Jump to content

duk

Jäsenet
  • Viestit

    6
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän duk kaikki viestit

  1. Oudon kuuloinen vika, voisi melkein epäillä softaa jos se on vaihdettu hihnapyörän kanssa. Itsellä lähtee juurikin vetämään kunnolla tuossa 3000 kieppeillä, -17 % hihnapyörä siis vakiosoftalla. Bypass-venttiilin huono jousi voisi aiheuttaa tehon puutetta, mutta luulisi sen tosiaan vaivaavan kierroksista riippumatta. Sen kunnon voi kuitenkin helposti tarkistaa varmuuden vuoksi. Alipainekellosta lähtevää vipua voi kokeilla painella moottori sammuksissa, sen pitäisi liikkua sujuvasti ja palautua takaisin ääriasentoonsa jousen avittamana.
  2. Rankan kuuloiset lämmöt kyllä. IC koneen päällä nostaa kyllä lämmöt paikallaan tyhjäkäynnillä tuonne päälle 60 °C vakionakin, mutta ajossa viilenee. Omaani meinasin vaihtaa -17 % hihnapyörän kaveriksi GP:n välijäähdyttimen, pitää mittailla millaisiin lämpöihin tuolla pääsee kun saa hilut kiinni. Hihnapyörän kanssa ajattelin kokeilla ihan normiulosvetäjää. Vaihdan ahtimeen öljyt samalla niin joutuu joka tapauksessa irroittamaan koko laitoksen.
  3. Jepulis, kesärenkaat alla ja tiet kuivuu, muillakin näköjään tullut mieleen pikku potkun lisääminen ;D Katsotaan josko löytyisi jostain muualta lainaan, vaikka ei tällä nyt onneksi niin hirveää kiirettä ole :D
  4. Terve, myös täälläpäin olisi tarvetta ulosvetäjälle. Löytyisikö joltain pariksi päiväksi lainaan sopivaa korvausta vastaan? Hihnapyörän vaihto olisi tarkoitus suorittaa ensi viikonloppuna jos vaan hihnapyörä löytää siihen mennessä perille ja ulosvetäjän saa tuolloin lainaan jostain :) Asun Helsingissä ja mielelläni noukkisin lainaan pääkaupunkiseudulta. Ennen / jälkeen dynotulokset olisi kyllä mielenkiintoista nähdä. Varsinkin jos vedoista saisi imuilman lämpötilan ja seossuhteen käppyrät :o Noilla voisi vähän arvioida vakio IC:n ja suuttimien riittävyyttä.
  5. duk

    Minin hankintaa

    Moi, itse hommasin R53 Cooper ässän reilu kuukausi sitten ja tuota hankkiessa tuli selviteltyä näiden tyyppivikoja ja muuta ostamiseen liittyvää. Jonkinlainen ostajan opas näihin löytyy englanniksi osoitteesta http://www.motoringfile.com/mini-r50r53-buyers-guide/. Tuossa on listattu näiden perinteisimpiä tyyppivikoja ja lisäksi kerrottu eri vuosimallien välisistä eroista. Hyvin paljon (melkein liikaakin :P) lisää tietoa löytyy myös englanninkielisiltä foorumeilta, esim. http://www.minitorque.com/forum/forum.php tai http://www.mini2.com/forum/. Kaikki Cooper ässät ovat varustettu ahtimella, R53:sta löytyy mekaaninen ahdin ja uudemmasta R56:sta turbo. Perus Cooperit (ja Onet) sen sijaan ovat vapaasti hengittävällä moottorilla. Ässien tehoissa on pientä eroa eri vuosimallien välillä, eli tuo näkemäsi muutaman hevosvoiman hajonta liittynee tähän. Itse en käynyt koeajamassa perus Cooperia, mutta väittäisin, että ero Cooperin ja Cooper ässän välillä on kyllä hintansa arvoinen. Kaikenkaikkiaan suosittelen kyllä Minin hankkimista, varsin hauska auto kaikin puolin ;D
  6. Täällä kärsitään myös minikuumeesta ja sitä olisi tarkoitus lääkitä '04 - '05 MCS:llä. Saksasta tuo kiinnostaisi hommata, lähinnä sen takia, että sieltä näyttäisi löytyvän helpommin halutunlainen yksilö. Löytyisikö teiltä kokemuksia ja suosituksia hyvistä välittäjäfirmoista? Välityspalkkiot taitavat vaihdella aika laajalla skaalalla, toisaalta varmaan sitten myös palvelun ja osaamisen taso.
×
×
  • Luo uusi...