Auto on muutenkin alustaltaan todella hyvässä kunnossa ja kaikki palikat jarruista lähtien näyttää "uusilta", eli ei rakentamisesta montaa vuotta voi olla. auto on kauttaaltaan maalattu uudestaan ja ainakin lattia on uudelleen verhoiltu ja penkitkin todennäköisesti. Autossa on muuten sähköinen tarvikebensapumppu ja tankki näyttää uudelta. Pienoinen propleema on kuitenkin, että bensamittari näyttää väärin, eli mittari "tyhjenee" väärään suuntaan (vasemmalta oikealle tyhjenee) ja vaikka tankki olisi täynnä, jää viisari puoliväliin?! Sekin uudessa tankissa ihmetyttää, että se ei aivan näytä sopivan paikoilleen, eli mahdollisesti sekin on uudemmasta autosta peräisin?! Itselläni on myös matkamittari kaput ja jotain juttua siitäkin löysin, joten sekin pitää huoltaa. Koitan kuitenkin mittariston parantelua, kunhan tästä saadaan nämä suurimmat pois alta. Eli takaisin keskelle tai ainakin hieman sivuun ja tuollainen teinihirvitysrundikello helvattiin tuosta kojelaudan päältä. Tossakun on nämä hieno Smithin mittarit, niin en nyt muista millä arvolla se painetta mittaa, mutta kuinkas paljon kilo on muulla arvolla muunnettuna? Noi edessä olevat renkaat on siis 155/80 ja ottaa molemmin puolin edestä lokasuojasta kiinni ja lokarin sisältä käännettäessä >:(
  19. Terve! Ostin eilen elämäni ensimmäisen Minin (Austin Mini 1300 -77) ja olisi muutama kysymys enemmän tietäjiltä: Autossa on nyt 12" vanteet ja eturenkaat ovat liian isot, nyt paikoillaan olevien kumien profiili on 80. Minkähän kokoiset renkaat tuolla mahtuisi pyörimään ilman, että ottaa kaariin kiinni, kenties 165/60? Onko kyseiseisille vanteille kuinka vaikeaa löytää talvirenkaita? Vain yhdet löysin hakemalla ja ne ovat mielestäni profiililtaan liian isot ja laatukaan ei vakuuttanut. Lähinnä ajattelin nykyisiä vanteita siihen vähäiseen talvikäyttöön ja 10" aluja kesäksi. Tämän olisi varmaan haullakin löytänyt, mutta koska edellisen omistajan mukaan kone on kasattu Cooperin osista/on Cooperin moottori, niin minkähänlaiset venttiilien välykset moottorissa pitäisi olla? Eroaako paljon 850/1000 arvoista? Itselläni ei siis ole mitään tietoa motin sisuskaluista ja edellinen omistaja oli myös tietämätön, joten suuntaa antavat tiedot olisi paikallaan. Motin runkonumeroita en ole vielä tutkinut. Onko kenelläkään tietoa minkälaiset öljynpaineet moottorissa pitäisi olla? Huohottaa meinaa melkoisesti. Onko ko. vuosimallissa mittarit aina ratin takana? Eikö sen kuuluisi ollaa keskellä kojelautaa? On meinaa ratti hieman edessä (ralliratti). Tämä on käsittääksi koriltaan Mk 4?! Auto on muuten hyvinkin siisti ja ruosteeton, mutta nämä pikkujutut askarruttaa. Onko auto muuten kenellekkään tuttu?: http://kuvablogi.com/nayta/3161527/ Muitakin kysymyksiä tulee varmasti aikaka ajoin ;)
×
×
  • Luo uusi...