Jump to content

vesil

Jäsenet
  • Viestit

    7
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän vesil kaikki viestit

  1. vesil

    Cooper D, veto pois

    Hyvin on kilometrejä kertynyt Cooperiisi. Meidän saman ikäisessä samanmallisessa on vasta kolmannes noista kilsoista eikä ongelmiakaan ole toistaiseksi ollut. Korjaamolla pystyvät lukemaan vikakoodien lisäksi mm. eri antureiden arvoja ja sitä kautta paikallistamaan vikaa paremmin. Toivotaan, että mitään kallista ole mennyt hajalle autostasi. :-\ Käyhän raportoimassa tänne, kun vika selviää.
  2. vesil

    Mini talviautona

    Täydennetään vähän R55 kokemuksilla. Automaatti-ilmastointi on ollut aina säädettynä 22 aseteesee, joten ilmeisesti sieltä jonkin verran lämpöä on tullut, kun ei ole maksimiasetuksia tullut edes testattua. Toisekseen kulutus on dieselillä pysynyt varsin kohtuullisena, mutta kesäkelejä enemmän kyllä menee. Enimmillään meni tasan 7, mutta silloin keskinopeus oli ajotietokoneen mukaan n.30km/h, eli oli ajettu todella pätkäajoa. Kehätieajossa menee talvellakin alle viiden. Mutta ongelmalistaan pitää lisätä sivuikkunoiden likaantuminen. Tuulilasin pesuvede tulee suoraan sivulasin yläosaan ja näkyvyys menee nopeasti. Parkkitutkakin hajosi, mikä nyt ei ole missään autossa kovin harvinainen vika, mutta asiaa tutkiessani hämmästyin miten avoimessa paikassa antureiden johdot ovat takapuskurin alaosassa. Tiesuola pääse hyvin johtojen pintaan ja eipä siellä suurta rakoa jossain liittimessä tarvita kun hapettuminen alkaa.
  3. vesil

    Clubman käynti ongelma

    Tuossa taas näkyy merkkiliikeen ongelmaratkaisu taito/asenne: Vain vikakoodin perusteella osataan ryhtyä hommiin. :-\ Toivottavasti ongelma ratkeaa sillä ahtopaineen anturin vaihdolla. Esimerkiksi tuo jvuotilan mainitsema imupuolen vuoto tuskin aiheutaa vikakoodeja, mutta varmasti vaikuttaa käyntiin.
  4. vesil

    Minin ruosteongelma

    Mulla on 2009 Clubman. Ihmettelin jo autoa ostaessani, että esim. konepellin koteloista ja ovien vedenpoistoreijistä valuu ruostesuoja-ainetta. Kun ei auton historia ole tällä tasolla tiedossa, niin kysymys herää mahtaakohan kyseessä olla tehtaan tai maahantuonnissa laitettu aineet vai onko auto jälkeenpäin ruostesuojattu? Sen sijaan alustassa ei näkynyt mitään huomiota herättävää massausta. Onko muilla R56/R55 omistajilla vastaavia valumia autossaan?
  5. vesil

    Runflat, ei koskaan enää

    Kaksi sarjaa run-flattejä tuli harmikseni Clubmanin mukana >:( ja tänään pääsin kesäkumeista eroon. :) Myös Bemari-kuskina Run-Flattien ominaisuudet ovat tulleet jo aikaisemminkin tutuksi, mutta Minissä rengasmelu on vielä suurempi ongelma. Tulos: Rengasmelun pienentyminen oli odotettua tasoa eli todella merkittävä. Ohjauksen tarkkuus kärsi kyllä vähäsen, mutta se on pieni hinta mukavuudesta. Orginaalikumit olivat Bridgestonet ja tilalle tuli Nokian H:t. Rengaskoko on Minissä sellainen, että Suomesta ostaessa olisi ollut järkevintä ottaa 10mm leveämpi 205/55/16, mutta kun halusin pitää kulut kurissa ja alkuperäisen koon, niin renkaat tuli hankittua Saksasta. Asennus hoitui hienosti ja kohtuuhintaan MH-Autocleanin toimesta Vantaalla. 8)
  6. Minä harkitsin myös pitkään Saksasta tuontia ja mobile.de sivustoa tuli selattua hartaasti kun etsin hyvin varusteltua Clubman dieseliä. Jos navi olisi ollut vaatimuslistalla, niin Saksasta hakemiselle ei olisi ollut vaihtoehtoja, mutta muuten sinne ei kannattanut lähteä. Nuuka Sakemanni arvostaa vähän kuluttavaa dieseliä ja se näkyy hinnoissa. Vähän otsikon sivusta siis, mutta R55 dieselin tuonti ei ainakaan ole mikään kultakaivosprojekti. Kun lopulta Suomesta löytyi auto, jossa oli mm. xenonit, monitoimiohjauspyörä, sadetunnistin, parkkitutka ja automaatti-ilmaastointi ja väritkin olivat kohdallaan niin päätös oli helppo. Nyt "ykkös-auto", iso bemari on jäänyt pihaan pölyttymään ;D
  7. Liityi juuri Mini-kuskien joukkoon hankkimalla 2009-mallin Cooper D Clubmanin. :) Löytyi vihdoin mainio paketti: Chili-varusteet, valko-musta ulkokuori ja saman yhdistelmä sisälläkin. Varustelistalla herkkuina mm. PDC, Xenonit, sadetunnistin ja automaattinen kylmäkone. Bluetooth-handsfree pitää lisätä ja ehkä iPod-tuki. Mutta kiireisimmät ovat uudet lattiamatot: Orginaali tekstiili matto oli kulunut jo puhki 40tkm matkalla ja muutkin kupruilevat reunoistaan. :( Enpä ole muissa autoissa vielä näin heikkoja tekstiilimattoja nähnyt. Runflateistäkin pitää päästä eroon kesän aikana. Autoa on tarkoitus pitää pitkään ja palstalla meinaan vierailla aktiivisesti. Toivottavasti BMW-mini tuntemus kasvaa nopeasti (ei kuitenkaan omakohtaisten vikojen takia...), niin että on muillekin annettavaa.
×
×
  • Luo uusi...